Vizitator tyc Postat Aprilie 2, 2011 Partajează Postat Aprilie 2, 2011 Daca metoda functioneaza(inca am rezerve) ,apreciez ca cilindrul rezista la ~10 treceri...un cilindru e 25 lei =>2,5lei/cablaj.Oare de ce nu incearca nimeni metoda?Eu am HP4 si nu dispun de cilindri uzati pt teste.Metoda cu ink mi se pare potrivita,cuptorul poate fi inlocuit cu un fier de calcat fixat cu talpa in sus,conteaza ca cerneala sa fie incazita la sute de grade, pt a se fixa. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 6, 2011 Partajează Postat Aprilie 6, 2011 PCB-uri din plastilina pentru copii: Reteta pentru trasee conductoare: http://courseweb.stthomas.edu/apthomas/ ... eDough.htm Reteta pentru izolatie: http://courseweb.stthomas.edu/apthomas/ ... gDough.htm Rezultatul: XgTMs3je4F8 sEEUIPRwz4Q Link spre comentariu
Patefon Postat Iulie 1, 2011 Partajează Postat Iulie 1, 2011 eu sunt si mai curios daca o imprimanta laser poate imprima pe un material conductor, trecand peste obstacolele mecanice si termice.la inkjet e mai plauzibila treaba dar tot nu cred ca renteaza atata timp cat exista metode mai simple,ieftine si sigure in exploatare.Cred ca este perfect posibil. Cei de la Glunz&Jensen au adaptat o imprimanta Epson sa scuipe emulsie de placa tipografica pe placi de aluminiu. Emulsia respectiva este oleofila si hidrofuga. Deci orice zeama pe baza de apa nu va adera la ea. Totodata prezinta durabilitate mecanica destul de buna (rezista la 20.000 de comprimari ale unui cilindru imbracat in cauciuc). Cat despre durabilitatea chimica rezista la aceleasi 20.000 de inmuieri cu solutie in amestec de apa cu alcool izopropilic (8-12% alcool).Daca fac rost de un cartus se baga cineva la un test? Link spre comentariu
wally_gatter Postat Iulie 2, 2011 Partajează Postat Iulie 2, 2011 eu sunt si mai curios daca o imprimanta laser poate imprima pe un material conductor, trecand peste obstacolele mecanice si termice.la inkjet e mai plauzibila treaba dar tot nu cred ca renteaza atata timp cat exista metode mai simple,ieftine si sigure in exploatare.Cred ca este perfect posibil. Cei de la Glunz&Jensen au adaptat o imprimanta Epson sa scuipe emulsie de placa tipografica pe placi de aluminiu. Emulsia respectiva este oleofila si hidrofuga. Deci orice zeama pe baza de apa nu va adera la ea. Totodata prezinta durabilitate mecanica destul de buna (rezista la 20.000 de comprimari ale unui cilindru imbracat in cauciuc). Cat despre durabilitatea chimica rezista la aceleasi 20.000 de inmuieri cu solutie in amestec de apa cu alcool izopropilic (8-12% alcool).Daca fac rost de un cartus se baga cineva la un test? eu am doua imprimante canibalizate , un hp si un canon , m-as baga la test daca as avea cartusul si solutia.. Link spre comentariu
Patefon Postat Iulie 2, 2011 Partajează Postat Iulie 2, 2011 Cu primul lot de piese bag si un cartus de proba. Acum sa vedem cat costa. Link spre comentariu
Vizitator LucianCazan Postat Iulie 6, 2011 Partajează Postat Iulie 6, 2011 Salut, daca mai e de actualitate... uite aici ceva practic si usor http://www.niqro.3x.ro/cablaj/cablaj.htm Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 6, 2011 Partajează Postat Iulie 6, 2011 Buna venit pe forum! Totusi... In cele peste 100 de pagini ale acestui topic s-adiscutat si rasdiscutat despre solutia prezentata. Daca nu aveti rabdare sa cititi,mai bine va abtineti de la a posta lucruri deja stiute. Cu exceptia incepatorilor, nucred ca exista cineva care sa nu cunosca metoda transferului cu toate calitatile siinconvenientele ei. Link spre comentariu
ovy_pas Postat Iulie 10, 2011 Partajează Postat Iulie 10, 2011 Ce fel de acetona folositi pentru realizarea protectiei cablajelor cu sacaz diluat?eu am folosit acetona pentru unghii si nu iese deloc bine, face un fel de bule (asa cum apa se separa de ulei). Cred ca acetona mea contine apa si nu face o solutie omogena care sa se intinda intr un strat uniform de protectie. In sticluta se observa cum se separa solutia de sacaz si apa daca nu se mai agita compozitia.Cele mai bune rezultate le am avut cu diluant, dar dureaza mult pana la uscare cam 1 zi sa se usuce bine. Link spre comentariu
Vizitator ionut musat Postat Iulie 11, 2011 Partajează Postat Iulie 11, 2011 Ce fel de acetona folositi pentru realizarea protectiei cablajelor cu sacaz diluat?eu am folosit acetona pentru unghii si nu iese deloc bine, face un fel de bule (asa cum apa se separa de ulei). Cred ca acetona mea contine apa si nu face o solutie omogena care sa se intinda intr un strat uniform de protectie. In sticluta se observa cum se separa solutia de sacaz si apa daca nu se mai agita compozitia.Cele mai bune rezultate le am avut cu diluant, dar dureaza mult pana la uscare cam 1 zi sa se usuce bine.Foloseste alcool izopropilic. Se gaseste la toate magazinele de componente electronice. Dar cea mai buna metoda de protectie este folosirea unui lac. Link spre comentariu
GeoMar Postat Iulie 11, 2011 Partajează Postat Iulie 11, 2011 Ce fel de acetona folositi pentru realizarea protectiei cablajelor cu sacaz diluat?eu am folosit acetona pentru unghii si nu iese deloc bine, face un fel de bule (asa cum apa se separa de ulei). Cred ca acetona mea contine apa si nu face o solutie omogena care sa se intinda intr un strat uniform de protectie. In sticluta se observa cum se separa solutia de sacaz si apa daca nu se mai agita compozitia.Cele mai bune rezultate le am avut cu diluant, dar dureaza mult pana la uscare cam 1 zi sa se usuce bine.Sau incearca sa acoperi cablajele cu spray FLUX (cu sacaz), ies super. Un spray este undeva intre 25-40 ron, depinde de magazin, dar se merita. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Iulie 12, 2011 Partajează Postat Iulie 12, 2011 a facut careva "soldering mask" la cablaje diy? unde se gaseste lac verde ptr asa ceva? sau alte culori... Link spre comentariu
shebu_18 Postat Iulie 12, 2011 Partajează Postat Iulie 12, 2011 2 solutii pentru mask: http://www.octamex.de/shop/?page=shop/f ... f026e22f7& http://cgi.ebay.com/UV-Curable-Solder-M ... 2eb527251d Link spre comentariu
nooob64 Postat Iulie 21, 2011 Partajează Postat Iulie 21, 2011 Dai cu lac de circuite transparent pentru protectie si nu te mai chinuiesti sa faci "soldering mask" ... si asa ai ce lucra la el , si nu prea merita decit la placi cu minim 50 de componente ,si asta pentu "estetica" mai mult. @ovy_pas - incearca acetona farmec cu eticheta galbena , este destul de tare pentru a dizolva o cantitate mare de sacaz si iese o pelicula destul de neteda , se intareste intr-o ora la 30 grade , gata pentru lipire piese fara probleme. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Iulie 21, 2011 Partajează Postat Iulie 21, 2011 folositi alcool tehnic sa dizolvatii colofoniu eu intro 100grame alcool tehnic am dizolvat 50grame colofoniu spor la inbatat Link spre comentariu
Vizitator mo_foca Postat Iulie 28, 2011 Partajează Postat Iulie 28, 2011 am gasit si eu ceva aici http://bobby.brigada.ro/forum/showthrea ... pid=7#pid7 va rog sa ma scuzati daca ma bag in seama aiurea Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum