Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

Cred ca nu ati inteles MATRITA o fac la laser,sau jet pe hirtie alba ,iar prospectul la xerox -ala de il calc .Am incercat pe tot felul de imprimante laser ,unele bune,bune, nu merge ,scuipa putin toner ,tot xeroxul ramine baza ,mai ales ca vizvi am 3,din care unul este deschis pina la ora 23, :101

Link spre comentariu

Nuuuuuuuu,am specificat 160 g/mp ,cele de la conex sint lucioase si tiparite pe ambele fete ,am icercat si pe unele de romstal sau syscom si sint prea subtiri,le prinde xeroxul.poate ar merge unele coperte de reviste,depinde si de xerox.

Link spre comentariu

Am dat o căutare pe goagal și am găsit,nu e scumpa.Pote găsesc și in T-veni.

Click

Ce perfecte au ieșit domnule adicontakt,felicitari.

Mi-ați dat o idee domnule manolo,sa scot pe foaie normala A4 desenul și sa ma duc la un xerox sa copiez pe o folie press-n-peel pt. ca mi-a mai rămas una,poate iasă mai bine asa.

Link spre comentariu

Uitati aici tot "calabalicul" matrita,prospecte,xerox ,cablaje:post-18416-139829293337_thumb.jpgCe ma framinta este o metoda de stanare rapida ieftina si buna,exclus aia chimica ,scumpa si proasta ,o sa fac eu ceva ,poate la cuptor :nas:

Link spre comentariu

Hartie lucioasa 120grame UPM DIGI , cu ea scot trasee de 0.25 pe cablaj 6x6 cm cu calcatorul (perfecte), daca se utilizeaza laminator se obtine orice dimensiune , eu realizez cablaje 8*10 cm dublu strat cu calcatorul si imi ies perfect traseele de 0.4mmFoarte important este ca acel calcator utilizat sa fie la aproxiativ 30% tempertura si sa asteptati sa se incalzeasca uniform , cablajul trebuie calcat treptat , temperatura mica , apoi mai mare dar nu treceti de 50% , se incalzeste tot calbajul apoi se freaca usor pina se vad traseele , eu asa fac si imi ies perfect cablajele .post-17795-139829294783_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

...Dar trebuie sa mentionezi ca ai nevoie de folie de retroproiector,laser. Si pt prima data,foloseste cablaj cu fotorezistivul depus din fabrica(alea care-s acoperite cu o folie albastra).

Link spre comentariu

...Dar trebuie sa mentionezi ca ai nevoie de folie de retroproiector,laser. Si pt prima data,foloseste cablaj cu fotorezistivul depus din fabrica(alea care-s acoperite cu o folie albastra).

ca incepator e greu sa depui un strat uniform de lac fotorezist ,si mai e si conditia ca incaperea in care se face acoperirea cu lac sa fie fara praf ,altfel e compromis acel cablaj.. foliile retroproiector sunt de doua feluri: ptr laser si ptr inkjet.. o alegi pe cea de care ai nevoie
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări