maxente Postat Septembrie 10, 2012 Partajează Postat Septembrie 10, 2012 Din cate vad eu metoda asta cu negativul mi se pare la fel de ''precisa'' in comparatie cu metoda pozitiva, materialele au evoluat fata de cele de acum 20 - 30 ani Pana imi vine aceasta folie negativa vreau sa incerc metoda press & peel cu vinyl Oracal 651 care iese aproape 100% transferul tonerului conform acestui site http://electroni-city.com/ Am mai facut cablaje press & peel cu hartie din ofertele super marketurilor si a iesit ok, da' vad ca vinylu asta Oracal 651 e bestial !!! Priviti cat de bine au iesit traseele alea cele mai subtiri, practic pe suprafata vinylului nu a mai ramas pic de toner Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Septembrie 10, 2012 Partajează Postat Septembrie 10, 2012 Alcoolul polivinilic era tot ala ,metodele au fost inbunatatite.Aspirina de acum 50 de ani este aceiasi cu cea de de azi ,numai ca azi mai are si ceva anabolizanti,vitamine si mai stiu eu ce, de te face sa te simti mai bine si daca boala nu a trecut. Link spre comentariu
adicontakt Postat Septembrie 10, 2012 Partajează Postat Septembrie 10, 2012 intradevar uvul e superior pnpului dar consumabillile sunt scumpe , eu unu am scos trasee de o,5 cu pnp cu niste foi de la reclame din tablourile electrice schneider ( http://www2.schneider-electric.com/site ... ial_crn.xm ) Link spre comentariu
manolo Postat Septembrie 11, 2012 Partajează Postat Septembrie 11, 2012 Alcoolul polivinilic era tot ala ,metodele au fost inbunatatite.Aspirina de acum 50 de ani este aceiasi cu cea de de azi ,numai ca azi mai are si ceva anabolizanti,vitamine si mai stiu eu ce, de te face sa te simti mai bine si daca boala nu a trecut.Iote domne nu stiam de ce nu mai decapeaza aspirina ,litele de cupru lacuite ,dar fumul...........fumul nu mai este inecacios e asa ceva ,bestial cu vitamine. Acuma tyc se pare ca nu s-a facut bine ,cred ca ar mai trebui sa traga ceva pe nas ,asa vo 200 de aspirine de astea noi anabolizante. Link spre comentariu
ionut73 Postat Octombrie 10, 2012 Partajează Postat Octombrie 10, 2012 Buna ziua. Poate cineva sa-mi recomande ce fel de toner sa folosesc pentru relil la o imprimanta Samsung ML-1665? S-a terminat tonerul original, iar cel pe care il folosesc in prezent se intinde pe cablaj (circuitele care sunt prea apropiate se unesc) in momentul in care fac transferul cu calcatorul. Multumesc. Link spre comentariu
costyy86 Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 Totusi, a incercat/reusit careva sa modifice o imprimanta cu jet ca sa imprime direct pe cablaj? Link spre comentariu
maxente Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 Am revenit cu un cablaj facut cu film negativ. Avand in vedere ca la comandarea filmului am uitat sa iau carbonat de sodiu (soda de rufe) , l-am developat cu putin detergent de rufe, nu merge cu soda caustica asa cum se face la cel pozitiv, am incercat si dizolva tot filmul de pe cablaj. Secretul filmului este sa nu ai bule de aer intre el si stratul de cupru, eu am prins cateva dar am corectat cu putina smoala diluata. Una peste alta eu zic a iesit cat de cat bine fiind primul cablaj facut cu negativ. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 daca progresezi va iesi mult mai bine .. posibil sa fi fost calitatea filmului mai slaba din cate vad eu in poza.. Link spre comentariu
maxente Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 Sunt mai multe ''jmecherii'' , filmul e bun da' mai trebuie jonglat la timpul de expunere UV , eliminatea bulelor de aer dintre fiml si cablaj, temperatura fierului de calcat cand se aplica filmul etc.Mai incerc, cum zicea un prieten ''sunt in cercetare'' Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 Incearca aplicarea filmului cu laminatorul . Link spre comentariu
maxente Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 Gata i-am prins şpilu, secretul e cu siguranta inlaturarea bulelor de aer si mai ales aplicarea lui la cald, in cazul meu am dat fierul de calcat la minim ca eu de fapt ardeam filmul din cauza aia iesea naspa Filmul l-am aplicat cu apa Nu am un laminator dar o sa fac rost si o sa incerc La corodare nu a iesit prea bine ca developatul l-am facut foarte greu neavand soda calcinata si nu s-a indepartat foarte bine filmul dintre spatiile traseelor, deci cand voi developa cu ce trebuie va iesi ''ca la fabrica'' Priviti cat de bine s-a asezat filmul pe cablaj Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 Pt taiat margini foloseste o lama da cutter noua,atunci scoasa din pachet (10 lame de rezerva-s 3 lei).Mai incearca! Link spre comentariu
maxente Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 Pt taiat margini foloseste o lama da cutter noua,atunci scoasa din pachet (10 lame de rezerva-s 3 lei).Mai incearca!Marginile alea chiar daca au fost mai mari nu m-au deranjat ca oricum s-au dizolvat cand l-am developat Link spre comentariu
wally_gatter Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 clar !! metoda foto e net superioara .. mai ales cea cu film pozitiv Imi place filmul ala albastru cum i-a iesit lui maxente.. parca ar fi soldermask.. oare s-ar putea folosi ca soldermask ? caut de ceva vreme film pentru soldermask la magazinele astea onlain din tara si la nici unul nu se gaseste decat la rola de 30,5cm latime si 25m lungime... pe mine ma interesa film ptr soldermask eventual si film ptr silkscreen Link spre comentariu
maxente Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 Filmul pana sa fie expus la UV are culoarea ca in poza de mai jos Posibil sa mearga si la soldermask, dimensiunea e de 31x2000 cm L.E. De fapt n-o sa mearga ca soldermask pentru ca se topeste usor de la 100 de grade in sus Uite aici date despre film http://www2.dupont.com/Imaging_Material ... series.pdf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum