svm86 Postat Noiembrie 6, 2011 Partajează Postat Noiembrie 6, 2011 cu ce se poate curata lacul fotosensibil de pe placa de cablaj,dupa ce a fost corodat cablajul?merge cu benzina?Cu benzina nu am incercat dar merge cu orice diluant sau acetona...Eu placile le expun din nou cu UV dupa care le developez. Pentru siguranta le mai sterg cu alcool. Este mult mai usor asa. Link spre comentariu
GeoMar Postat Noiembrie 6, 2011 Partajează Postat Noiembrie 6, 2011 Eu placile le expun din nou cu UV dupa care le developez. Pentru siguranta le mai sterg cu alcool. Este mult mai usor asa.Se poate si asa, dar este "mai complicat" plus ca se consuma developant in plus, cand pur si simplu se pot sterge cu "Dizolvant pentru unghii" sau "Acetona".Eu am luat din Metro dizolvant la 200ml la vreo 7 ron/flaconul, asemanator cu cel din poza si merge perfect la stergerea placutelor. Poza stearsa:reclama. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 7, 2011 Partajează Postat Noiembrie 7, 2011 Acetona adevarata, nu dizolvantul pentru lac de unghii, e o substanta chimica restrictionata. Acetona nu se vinde fara autorizatii speciale.Pentru curatat si degresat diverse, recomand Decarburol sau alte marci de lichide pentru curatarea carburatoarelor. Este foarte bun, se gaseste si e destul de ieftin. Link spre comentariu
pannovy Postat Noiembrie 7, 2011 Partajează Postat Noiembrie 7, 2011 folosesc de mult timp metoda de imprimare a traseelor pe hartie fotografica luciosa, cea mai ieftina hartie, cu toner pe o imprimanta lexmark folosind ca setari contrast maxim si imprimare la 2400dpi si sunt foarte multumit de rezultate. dupa imprimare transfer imaginea rezultata pe cablaj cu un fier de calcat de 2000 w in aproximativ 10min, iar dupa racirea cablajului indepartez hartia de pe placa prin imuiere in apa calduta folosind o periuta de unghii. ulterior corodarea se face cu clorura ferica finalul constatnd in indeparterea tonerului de pe placa cu acetona pt unghii, de buna calitate, fara vitamine sau alte prostii prin ea,incolora. am reusit sa transfer ff bine un desen pe placa de cablaj si la 2 luni de la imprimarea pe hartie fotografica a desenului. singura problema la transferul de pe hartie pe cablaj e la marginile placii unde trebuie lasati aproximativ 5mm margine ca talpa fierului de calcat sa poata sa calce perpendicular pe cablaj sa se realizeze transferul. Link spre comentariu
one Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 cu ce se poate curata lacul fotosensibil de pe placa de cablaj,dupa ce a fost corodat cablajul?merge cu benzina?Cred ca stratul fotosensibil poate fi lasat pe placa. Nu impiedica lipirea si protejeaza cablajul de oxidare. Economisesti lacuirea ulterioara. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 Asa a facut un prieten pt care am facut un PCB. A venit la mine sa ma intrebe ce fel de cupru e acela de se cositoreste asa greu;sa foloseasca apa tare? Link spre comentariu
DexTer Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 ce tip de bec, sa folosesc pentru metoda photo ?Ceva ieftin si la indemana.Multumesc Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 Merge si cu bec economic -alb rece. Link spre comentariu
one Postat Noiembrie 11, 2011 Partajează Postat Noiembrie 11, 2011 ce tip de bec, sa folosesc pentru metoda photo ?Ceva ieftin si la indemana.MultumescUV-ASe gaseste in lampile pentru bronzat si cred si in cele pentru lacul de unghii.Eu am o lampa cumparata dar si una facuta de mine cu led-uri. Cea cu led-uri nu am verificat-o inca dar presupun ca merge. Nu am avut rabdare sa o incerc si am cumparat lampa gata facuta Link spre comentariu
DexTer Postat Noiembrie 11, 2011 Partajează Postat Noiembrie 11, 2011 Merge si cu bec economic -alb rece.ok ce putere , si care ar fi timpul si distanta de expunere.Multumesc Link spre comentariu
svm86 Postat Noiembrie 11, 2011 Partajează Postat Noiembrie 11, 2011 Merge si cu bec economic -alb rece.ok ce putere , si care ar fi timpul si distanta de expunere.MultumescCu cat e mai mare, cu atat e mai bine:) Cel mai sigur sa faci teste.Sau poti cumpara lampi UV, pentru un timp scurt de expunere. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 12, 2011 Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 15W ,20cm ,7min Link spre comentariu
wally_gatter Postat Noiembrie 12, 2011 Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 ceva poze , scuzati calitatea slaba , sunt facute cu camera telefonului http://tinypic.com/r/4l382b/5 , http://tinypic.com/r/k0rayg/5 .. cablaj realizat prin metoda fotocu expunere cu led-uri UV Link spre comentariu
DexTer Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 15W ,20cm ,7minmultumesc Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 Cred ca stratul fotosensibil poate fi lasat pe placa. Nu impiedica lipirea si protejeaza cablajul de oxidare. Economisesti lacuirea ulterioara.pai am incercat sa-l las,dar se lipeste greu.eu am curatat lacul cuacetona la sticla transparenta,si se duce foarte repede....dupa aia lipiturile ies ca la carte.cablajul il protejez cu PLASTIK 70. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum