manolo Postat Decembrie 24, 2010 Partajează Postat Decembrie 24, 2010 Eu folosesc partea aspra a buretelui + cif + tix. Iese super si rapidCu acetona,mi s-a intamplat sa inegresc cablajul,fara sa-l mai pot curata ulterior. Si m-am murdarit si pe maini...Da, un mic secret,tineti cablajul in apa 15min,si nu se va mai inegri,mai bun este toluenul decit acetona. Link spre comentariu
Bullix Postat Decembrie 25, 2010 Partajează Postat Decembrie 25, 2010 Well, acetona foloseam pe cand lucram inca "manual", cu oja sau marker, nici prin gand nu mi-ar fi trecut acum ca aceasta poate ataca tonerul raz-intarit. Iar metoda cu tixul mi se pare cea mai comoda, se pare ca impreuna cu o perie de unghii isi face treaba de minune Sarbatori fericite in continuare tuturor, sa aveti cu totii un an mai bun! Link spre comentariu
Vizitator ener Postat Decembrie 25, 2010 Partajează Postat Decembrie 25, 2010 Eu folosesc un burete de sarma cu tix. Link spre comentariu
Vizitator ionut musat Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 Salut.Descriu si eu metoda folosita de mine, cu care imi iese perfect orice tip de cablaj, simplu sau dublu.1. taiat placuta, frecata cu burete de sarma bine de tot degresata cu detergent de vase si sters cu prosopul fara a pune mana pe cupru;2. bagat masina de calcat la incalzit, cu o periuta de dinti si cu alcool se sterge placa din abundenta astfel sa ramana alcool pe placa, se pune o foaie de hartie repede si se calca pana se usuca placa de alcool si se lasa sa se raceasca;3. cu cablajul printat pe hartie foto se freaca cu masina pana cand traseele incep sa iasa prin hartie, atentie aici sa nu parliti foaia(reglati temperatura masinii), Trebuie insistat pe fiecare portiune pana vedeti traseele;4. dupa ce se vad traseele se mareste puterea la masina pana se parleste usor foaia, dupa care sub jet de apa stiti si voi mai departe se curata hartia.5. pentru a aplica partea planta folositi hartie de etichete(este important sa aiba acel chenar de hartie pe margine ca sa poata sa fie apucata de imprimanta, altfel patineaza si va da batai de cap), dezlipiti etichetele si printat in oglinda.6. dati cateva gauri si suprapuneti foaia plantata pe gauri si se lipeste provizoriu cu banda izoliera, dupa care se calca usor la temperatura potrivita. Se vede imidiat aderarea tonerului pentru ca foaie este transparenta. Cand considerati ca este gata dezlipiti dintro singura miscare foaia si gata. La sfarsit dati un lac si e gata.7. pentru dublu placat eu fac spatele si fata o acopar cu lac din sprei, dupa corodare curat lacul cu buretele de sarma direct, dau cateva gauri suprapun fata si dupa ce e gata acopar spatele cu lac si imi ies perfect.Spor la cablaje. Link spre comentariu
vasile eugen Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 am facut si eu teste cu hirtie foto luciasa pun poze cu un cablaj de la statia de lipitviewtopic.php?f=205&t=70065 Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 am facut si eu teste cu hirtie foto luciasa pun poze cu un cablaj de la statia de lipitviewtopic.php?f=205&t=70065Asteptam poze sa vedem cum iti iese Statia de Lipit cu Atmega si LCD [facuta si de @mariandmd].Am sa ma apuc sa o construiesc si eu. Succes. Link spre comentariu
vasile eugen Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 dupa ce termin cu un L-C-Metru cu PIC16F628, mai trebuie sa pun la el bornele si legaturile la comutatoare. Link spre comentariu
badboycrys Postat Ianuarie 5, 2011 Partajează Postat Ianuarie 5, 2011 Salut. Mi-am cumparat mai multe coli pnp dar am o nelamurile. Pe care parte se printeaza? Pe cea lucioasa sau pe cea unde este hartie? Dupa ce se lipeste bine apoi se lasa sub apa 15 min si apoi se trage deodata de ea si gata este pregatita de corodat? Link spre comentariu
wally_gatter Postat Ianuarie 5, 2011 Partajează Postat Ianuarie 5, 2011 da de unde.. conditia e sa fie pe partea lucioasa imprimata.. acu mi-am luat si eu prima data folie pnp si a mea nu are hartie , are doua parti una mata si una lucioasa , pe partea lucioasa se printeaza desenul si se aplica pe cablaj cu presa dalda (a mea presa va fi calcatorul) si pe urma dupa ce se raceste cred ca trebuie dezluipita folia cu grija.. si locurile unde nu s-a lipit le corectezi cu markerul... cica imprimanta trebuie neaparat sa fie laser , dar eu cred ca o sa incerc si cu una ordinara Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 5, 2011 Partajează Postat Ianuarie 5, 2011 Laser , numai aia scrie cu toner. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 5, 2011 Partajează Postat Ianuarie 5, 2011 Coleeegiii! daca e folie pnp originala, adica cea albastra ( pnp blue ), se printeaza pe fata MATA nu pe cea lucioasa! Si numai laser, cu o imprimanta preferabil model mai vechi care nu face economie de toner. Cu cele moderne, eco, slabe sperante. Se calca pe fata lucioasa, preferabil deasupra se mai pune si o coala alba sau o pinza subtire. Je Link spre comentariu
badboycrys Postat Ianuarie 5, 2011 Partajează Postat Ianuarie 5, 2011 unul spune pe partea mata, unul pe cea lucioasa. Pana la urma pe care? am pnp din aia albastra Link spre comentariu
gaby Postat Ianuarie 5, 2011 Partajează Postat Ianuarie 5, 2011 Eu am imprimanta eco si merge de rupe si folosesc hartie de la ofertele magazinelor de bricolaj. Link spre comentariu
ady_marinescu Postat Ianuarie 6, 2011 Partajează Postat Ianuarie 6, 2011 Prin analogie cu folia de retroproiector pe care o folosesc eu (o fata lucioasa si una mata) pot zice ca se printeaza DOAR pe fata MATA. Si doar cu imprimanta laser. Aia cu jet nu merge. Link spre comentariu
badboycrys Postat Ianuarie 6, 2011 Partajează Postat Ianuarie 6, 2011 si dak printez pe partea mata cand pun fierul pe partea lucioasa nu se lipeste de fier? Sincer sunt in ceata totala Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum