Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

@CPXFolosesc un HP4 si iese...nu cum sper dar poate mai trebuie sa umblu la temperatura.Daca spui ca casant,nu ramane,etc probabil ca e o combinatie nefericita intre toner prost si toner/imprimanta nepotrivit; nu am lucrat cu ML-uri,nu s-a plans lumea de ele,atata tot ca tonerul lor e mai fin( comparativ cu tonerul de HP),la curgere se comporta aprope ca un lichid.

Link spre comentariu

Profesorul tau avea dreptate. Gazul rezultat in urma corodarii cu acid azotic e foarte toxic. Gazul ilariant, cel care se folosea pentru anestezii sau ca drog recreational, e altceva si se obtine prin alte metode.

Ma iertati. Am confundat oxidul de azot cu protoxidul de azot (gaz ilariant). :jytuiyu
Link spre comentariu
Vizitator msurmei

Salut,Incerc metoda foto si folosesc o imprimanta laser (Lexmark X203N) cu formula de toner tot de la Lexmark.Problema este ca printul (trasee, pad-uri ...) nu iese compact. M-am jucat cu timpul de expunere, insa fara succes ( prea mic si nu se impresioneaza suficient ce trebuie - deci e posibil sa se faca scurt intre trasee apropiate, prea mare si se intrerup traseele fine)Problema am rezolvat-o provizoriu folosind doua foi de calc/folie.Voiam sa aflu care sunt imprimantele laser "de succes" , sau mai exact formule de toner potrivite, pentru metoda foto.

Link spre comentariu

Salut,Incerc metoda foto si folosesc o imprimanta laser (Lexmark X203N) cu formula de toner tot de la Lexmark.Problema este ca printul (trasee, pad-uri ...) nu iese compact. M-am jucat cu timpul de expunere, insa fara succes ( prea mic si nu se impresioneaza suficient ce trebuie - deci e posibil sa se faca scurt intre trasee apropiate, prea mare si se intrerup traseele fine)Problema am rezolvat-o provizoriu folosind doua foi de calc/folie.Voiam sa aflu care sunt imprimantele laser "de succes" , sau mai exact formule de toner potrivite, pentru metoda foto.

eu personal folosesc imprimanta inkjet , un singur strat de folie retroroiector cu desenul cablajului , expunere UV la 2minute si ies perfect trasee de pana la 0.2 :da
Link spre comentariu

Probabil ai imprimanta in modul 'eco'.Da-i un heavy/120% sau cum stie ea contrastul(cantitatea de toner depusa).Alea de succes sant cele profi,de la centrele de copiere sau cele color.Cu ce PCB lucri?

Link spre comentariu
Vizitator msurmei

Probabil ai imprimanta in modul 'eco'.Da-i un heavy/120% sau cum stie ea contrastul(cantitatea de toner depusa).Alea de succes sant cele profi,de la centrele de copiere sau cele color.Cu ce PCB lucri?

Am folosit deja imprimanta la "darkest", care e de la 1 la 10 ca valori. Modul eco e pe off.Imprimantele de la birou dau cam acelasi rezultat , am incercat pe 2 feluri de HP, una din ele color.PCB-urile pe care le-am folosit pana acum sunt cele de la MegaUK.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări