Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

Sky 001 imprima negru cu rezultate nesatisfacatoare la toner transfer (vs foto). De imprimat imprima negru.Si 5L are o optiune eco mode; vezi sa fie pe off.

Da este oprit eco-mode...dar calitatea prosta a tonerului...si daca imprim pe folie retroproiector ca sa afc cu metoda foto trebuie sa pun cel putin 2 coli daca nu 3...
Link spre comentariu

Si printata la imprimanta profi cu heavy black tot in dungi iese. Am imprimat la laser color cu negru din culori (4 straturi simultan).Folie ieftina,toner ieftin,tambur ieftin -ce draq,santem in Romania.

Link spre comentariu

.Folie ieftina,toner ieftin,tambur ieftin -ce draq,santem in Romania.

Aici ai dreptate :sparge: , am incercat azi cu transfer de toner..si cel mai bine s-a transferat de pe autocolant...dar totusi parca este "casant" toneru...si nu se transfera tot....am incercat pe folie retro..nu se transfera aproape deloc..pe foto, si pe calc...dar de pe niciuna nu s-a transferat in totalitate.....
Link spre comentariu

am sa incerc me miine seara sa pun niste poze cu un cablaj care l-am facut cu autocolant,trasee facute cu sprint lay de 0.4mm

Scuze, despre ce autocolant este vorba? Vreau sa incerc si eu.
Hartia suport de la autocolant, cea care ramane dupa ce lipesti autocolantul. Este cam subtire, trebuie lucrat cu ea atent si pare "cerata". :da Si la transferul tonerului trebuie atentie sa nu se miste hartia, eventual lipita de cablaj cu ceva bucati de banda sau scotch.Din cateva incercari iti formezi mana si temperatura necesara. Eu unul foloseam aceeasi bucata de hartie si la 2-3 cablaje. :rade:
Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns, dar daca este vorba de transfer de toner nici in 100 de ani nu o sa il incerc, atat timp cat pot expune UV. Cred ca ar trebui sa abandonam amatorismul...

Pai cam ce facem noi intra in domeniul amatorilor......

Dupa parerea mea calitatea circuitelor imprimate realizate prin metoda "transferului" este f. buna, comparativ cu metodele utilizate pe vremea "impuscatului"......cine nu-si aduce de "cablajele" facute cu smoala sau sigmaron.

Dar deh...dupa gusturi si finante

Link spre comentariu

Ma scuzati daca am postat unde nu trebuia sau daca subiectul a fost tratata deja si eu nu l-am vazut. Dar va asigur ca am sapat prin forum..Problema mea e urmatoarea: am gasit pe net o revista cu un cablaj scanat. Ca sa o "calc" evident ca mai intai ar trebui intarite cu negru traseele si partea dintre ele albita. Sa iei fiecare traseu/spatiu in parte e o treaba de chinez. Si consuma la timp..Parca cineva gasise o rezolvare mai rapiada. Adica importa materialul in (parca) Photoshop, apoi punea "pipeta" pe o zona, dadea o comanda si apoi totul devenea alb/negru, dupa cum era cazul.Din pacate nu mai gasesc pagina respectiva. Asa ca va rog sa ma ajutati. Imi e indiferent cu ce program voi lucra, Photoshop, Corell, conteza doar sa imi rezolv treaba, etc..Va multumesc anticipat pt bunavointa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări