Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

Stimati forumisti, va rog sa ma ajutati sa depasesc problema urmatoare. Am o imprimanta laser Samsung ML-1670 nou nouta, cumparata acum o luna. Evident ca am cartusul plin. Deci treaba ar trebui sa mearga ca unsa.Realizez un cablaj in Orcad 9.2. Selectez stratul, dau imprimare si imi scoate ...depinde..Daca aleg sa fie "Toner save" adica minim de calitate, iese exact cum trebuie. Culmea e ca am si calcat cablajele si au iesit muc si bumb, superbe si superbune..Problema a aparut cand am vrut sa imprim in modul BEST, cu Toner Save OFF./ Adica imi rescaleaza, adica in loc de 81.77*51.07 am 57.22*35.56. Evident ca prima data am verificat daca nu cumva am fost neatent si am apasat vre-un buton de rescalare, ajustare, etc.. Stie cineva de ce apare "buba"?

post-1240-13982939297_thumb.jpg

post-1240-139829392977_thumb.jpg

post-1240-139829392983_thumb.jpg

post-1240-13982939299_thumb.jpg

Link spre comentariu

Daca aleg sa fie "Toner save" adica minim de calitate, iese exact cum trebuie. Culmea e ca am si calcat cablajele si au iesit muc si bumb, superbe si superbune..

Dacă ţi-au ieşit perfect, atunci de ce vrei să schimbi setările? :confuz1
Link spre comentariu

Cred ca nu am fost clar. Intrebarea mea era de ce daca cresc calitatea imprimarii se descaleaza. Pe romaneste, ce legatura are ...cu prefectura, hi, hi.In electronica totul are o logica si un raspuns corect. Pe care eu nu l-am gasit, ca de aia am intrebat.

Link spre comentariu

Cu cativa ani in urma lucram la un magazin de imprimante si tin minte ca cele asamblate prin Ungaria,Slovacia,Polonia etc, aveau probleme de soft in sensul ca nu era destul intuitiv,unele comenzi erau inside (trebuia sa le sti dinainte) sau in secvente ceea ce denota un soft nefinisat.Imprimanta e de printr-un supermarket de la noi ,nu?

Link spre comentariu

Prima data le multumesc tuturor celor care au incercat sa ma ajute.Corect, nu am fost atent si cand am facut PrintScreenul si nu am realizat ca era in Letter iar celelalt in A4. Dar cand am dat comenzile de imprimare verificasem sa fie la ambele A4..Am rugat si un coleg sa ma verifice daca cumva bifez aiurea..Imprimanta e dintr-un e...ma intelegeti care..Am instalat-o folosind discul cu care a venit..Mai sap. Acuma ce sa zic, imi convine ca imi va consuma mai putin toner, dar ma deranjeza faptul ca nu inteleg fenomenul.

Link spre comentariu

Am vazut ca multi folosesc ca revelator pentru cablaje foto SENO4007, cu o punga de 22g, am vazut ca se prepara 0.5L solutie...nedumerirea mea este, cat timp este buna solutia? ...o zi..o ora....o luna....si cam cate cablaje se poate face cu un plic?Multumesc.

Link spre comentariu

lacul dupa ce a fost indepartat ramane sub for,ma de precipitat si se decanteaza .. din cate am observat eu , folosind un litru de solutie rezultata ,am reusit sa fac un cablaj de 300 x 210 mm si am incercat si unul de 160 x 100 mm dar la al doilea nu prea mi-a mai mers..

Link spre comentariu

Ideea unui forumist a fost esentiala. Am incercat sa scot la setari de calitate maxima acelasi cablaj, folosind acelasi Orcad, dar de pe un laptop. A iesit impecabil, adica neredus. E clar, driverele de imprimanta din desktopul meu s-au instalat cu "scame".O sa le reinstalez. Multumesc celor care au incercat sa ma ajute. Le sunt recunoscator pt bunavointa aratata.

Link spre comentariu

lacul dupa ce a fost indepartat ramane sub for,ma de precipitat si se decanteaza .. din cate am observat eu , folosind un litru de solutie rezultata ,am reusit sa fac un cablaj de 300 x 210 mm si am incercat si unul de 160 x 100 mm dar la al doilea nu prea mi-a mai mers..

Dar totusi nu am obtinut un raspuns care ma interesa..sau cel putin nu am inteles eu....sau nu am formulat bine intrebarea....daca fac un litru de solutie pentru developat.....cat timp se poate folosi...in functie de cate cabje faci? sau are un termen de sa zicem o saptamana...daca nu faci nimic cu ea..o poti arunca...sau poti face doar un anumit numar de cablaje in functie de dimensiue..(la fael ca si clorura ferica?)...Multumesc.
Link spre comentariu

Eu folosesc soda caustica pentru developare. Am pus vreo 2 linguri intr-un borcan de 800ml si tot folosesc la ea de nu mai stiu cand. Are o culoarea foarte inchisa cu o tenta verzui/maronie dar in cateva secunde is gata developate (cred ca e si cam concentrata). Drept ca fac numai cablaje relativ mici.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Cu seno iese imaginea mai clar definita dar uneori nu merita.Solutia preparata dintr-un plic (22g) e bine sa o faci pana in 400g.Am folosit solutie de 2 ani ,a fost ok ; solutia a fost pastrata la racoare si intuneric (de fapt am uitat-o intr-un dulap).

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns....un avantaj mai este acela ca nu risti sa iti developeze si trazeele neexpuse..cum face soda in cantitatea prea mare sau la temperatura ridicata a solutiei...

Link spre comentariu
wally_gatter

si seno ce credeati ca e? :ras: ,e tot o solutie de genul asta doar ca se face mai diluata.. daca si pe soda caustica scria ca ptr revelator sa faci 20g la 1l apa atunci toti respecta si nu se mai developeaza unde nu trebuie.. si soda caustica daca stii sa lucrezi cu ea iti scoate aceleasi trasee fine ca seno.. :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări