Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

Din pacate deasupra gaurii metalizate am un circuit integrat SMD. Datorita buzei nitului acel CI nu va mai fi asezat corect pe placa.Am incercat eu cu o trecere cu sarma si apoi cositorita la ambele capete, dar nu tot s-a asezat stramb circuitul.

Link spre comentariu

Puteti da detalii mai multe? Inca nu am gasit o metoda ieftina de a realiza gauri metalizate in regim de amator

1)Niturile se insereaza in gauri,cu acul;2)se intoarce PCB-ul ;3)se aplatizeaza capatul liber;4)se pastuieste si se amplaseaza componentele;5)se coace;6)gata.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator Andry

Am o intrebare pentru cei care folosesc cablajul cu fotorezist pozitiv : se poate taia cablajul, fara a fi afectat stratul de fotorezist? Merge cu metoda rigla + cutter de pe partea placata, sau sa incerc de pe partea opusa? Multumesc.EDIT : Din cate vad ( m-am trezit de tot ), cablajele cu fotorezist sunt protejate de o folie exfolianta, deci nu ar trebui sa constituie o problema debitarea placii.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Pe partea nesensibilizata,suportul pe care aplici placa trebuie sa fie plan si interpune o foaie de hartie de ~200g .Sa nu misti placa foto pe durata procesului.Solutie alternative la cutter e freza(si cu masina de gaurit in cordonate merge) sau minicircula-cu disc diamantat de 100,dar trebuie atentie mare sa ramai cu toate degetele la mana(5).

Link spre comentariu

Transferul termic pe aluminiu, cupru [/b],sau alte materiale cum ar fi lemn,sticlă, ceramică, plexiglas, carton este posibil acum datorită hârtieiCPM de la MagicTouch.

Aceasta poate fi imprimată pe aproape orice printer laser şi permite realizarea personalizării prin transfer de toner pe materiale de culoare deschisă sau albă. Listarea se face “în oglindă”, iar dupa transferul termic al tonerului se înlătură hârtia suport. Imprimarea poate fi lucioasă sau mata. hartia este tip MagicTouch CPM 6.1 CPM 6.2 CPM 6.3, se comercializeaza coala A 4 CU 0,48 EURO

INTRATI PE GOOGLE SI VETI GASI FIRME IN ROMANIA CARE VAND IN BUCURESTI, CLUJ, nu vreau sa fac reclama la firma, Hartia Magic Touch 6.2 FUNCTIONEAZA F BINE IMPRIMATA PE LASERJET TIP HP, LEXMARK , stiti voi cum dpi max si toner bun, transferul este excelent, mult mai bun ca la PNP

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Uite ce am gasit aici.

Get some thin sheets of polyimide which have copper on one or both sides. Polyimide is a yellow polymer with a high melting temperature and is sometimes called Kapton. A common type of copper-coated polyimide is DuPont "Pyralux" material.

LE: Am gasit de vanzare pe un site de licitatii. Vanzatorul este din cehia si este in jur de 10 euro o foaie de 228 x 305 mm. (3.5 euro + transport)
Link spre comentariu

La ce preturi au, e ca si cum n-ar avea, parerea mea. Cred ca acestea sunt. Cea mai ieftina e 50 ron. Cu 50 de roni imi cumpar alt radio.

Dar daca vrei sa construiesti ceva care nu se gaseste in comert, probabil ca se merita

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări