Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

Vizitator Andry

Timpul de expunere la UV pentru folie retroproiector ( tot 2 bucăţi suprapuse ) poate fi oriunde între 2'30" - 5'20", aceştia fiind timpii pe care i-am încercat, mai mult sau mai puţin nu m-a interesat, am vrut doar să verific dacă există o marjă de timp în care să mă pot încadra.Iar cele 16' care-au fost în cazul expunerii prin folie de calc mi se par totuşi cam mult, când am timp o să mai încerc pe resturi de cablaj scăderea acestui timp, un 6-8 minute ar trebui să fie suficient, asta din ce am observat până acum în cazul instalaţiei mele.Cam aşa a ieşit lipeala PCM-ului, dealtfel primul SMD lipit. Nu am avut pastă de cositorit, ci doar flux spray, fludor Cynel 1mm şi ciocan de lipit cu vârf daltă. Au fost câteva punţi pe care le-am făcut, cel puţin pentru rândul de sus din poză ( pinii 1-14 ) am folosit prea mult fludor pe vârful ciocanului, dar s-a rezolvat cu tresă ( cablu de cupru liţat dezizolat, tresele din comerţ nu reuşesc să le manevrez ) şi unde a fost nevoie cu puterea lamei cutterului. Per total a ieşit bine, n-am întâmpinat dificultăţi mari.

post-30226-139829371672_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator tyc

In cazul folosirii ciocanului de lipit,se cositoresc in plin toate terminalele dupa care se inlatura surplusul cu o tresa de decositorit .Procedeul e pe net ,parca e si un clip pe youtube despre ce si cum.

Link spre comentariu
Vizitator Andry

In cazul folosirii ciocanului de lipit,se cositoresc in plin toate terminalele dupa care se inlatura surplusul cu o tresa de decositorit .Procedeul e pe net ,parca e si un clip pe youtube despre ce si cum.

Am urmărit zeci de clipuri de pe YouTube anii trecuţi pentru a învâţa procedeul. Poate voi căuta o tresă mai de doamne-ajută să văd dacă mă pot obişnui cu ea, pentru că cele ieftine mai mult mă încurcă decât mă ajută ( de aceea am preferat să folosesc în loc de tresă liţe de cupru ).
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salutare,astazi, din plicteasa am facut un test de expunere prin hartie normala (alba, 80g/mp) timp de 5 minute. dupa developare si corodare apare surpriza - trasee de 0.5mm iesite 99.5% perfect (0.5% pentru ca nu ies perfect drepte marginile). din pacate nu am cu ce face poza.data viitoare voi folosi 4 minute, exact ca la folia transparenta.numai bine

Link spre comentariu

nu expune doar la 4 minute ca va iesi subexpus, am incercat asta si eu.. incearca mai bine de la 7 minute in sus si s-ar putea sa scapi si de cei 0,5% .. eventual printeaza la o calitate cat mai buna daca nu chiar la maxim din capacitatea imprimantei si s-ar putea sa iasa perfect tot la 5 minute :da

Link spre comentariu

cu 3.5 -4 minute pe 2 folii transparente suprapuse iese ok. am incercat cu 10 minute pe coala alba dar s-a curatat tot la developare. ramane sa mai incerc cand mai am ceva resturi de cablaj cu fotorezist.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări