Vizitator msurmei Postat Decembrie 27, 2011 Partajează Postat Decembrie 27, 2011 Sunt de acord ca un print mai putin compact se rezolva cu 2 folii, aliniate frumos. Doar ca metoda nu mai functioneaza daca vreau de ex sa fac un layout pentru tqfp 100. Am reusit pana la urma sa fac si asa ceva, dar la limita: pad-urile au "gauri" dar traseele de 8mil au iesit bine.Intr-adevar nu se compara cele doua metode, cu foto in 20 min ai termuinat toata povestea si ai mult mai mlte sanse sa iti iasa bine.Daca rezolv si problema printului, metoda va da rezultate reproductibile. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 27, 2011 Partajează Postat Decembrie 27, 2011 Metoda foto prezinta o rezolutie mult superioara fata de transferul de tonner, conteaza mult calitatea imprimantei, fie ea laser sau jet de cerneala, pentru trasee f subtiri conteaza ca rezolutia imprimantei sa fie una f buna, mie cu o imprimanta banala laser cu o rezolutie slaba de 600, mi-au iesit f bine trasee de pana la 0,1mm. Este adevarat ca metoda foto e mai costisitor de pus la punct insa nu e chiar atat de scump cum pare si odata ce ai pus-o la punct mergi practic la sigur de fiecare data cu fiecare PCB realizat. Link spre comentariu
sonic11 Postat Decembrie 27, 2011 Partajează Postat Decembrie 27, 2011 am o intrebare si anume daca lampile di link sunt bune pt expunere? http://www.donsbulbs.com/cgi-bin/r/b.pl ... ilips.html Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 27, 2011 Partajează Postat Decembrie 27, 2011 Practic orice lampa poate fi folosita pentru expunere, pana si razele soarelui, diferenta contand in calitatea si durata expunerii, cele mai bune rezultate se obtin cu lampile tip black light, lumina ultravioleta rece, la acestea timpul de expunere este destul de scurt, insa pot fi folosite cu succes becurile economice, trebuie doar putin experimentat pana se ajunge la un timp potrivit de expunere pentru fiecare metoda in parte. Link spre comentariu
icamaster Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 Am si eu o intrebare. Cum pot cositori cablajele?Pur si simplu il intind cu pistolul de lipit sau trebuie sa fac o baie?PS. Nu vreau sa fac cu acetona / alt dizolvant + colofoniu. Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 Am si eu o intrebare. Cum pot cositori cablajele?Pur si simplu il intind cu pistolul de lipit sau trebuie sa fac o baie?PS. Nu vreau sa fac cu acetona / alt dizolvant + colofoniu.1 Se poate cositori cu pistolul.2 NU poti cositori cu acetona.3 Poti stana chimic cablajele, exista o solutie speciala pentru asa ceva.4 O baie de cositor ar fi ideala. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Este si o solutie pt stanare la rece. Imersezi PCB-ul in solutie si in 5' e acoperita cu cositor. Link spre comentariu
icamaster Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Multumesc de raspunsuri!Nu sunt asa de idiot sa cositoresc cu acetona .M-am exprimat gresit. Este si o alternativa sa acopar cablajul cu acest amestesc, pe care nu vreo sa o folosesc.Inca o data, multumesc de raspunsuri. Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Nu sunt asa de idiot sa cositoresc cu acetona .M-am exprimat gresit. Este si o alternativa sa acopar cablajul cu acest amestesc, pe care nu vreo sa o folosesc.NU am spus asta.Acel amestec de acetona cu sacaz, se poate inlocui cu spray Flux (cu sacaz). Dar nici amestecul tau, nici spray-ul, NU cositoresc cablajul, doar il protejeaza si ajuta la lipirea componentelor. Link spre comentariu
one Postat Ianuarie 12, 2012 Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 Am o problema in sensul ca nu reusesc sa obtin un negru suficient de dens cu ajutorul imprimantei mele cu laser. Am incercat si cu 2 folii suprapuse dar se pare ca lumina ultravioleta reuseste sa treaca si prin partea imprimata. In plus, am observat o oarecare modificare a foliei la trecerea prin imprimanta, datorita incalzirii. Am printat pe diferite foi, unele pentru laser, altele care erau laser+inkjet, de fiecare data dezamagit de rezultat.Pentru folii PnP se pare ca imprimanta mea laser este suficienta, insa pentru metoda foto nu.Va rog sa precizati, cei care ati obtinut rezultate bune cu metoda foto, tipul imprimantei pe care o folositi, tipul de cerneala (originala sau nu) si , pe cat posibil, si tipul de folie pe care imprimati.Eu am cumparat si un spray care ar trebui sa faca transparenta hartia obisnuita imprimata dar rezultatele au fost dezamagitoare (din acelasi motiv - negrul nu este suficient de negru).Am inteles ca imprimantele cu jet sunt mai potrivite pentru aceasta operatie. V-as ruga sa imi spuneti daca trebuie ales un mod "foto" pentru imprimanta.Din ce am citit pana acum am inteles ca imprimantele Epson ar fi potrivite. Nu doresc sa arunc banii pe geam si sa cumpar o imprimanta pe care apoi sa nu o folosesc (doresc o imprimanta doar pentru aceasta operatie - am deja una pentru restul). In principiu nu am o limita de pret, mai degraba de spatiu (desi aceasta limitare se poate elimina de dragul rezultatului).Am incercat ca cativa prieteni care se laudau cu imprimantele lor sa imprim o pagina de control si am avut aceeasi dezamagire. Link spre comentariu
costyy86 Postat Ianuarie 12, 2012 Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 Eu am avut o imprimanta kyocera Mita Fs1010...si am fost foarte multumit de ea.Deoarece e o imprimanta veche nu faceeconomie de toner imprima bine si nu a fost probleme cu tonerul cel "neoriginal" am folosit refil la 30lei 250g si a mers foarte bine, are avantaj ca nu are cip pe cartus. Link spre comentariu
one Postat Ianuarie 12, 2012 Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 Am aruncat o privire pe ebay si am gasit o astfel de imprimanta. Probabil 600dpi este o rezolutie suficienta, dar mai astept si alte sugestii. Multumesc oricum, am trecut pe lista. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 calitatea printului e puternic influentata si de calitatea cernelei folosite.. de aceea recomand sa folositi cerneluri de fte buna calitate , si cartusele de asemenea.. Link spre comentariu
one Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 Depinde ce inseamna cerneluri de buna calitate. Daca cernelurile sau tonerele originale nu functioneaza, atunci care ? Doar nu scrie pe ele " de calitate".De aceea am rugat precizarea tipului exact de imprimanta.Asta seara am vazut de exemplu o imprimanta care pare interesanta Lexmark PX830FWD.E "de calitate" ? Doar pretul imi poate spune ceva?Eu nu am reusit sa observ nici o diferenta intre tonerul original HP si altul compatibil care costa de 4 ori mai putin, la imprimanta mea. Pe hartie imprima la fel de bine si pe folii de acetat la fel de prost. Link spre comentariu
one Postat Ianuarie 14, 2012 Partajează Postat Ianuarie 14, 2012 Eroare, scuze: era vorba despre Epson PX830FWD. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum