one Postat Iunie 22, 2012 Partajează Postat Iunie 22, 2012 Remediu pentru petele de clorura ferica! Doresc sa impartasesc membrilor forumului o mica experienta pe care am avut-o in lucrul cu clorura ferica. Daca nu aveti rabdare sa cititi tot, dar doriti sa stiti cum se pot curata petele de clorura, puteti sa sariti urmatorul alineat. Mi-am costruit singur din plastic o cuva verticala astfel incat sa pot coroda cablaje dublu-placate. Intrucat incalzirea clorurii accelereaza drastic reactia, am incalzit ca de obicei clorura, punand bidonul de clorura intr-un vas mai mare cu apa calda. Am turnat clorura calda in cuva si aceasta a inceput sa crape, din cauza incalzirii bruste si a unui gradient de temperatura intre partea superioara si cea inferioara. Intr-un final, disperat ca se revarsa o mare de clorura in balcon, am luat cuva si am aruncat-o in afara acestuia (am o terasa in fata balconului). Bineinteles ca tot traseul de pe masa pana pe terasa a fost marcat intr-un mod rosiatic si mai multe luni am incercat tot felul de substante pentru a curata. Am incercat diverse produse din comert, de la magazine gen Brico, inclusiv acid fluorhidric, bineinteles in concentratii nu foarte mari. Problema se pare ca si-a gasit solutia cand am gasit de cumparat pe internet ACID OXALIC. Am facut o solutie concentrata de acid (cam 250g praf la 1.5L de apa) si am pensulat zonele patate de clorura. Nu pot spune ca si-au recapatat culoarea originala, dar cu siguranta prefer ceva patat cu alb decat cu un maro-rosiatic. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Iunie 29, 2012 Partajează Postat Iunie 29, 2012 Am si eu o rugaminte,adresata celor ce mai deseneaza inca de mana cablajele,cum e cazul meu.Ce marker rezista cu brio la clorura ferica?Am testat diverse marci,dar nu am gasit inca ceva sa ma multumeasca.Mentionez ca nu desenez trasee super subtiri,ci de minim 1-2 milimetri,functie de situatie.Multumesc anticipat pentru orice recomandare.. Link spre comentariu
vasile eugen Postat Iunie 29, 2012 Partajează Postat Iunie 29, 2012 Am si eu o rugaminte,adresata celor ce mai deseneaza inca de mana cablajele,cum e cazul meu.Ce marker rezista cu brio la clorura ferica?Am testat diverse marci,dar nu am gasit inca ceva sa ma multumeasca.Mentionez ca nu desenez trasee super subtiri,ci de minim 1-2 milimetri,functie de situatie.Multumesc anticipat pentru orice recomandare..Salut.Si eu am facut pina in februarie tot cu marker si am folosit eding .dar la sfatul unui moderator am cumparat din kaufland marker Hi-text sunt si subtiri de 1mm sau 1-3 mm.Ca si culoare sunt mai bune cele negre. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Iunie 29, 2012 Partajează Postat Iunie 29, 2012 Asa arata markerul respectiv?Ca sa stiu ce sa caut... http://www.mag4u.ro/web_continut/poze/mari/2964_1.jpg Link spre comentariu
vasile eugen Postat Iunie 29, 2012 Partajează Postat Iunie 29, 2012 Asa arata markerul respectiv?Ca sa stiu ce sa caut...http://www.mag4u.ro/web_continut/poze/mari/2964_1.jpgDa exact acela este marca. Link spre comentariu
adicontakt Postat Iunie 30, 2012 Partajează Postat Iunie 30, 2012 cand faceam cabalajele de mana foloseam markere pe care scria ohp ceva de calitatea mai buna http://www.mediatec.ro/birotica/instrum ... 52521.html Link spre comentariu
one Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 Eu am folosit foarte multe tipuri de markere, aveam anumite marci preferate dar nu imi amintesc. Inca mai folosesc marker pentru a face mici corectii de exemplu pe cablajele imprimate cu metoda press-n-peel.In general merge orice marker, nu inteleg de ce nu ai gasit "ceva care sa te multumeasca".Cand cumperi markerul, scrii putin cu el pe o folie de plastic si te uiti sa lase cat mai multa "cerneala". Cu cat lasa mai multa, cu atat mai bine. Asta e criteriul meu. Daca scrisul este "uscat" atunci nu e bun. Link spre comentariu
adicontakt Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 repet orice marker pe care scrie OHP e bun Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Iulie 15, 2012 Partajează Postat Iulie 15, 2012 In general merge orice marker, nu inteleg de ce nu ai gasit "ceva care sa te multumeasca".In general,poate...;in particular,eu unul am am avut de fiecare data probleme,in sensul ca vopseaua nu rezista in timpul corodarii,afectand traseele,indiferent ce marker am folosit.Reusesc sa scap de aceasta problema,ingrosand stratul de vopsea prin mai multe treceri,pe acelasi traseu,dar e incomod.Am citit pe un alt forum,ca problema ar putea fi nu doar markerul,ci si clorura ferica,care ar putea fi amestecata cu nu stiu ce acid .O sa incerc si varianta asta,o sa cumpar clorura din alta parte,poate am noroc si nu e contrafacuta.Daca nu,ma intorc in timp vreo 20 de ani,si revin la smoala dizolvata in benzina... Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 15, 2012 Partajează Postat Iulie 15, 2012 Incalzeste clorura,ca sa corodeze rapid si sa nu apuce sa se duca markerul.Si eu la fel patesc,daca nu incalzesc clorura (si stau >30 min la un cablaj mic) Link spre comentariu
svm86 Postat Iulie 30, 2012 Partajează Postat Iulie 30, 2012 Am folosit folia Dynamask.Rezultatul obtinut - 7/10 cu dynamask (iese putin mai bine decat cu seringa de vopsea verde)PLUS:Arata bine PCB dupa aplicareMai usor de lucrat decat cu vopseaua la seringa.MINUS:Nu stiu din ce motive folia prezinta striatii - care apar si pe PCB dupa lipire. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 Srtiatiile apar de obicei din cauza laminorului ;verifica rolele laminorului daca nu prezinta aceelari model.Ce Dynamask ai folosit? Link spre comentariu
svm86 Postat August 1, 2012 Partajează Postat August 1, 2012 Srtiatiile apar de obicei din cauza laminorului ;verifica rolele laminorului daca nu prezinta aceelari model. Ce Dynamask ai folosit? L-DYNAMASK-5Acele striatii erau deja pe folie. Posibil din cauza transportului - foarte cald afara. Cam asa arata o placa care arata bine. Pe margine este sarita vopseaua pentru ca am taiat PCB la ghilotina dupa ce am lipit folia. Recomand taierea la dimensiunea dorita si apoi lipita folia. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 1, 2012 Partajează Postat August 1, 2012 Am vazut placi care au iesit mai bine ,vopsite . Sant convins ca ai sa-ti 'intri in mana' si probabil vei avea si materiale de calitate ;trebuiau ambalate sa fie ferite de interactiuni de orice fel in timpul transportului ,vanzatorul are aceasta obligatie -pasta de cositorit nu e scumpa pt ca e ceva nemaivazut ci pt ca e trimisa in ambalaj frigorific si prin curier rapid . Link spre comentariu
one Postat August 17, 2012 Partajează Postat August 17, 2012 Eu am cumparat aceasta pasta solder mask dar nu stiu cum sa vopsesc. Imi trebuie o rola sau cum zic unii, cu cartela de telefon? In aceasta ultima solutie nu prea am incredere... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum