Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

lasa culoarea naturala a placii, ca nu stranuta, daca nu ai lac verde (special). nu se recomanda utilizarea cernelurilor pe baza de apa + sacaz diluat in alcool ("se branzeste" :ras: ) cu pasta de pix eise mai bine insa trebuie omogenizata.

Link spre comentariu

Nu stiu de ce va chinuiti cu un acvariu de sticla,greu si casant ,mai simplu este cu o cana din polietilena ca asta:[attachment=0]IMG_1084p.JPG[/attachment]Am gasit-o la un magazin cu fabuloasa suma de 5 lei, are 2 l capacitate ,are H=21cm ,L=13cm si l=9cm ,plus ca are si tzutzurug de scurgere. :da

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Rezistenta de incalzire e cu ventuze si sticla ecomplect tranparenta si poti sa-l faci ingust asfel incat volumul total sa fie minim necesar. Pt o placa A6 cata solutie trebuie sa pui?

Link spre comentariu

Nu stiu de ce va chinuiti cu un acvariu de sticla,greu si casant ,mai simplu este cu o cana din polietilena

Daca-l confectionati din sticla, rezista mai bine la temperatura fara sa se deformeze, sunt si astfel de cuve pentru corodat din acrilat, dar are si alte ingrediente(cred ca fibra de sticla), in plus, daca-l confectionati singur, il puteti dimensiona cu deschidere mai mica, ceea ce inseamna, volum mai mic pentru aceiasi suprafata de corodat, deci mai putina clorura, timp mai scurt de incalzire.Ca produs finit este cam scumpa,http://www.conexelectronic.ro/produs.php?id=119753 deci merita construita.
Link spre comentariu
Vizitator tyc

Ala albastrui e persulfat si se comporta mai bine ca clorura+ ca nu pateaza...daca le cumperi,preturile pt cele doua solutii de corodat (persulfat vs clorura) e sensibil egal.

Link spre comentariu

Ala albastrui e persulfat si se comporta mai bine ca clorura+ ca nu pateaza...daca le cumperi,preturile pt cele doua solutii de corodat (persulfat vs clorura) e sensibil egal.

si mai scria acolo ca solutia aia albastra corodeaza uniform , iar marginile raman mai bine definite...
Link spre comentariu

Bun am inteles ca clorura ferica lucreaza mai repede la temperatura de 50 grade C si ca nu poate fi incalzita in recipiente din fier sau aliaje ale acestuia de aceea se folosesc recipiente din sticla de tip acvariu .... pentru incalzire cloruri ferice din acesta se foloseste un incalzitor de acvariu al carui corp din sticla se umple cu ulei de trafo si o pompade aer .... ce nu inteleg este rolul pompei de aer ... influenteaza vreunu din compusi aerului (oxigen (20,95%), bioxid de carbon (0,03%), si azot (78,09%) ) ??? Ce alternative de incalzire a cloruri avem ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări