maxente Postat Septembrie 7, 2012 Partajează Postat Septembrie 7, 2012 Care obtiune de negativ, ca la versiunea mea de EAGLE 5.9 nu exista asa ceva, printeaza doar normal pentru film pozitiv? Link spre comentariu
wally_gatter Postat Septembrie 7, 2012 Partajează Postat Septembrie 7, 2012 in optiunile de printare ale imprimantei se afla optiunea asta sau genereaza fisierul pdf cu eagle si la printare setezi imprimanta sa printeze negativ implicit.. spor Link spre comentariu
maxente Postat Septembrie 7, 2012 Partajează Postat Septembrie 7, 2012 Am inteles ! Dupa cautari pe net am mai gasit si o varianta de invert a culorilor cand se printeaza fisierul in pdf, se da din adobe reader, dar cea mai simpla si eficienta metoda am gasit-o aici http://picnote.blogspot.ro/2010/01/eagl ... nting.html , de face direct din EAGLE Multumesc pentru raspunsuri! Link spre comentariu
maxente Postat Septembrie 7, 2012 Partajează Postat Septembrie 7, 2012 Acum ca am rezolvat problema cu filmul negativ, vine si intrebarea, a facut cineva cablaje cu asa ceva, daca da cum au iesit?Vad ca la noi nu se gaseste, doar pe ''ibei'' Link spre comentariu
GeoMar Postat Septembrie 8, 2012 Partajează Postat Septembrie 8, 2012 Acum ca am rezolvat problema cu filmul negativ, vine si intrebarea, a facut cineva cablaje cu asa ceva, daca da cum au iesit?Vad ca la noi nu se gaseste, doar pe ''ibei''De ce te complici cu filme negative? Ai incercat cu filme pozitive? Cablajele "uzuale" care se gasesc pe la noi sunt pentru filme pozitive, parerea mea ca nu trebuie sa te complici cu filmele negative si cablajul necesar lor.Cablajele ies super si cu filmele pozitive si cablajele foto de prin magazinele noastre.Succes si asteptam cateva poze ale cablajelor realizate. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Septembrie 8, 2012 Partajează Postat Septembrie 8, 2012 Pt ca negativul se poate prepara acasa .Pe vremea lu' impuscatu se folosea numai negativ . Se prepara o solutie (chimicalele se gasesc la greu in comert ) si se aplica prin centrifugare .-chimicale : alcool polivinilinic si ceva baza ,nu tin minte exact ce si cum dar este pe net informatia . Link spre comentariu
GeoMar Postat Septembrie 8, 2012 Partajează Postat Septembrie 8, 2012 Pt ca negativul se poate prepara acasa .Pe vremea lu' impuscatu se folosea numai negativ . Se prepara o solutie (chimicalele se gasesc la greu in comert ) si se aplica prin centrifugare .-chimicale : alcool polivinilinic si ceva baza ,nu tin minte exact ce si cum dar este pe net informatia .Pe timpul lu' impuscatu, foloseam cerneala serigrafica (se dilua cu spirt) impreuna cu o penita si eram destul de multumit de cablajele realizate.Se poate prepara in casa negativul, corect, dar parerea mea personala, NU cred ca se merita munca si investitia.Am incercat o perioada acoperirea cu Positiv 20 a placilor si era destul de greu pot spune, o aplicare perfect uniforma si fara impuritati - cam greu de realizat acasa, chiar si prin centrifugare.La pretul cablajelor foto din comert si realizarea filmelor la o imprimanta laser/inkjet, cred ca se pot realiza in regim DIY cablaje destul de reusite si accesibile ca pret.Dar fiecare cu placerea si ambitia lui. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Septembrie 8, 2012 Partajează Postat Septembrie 8, 2012 apropos de film , acesta trebuie sa fie la o calitate cat mai buna , chiar si in cazul folosirii cablajelor acoperite cu positiv20 de "fabrica" ... Filmul face calitatea cablajului in proportie de 50% , 40% revelatorul si 10% corozivul (parere personala , am dat din casa ) Link spre comentariu
maxente Postat Septembrie 8, 2012 Partajează Postat Septembrie 8, 2012 Cablajele care le fac eu acum sunt cele pozitiv de la Bungard (altele nu stiu) si care imi ies perfect, cu spray pozitiv nu am incercat, dar vad ca se cam plange lumea ca nu iese uniformEu am intrebat de film negativ ca de, omul e curios si vrea sa incerce metode noi, nu tin neaparat sa fac cu negativ, dar eram curios Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Septembrie 8, 2012 Partajează Postat Septembrie 8, 2012 Nu merita decat pt a avea satisfactia (?) ca ai facut-o si pe asta .Sa fiu mai explicit :metoda foto pe timpul comunismului era cu folosirea fotonegativului. Industrial se mai foloseau procedee serigrafice . Link spre comentariu
maxente Postat Septembrie 8, 2012 Partajează Postat Septembrie 8, 2012 Acum eu nu mai inteleg, daca e invechita metoda asta cu negativul de ce zic astia pe net ca e folosita in fabricile de pcb-uri si ca faci cablaje profi cu ea? Link spre comentariu
adicontakt Postat Septembrie 8, 2012 Partajează Postat Septembrie 8, 2012 banuiesc ca industrial se mai merita , at home nu prea Link spre comentariu
wally_gatter Postat Septembrie 8, 2012 Partajează Postat Septembrie 8, 2012 cea mai productiva e metoda serigrafica , cu site foarte fine se pot obtine rezolutii mari.. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Septembrie 8, 2012 Partajează Postat Septembrie 8, 2012 Cu negativ e o tehnica care foloseste reactivi relativ ieftini . Link spre comentariu
GanMark Postat Septembrie 10, 2012 Partajează Postat Septembrie 10, 2012 sincer de cand fac cablaje p&p imi ies super pe suport fartie foto...am incercat si pe foaie talc si pe autocolant , dar la talc se latesc traseele....ORICUM ....metoda FOTO e superior....{ placa fotorezist , UV-box...etc } am si LED-uri UV dar inca nu am reusit sa realizez o cutie .....folosesc acid clorura ferica....dar nu pot sa imaginez cum va puteti pata ....eu, si in graba nici macar pe degete nu ma patez....PS: cablaje pe PC doar de anul trecut mai exersez....doar ca timpu" nu ma lasa ......Spor la PERFECTIUNE ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum