Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

wally_gatter

cred ca de juma de an ma chinui cu vopsitul asta dar nicicum nu iese stratul omogen.. cea mai buna solutie e metoda serigrafica ptr solder mask sau folia asta aplicata cu role presoare( valturi)

Link spre comentariu

Ce marker rezista cu brio la clorura ferica?

Edding 780 paint marker. Foarte bun pt trasee subtiri (0,5 mm). Pe-al meu l-am luat de la Conrad. Pt trasee late Texpen. Rezista si la acid fluorhidric.
Link spre comentariu

Iti recomand un samsung ML-1650 ,am luat-o de curind,este si mai ieftina si scot niste cablaje excelente,cartusul este cu cip,dar se poate resofta ,gasesti tutoriale si o reicarcare de 3000 pagini costa 50ron sau 80 cu schimbare de cip.Aaaaaa si are rezolutia 1200x1200,pe mine m-a costat 275ron adusa acasa.

Link spre comentariu

Pentru solder mask stiu ca serigrafia e cea mai buna, as avea posibilitatea sa fac la serviciu, numai ca pentru un prototip nu merita sa fac o sita...In legatura cu imprimantele... eu am o imprimanta mai veche (2008) HP1005 nu mai cumpar toner original pentru ca e 70€, cumpar unul de 20€. Unele loturi merg super, altele lasa de dorit la cablaje desi merg bine pe hartie... Are cartus cu cip dar asta nu ma impiedica sa cumpar cartuse ne-originale. Cele originale tin 1500 pagini cele ne-originale tin 2500 - atentie nu reconditionate, noi compatibile.

Link spre comentariu

Si eu am dat putin pe imprimanta dar calitatea este data de cartuse, imprimanta este practic gratis...Exemplu: eu am dat 70 euro pe imprimanta cu cartus starter + 1 cartus normal de rezerva.Pret cartus toner in magazin... 70 euro.Deci pretul imprimantei nu este relevant. Este important pretul cartuselor de schimb.O intamplare amuzanta: mai demult m-am dus intr-un magazin, hotarat sa cumpar o imprimanta foarte scumpa si performata, la vremea respectiva. Vanzatorul mi-a laudat-o la nesfarsit. Intreb "dar pot sa pun si cartuse ne-originale ?" imi raspunde "Nuuuuu - ca pierdeti garantia." Bun.. intreb "cat costa un cartus?", "A, zice, inca nu avem cartuse ca modelul este foarte nou si primim dupa aceea". Am intrebat " dar daca eu scot in seara asta o lucrare de diploma si mi se termina cartusul ce fac, cumpar alta imprimanta?".

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Un cartus are intre 1000 si 30000 pagini cu umplere de 5% (mod text pe mediu contrast caractere normale) .Pt filme folosesc laser iar pt restul , pe cerneala. Explicatia e simpla :cu un flacon de 100ml cerneala (17 lei) scot 5000 pagini ,reumplerea cartusului cu cerneala o fac eu. Toner pt acelasi nr de pagini-cred ca 50 lei ,in plus se mai duce si cilindrul (f posibil nu neaparat) .

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Explicati-mi si mie cum pot face eu cablaje folosind film negativ?Din cate am inteles eu la filmul negativ va ramane acea parte care va fi expusa la UV, adica invers fata de cablajele care sunt foto pozitiveIn cazul acesta cum procedez la desenarea cablajului, adica cum il printez eu din EAGLE ca sa il pot pune peste acet film negativ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări