Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

pai iti facem noi cablajul ? cine executa cablajul trebuie sa stie si ce metoda ii reusesye pentru cablajul ala.clar cu metoda foto e mai greu sa dai gres daca ai cablajele deja aplicate cu POSITIV20, dar merge facut si cu transfer de tonner.

Link spre comentariu

pai iti facem noi cablajul ? cine executa cablajul trebuie sa stie si ce metoda ii reusesye pentru cablajul ala.clar cu metoda foto e mai greu sa dai gres daca ai cablajele deja aplicate cu POSITIV20, dar merge facut si cu transfer de tonner.

eu doar intrebam doar care este mai buna metoda ,cablaje doar simple am .Am incercar cu transfer de toner de pe hirtie fotografica dar au venit din trasee jos la inmoierea in apa calda.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator Andry

Salutări,Pentru imprimarea pe hârtie transparentă cu laser, în vederea expunerii unui cablaj la UV, este nevoie de o rezoluţîe de imprimarea mai mare de 600dpi ? Sau doar de maximizarea intensităţii culorii din setările imprimantei? Vă întreb pentru că trebuie să-mi achiziţionez o imprimanta laser.

Link spre comentariu

conteaza ca filmul creeat sa fie cat mai opac.. setarea rezolutiei maxime va genera un strat mai gros de cerneala ,implicit intesitatea "culorii" va creste (negru si alb nu sunt culori, ca fapt divers)

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

ce se intampa daca calajul se expune prea mult ?Am expus un cablaj 8 min la 20cm bec 15w economic lumina calda, cred ca am gresit concentratia "developantului" ca nu prea s-a curatat partea expus ,sau sa curatat cu pete daca mai insistam cu deveponatul incepea sa se curete si partea ne expusa."developant" 500ml apa+ 1,5 lingurite soda fulgi (nu am gasit praf)

Link spre comentariu

ce se intampa daca calajul se expune prea mult ?Am expus un cablaj 8 min la 20cm bec 15w economic lumina calda, cred ca am gresit concentratia "developantului" ca nu prea s-a curatat partea expus ,sau sa curatat cu pete daca mai insistam cu deveponatul incepea sa se curete si partea ne expusa."developant" 500ml apa+ 1,5 lingurite soda fulgi (nu am gasit praf)

In cazul tau, cred ca mai trebuia expus inca pe atat.
Link spre comentariu

Becurile economice cu lumina calda au luminoforul optimizat pt emisia de lumina alb-cald ceeea ce presupune o deplasare in sus a spectrului,inspre infrarosu;cele cu alb-rece inspre UV.Poti sa-ti dai seama despre ce vb comparand lumina emisa de un led alb-cald vs alb rece;de ex: http://www.cree.com/products/pdf/XLampXM-L.pdf .Nu e chiar cfl dar tot o sursa de lumina e.

multumesc pentru explicati am reusit sa fac calajul.timp expunere ~25min dis. 15cm aceelasi bec cu lumina calda, cred ca am exagerat cu soda ca sa developat aproape instat, dar a iesit bine .Cu corodatul a durat mai mult dar sunt foarte multumint de rezultat , singura problema este ca a iesit in oglida :jytuiyu primul cablaj era bine care ca nu a fost expus destul, cineva si -a bagat nasu si sau uitat la film si la intors , eu nu am mai verificat acest lucru stiid ca l-am asezat bine prima data.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Nu inteleg de ce va chinuiti cu metoda foto care costa enorm de mult fata de metoda pnp , de exemplu eu cheltuiesc aproximativ 1 leu pentru imprimarea unei hartii lucioase si asta pentru un cablaj dublu strat 10x8 cm , cel mai important lucru este sa stii folosii calcatorul pentru a topii tonerul uniform sau in cel mai bun caz utilizarea unui laminator , pentru dimensiuni 5x5 cm am reusit sa scot trasee de 0.2 mm fara reparatii.Cite cablaje realizati pe luna ca sa acopere cheltuiala camerei de expunere uv si restul procedeelor ?

Link spre comentariu

dupa ce o sa faci cu metoda foto vei intelege beneficiile... :da

Frumos spus si cat se poate de adevarat :aplauze Si eu ma chinuiam cu varianta de transfer tonner, si ba coala nu era potrivita ba nu calcam la temperatura potrivita sau mai stiu ce alt inconvenient, in schimb am reusit punerea la punct a variantei foto si cu toate ca au trebuit cateva experimente ratate pentru a stabili fiecare detaliu, in nici un caz nu regret deoarece rezultatul cablajelor reusite a fost tare placut, ca ideie generala la mine a functionat cu cablaj cu strat fotopozitiv deja imprimat, un bec economic de 15W lumina alba rece, 30 de minute expunere la distanta de 15 Cm, apoi developare cu soda caustica fulgi dizolvata in apa ( aproape o lingura la 2l de apa ), In caz ca rezolutia imprimantei nu este una stralucita nu-i problema, se poate rezolva imprimand 2 coli identice si suprapunandu-le cat mai exact si apoi fixandu-le cu ceva adeziv, la mine a functionat f bine metoda asta si cu 2 coli astfel suprapuse desenul este mult mai opac.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări