Vizitator tyc Postat Octombrie 18, 2012 Partajează Postat Octombrie 18, 2012 Pt soldermask se foloseste una mai subtire si rezistenta la temperatura (dupa ce polimerizeaza se topeste la 100C?) iar pt trasee una mai grosuta . Link spre comentariu
manolo Postat Octombrie 20, 2012 Partajează Postat Octombrie 20, 2012 Una mai de 35 o fi buna? Link spre comentariu
Vizitator dragosmeu Postat Octombrie 23, 2012 Partajează Postat Octombrie 23, 2012 Am incercat de curand sa fac niste cablaje 'de mana' .. cu markerul, din pacate acoperirea cu cerneala nu a fost cine stie ce din cauza varfului si nu au iesit prea bine dupa corodare. Asa ca am incercat sa le scot pe o imprimanta cu laser.Asta este rezultatul:pe hartie obisnuita :pe hartie imprimata subtire si lucioasa ( reclame la selgros .. vin cu tona in cutiile de scrisori de la vecini ) :+ fier de calcat 2200 W aproximativ 2 minute tinut pe la 85% (nu stiu temperatura exacta).Eu zic ca arata destul de bine, inca nu am incercat si corodarea .. sper sa iasa bine.Cablajul este doar de test, cu gaurele in el. Am incercat si cu alte tipuri de hartie initial .. dar cea pentru reclama se pare ca a iesit castigatoare.Ce se vede cu alb .. nu este cablajul ci fibre din hartie. M-am uitat cat de atent am putut si mi se pare ca traseele sunt ok.Unele au marginea putin neregulata dar nu cred ca este o problema.Cu ce se poate curata tonerul de la imprimanta laser? Nu am reusit decat cu smirghel foarte fin (din cauza asta arata asa cablajul de test).Testul initial a fost cu cablajul sters doar cu alcool izopropilic. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 23, 2012 Partajează Postat Octombrie 23, 2012 Acetona. ............ Link spre comentariu
Vizitator dragosmeu Postat Octombrie 23, 2012 Partajează Postat Octombrie 23, 2012 Dap, cu acetona se curata :dans:Mai trebuia putin corodat, acolo sunt niste gauri chiar pe traseu si/sau toner .. care totusi nu a iesit de tot chair daca am frecat bine.Am imprastiat toner in jur si a ramas cablajul negricios A durat cam mult corodarea, cred ca trebuie sa schimb solutia. App, unde se poate arunca cea veche? parca nu imi vine sa o dau la canal Link spre comentariu
adicontakt Postat Octombrie 24, 2012 Partajează Postat Octombrie 24, 2012 smirlgherul fin sub jet de apa e cel mai bun la curatat , eu nici nu mai curat cu altceva ca e prea mare chinuiala Link spre comentariu
GanMark Postat Octombrie 24, 2012 Partajează Postat Octombrie 24, 2012 eu printez numai pe hatie foto...timp max 30 sec cu calcatorul la maximunde e cazul de retusari cu markerul...dupa corodare o curat cu diluant si dupa aia dau un strat cu sacaz diluato poza cu o placa recenta...... Link spre comentariu
costyy86 Postat Octombrie 24, 2012 Partajează Postat Octombrie 24, 2012 eu printez numai pe hatie foto...timp max 30 sec cu calcatorul la maximunde e cazul de retusari cu markerul...dupa corodare o curat cu diluant si dupa aia dau un strat cu sacaz diluato poza cu o placa recenta......Ce imprimanta folosesti? e toner original sau refil? daca e refil ce toner este?Multumesc. Link spre comentariu
GanMark Postat Octombrie 24, 2012 Partajează Postat Octombrie 24, 2012 xerox phaser 3140 , inca e cartusul original , [ de 1 an ] hartia foto e canon , dar mai folosesc si alte modele care sunt mai ieftine si mai bune....pt cablajein sensul ca nu mai ramane hartia lipita pe traseu,dar nu e o problemadar numai la cele mai groase...ramaneiar la cele subtiri nu raman , si calcatorul apas de 2 ori in lung. si lat. Link spre comentariu
pannovy Postat Octombrie 26, 2012 Partajează Postat Octombrie 26, 2012 Merge foarte bine pe hârtie foto si tonerul folosit la imprimantele Lexmark T642 si la Samsung ML... . Am folosit doar cartuşe originale . Pentru a curăţa hârtia foto de pe cablaj, înainte de înmuierea în apă, aplicaţi o peliculă de săpun lichid pe suprafaţa hârtiei, o lăsaţi să pătrundă în fibra hârtiei, se vor observa traseele de cablaj, după care o înmuiaţi în apă călduţă si curăţaţi hârtia de pe pcb. În acest fel nu mai riscaţi să se desprindă pelicula de toner de pe stratul de cupru. Tonerul se ia de pe pcb ff uşor cu nitrodiluant. Cât freci cu smirghel tot atât freci si cu tamponul îmbibat în nitrosolvant şi dacă foloseşti un tampon mai mare cu siguranţă ca tonerul nu va rămâne pe placă pe fibra de sticlotextolit. Link spre comentariu
costyy86 Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Spray Positiv 20 unde se gaseste cel mai ieftin? Am cautat pe net dar cel mai ieftin am gasit cu 49 lei 200ml,oare se gaseste si mai ieftin?Astept pm daca stice careva o oferta mai buna.Multumesc. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 cu tva sau fara ??? 49 de lei pare un pret ok, unde l-ai gasit?? Link spre comentariu
costyy86 Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Este fara TVA, acum am vazut...nu pot spune magazinul aici ca nu am voie sa fac reclama. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Cam orice magazin are Positiv20 . Nu mai folosesc ,cumpar direct cablaje cu fotorezistiv , la final iese mai bine (si calitativ si la bani) .Spray-ul daca se invecheste nu mai iese bine ,daca ingheata nu mai iese deloc asa cumpar placa acoperita si tot timpul e ok. Link spre comentariu
Windows Postat Octombrie 30, 2012 Partajează Postat Octombrie 30, 2012 SalutVreau sa aplic solder mask pe un cablaj, dar nu stiu cu ce solutie developez dupa ce am expus vopseaua la UV. Merge tot solutia de developare a fotorezistului pozitiv sau soda caustica?Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum