Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

Chestia asta a mea cu rescalarea e demna de Zona (chi)X.

Am sters driverele de la imrpimanta si le-am reinstalat. Face la fel.

Pe romaneste siktir, pardon SIGHT IHR, adica Victoria lor..

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Scriele alora de la samsug cumca esti clientul lor si ce probleme intampini .Sa ai multa rabdare ,sa fi politicos (in sensul ca sa nu-i injuri , cearta las-o la stadiu de dialog si expune problema todeauna din alt punct de vedere pana primesti raspunsul/softul care te rezolva) .Succes

Link spre comentariu
Vizitator tyc

O nuuuuu! Ca sant satul de invartitul in jurul cozi din partea astora ,de la marile firme...cand treba se ingroasa te paseaza la alt consultant caruia trebuie sa-i explici inca o data in ce consta problema (desi el a citit istoricul).

Link spre comentariu

Vreau sa imi iau un laminator A4 pentru a realiza transferul tonerului pe pcb si m-am uitat la urmatoarele modele:DOWELL DWL-4CF Putere- 400 W , Reglaj temperatura - danr role - 4, viteza laminare -350 mm/mingrosime max acceptata -0.8 mmOLYMPIA A2020Putere -300 WReglaj temperatura -danr role - 2Viteza laminare - 400mm/mingrosime max acceptata -0.8 mm1. Ce putere minima ar trebui sa aiba laminatorul pentru transfer optim?2. Cele cu 4 role sunt bune pt realizare pcb?3. Laminatoarele din comert au grosimime maxima 0.8 mm, iar pcb plus hartia foto pe ambele parti (daca e dublu cablat) are cam 1.2 - 1.3 mm. Se poate ajusta mecanismul rolelor pentru a mari grosimea maxima acceptata? sau merge si asa?

Link spre comentariu
wally_gatter

3. Laminatoarele din comert au grosimime maxima 0.8 mm, iar pcb plus hartia foto pe ambele parti (daca e dublu cablat) are cam 1.2 - 1.3 mm. Se poate ajusta mecanismul rolelor pentru a mari grosimea maxima acceptata? sau merge si asa?

ce te faci cand ai cablaj de 1.5mm :nas:
Link spre comentariu

Il desfac si ma uit la partea mecanica sa vad ce se poate face pentru a mari distanta intre rolele de presare.Am vazut laminatoare din comert pe youtube care treceau prin ele cablajul, de asta intreb poate a mai facut cineva lucrul astasi ma poate ajuta cu sfaturi.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

1.Alea sant proiectate pt plastic ,nu folie de Cu ;viteza e ok dar se prea poate sa nu aiba destula putere.2.Nu am idee la ce se refera numarul de role3. Daca cuptoarele de imprimanta se pot ajusta in acest scop ,nu vad de ce la un laminor pt folie nu ar merge.Eu mai degraba m-as apuca de transformat un fuser.

Link spre comentariu

un kit fuser costa cat un laminator unde mai pui si motorul care si ala e scump plus munca si timp pana il termini.ce putere are lampa pentru incalzire la un fuser aveti idee?

Link spre comentariu

Pe acelasi principiu sunt si laminatoarele din comert?

Eu stiu ca au acelasi principiu, chestiunea este ca trebuie modificata temperatura de lucru.

http://ultrakeet.com.au/index.php?id=article&name=superfuser Un exemplu de laminator modificat pentru pcb. Nu a incercat nimeni?

Exemplul dat este de laminator cu grosimea maxima de 0,8 mm.Uite altul la care grosimea maxima (fara nicio modificare) este de 1,6 mm:http://ultrakeet.com.au/index.php?id=ar ... perFuserV2Este folosit un laminator model Lowell care in Australia costa doar 19,47$ (aproximativ 70 de lei), dar nu expediaza in afara Australiei, i-am intrebat... Mi-au sugerat sa-l cumpere vreo ruda/cunostinta/prieten care locuieste in Australia, si sa mi-l trimita ...(http://www.officeworks.com.au/retail/se ... ll+LOOL280)Oricum, eu nu am vazut la noi laminatoare cu grosime mai mare de 0,8 mm (poate nu am cautat suficient de bine...)O solutie mai la indemana, este folosirea unui fuser de imprimanta.
Link spre comentariu

kit fuser de la o imprimanta laserjet alb negru este bun?...

Merge, NU trebuie neaparat de la una color, este bun kit-fuserul si de la una alb-negru. :da
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări