RETY Postat Ianuarie 20, 2015 Partajează Postat Ianuarie 20, 2015 (editat) Multumesc tuturor. voi incerca cu varianta bitmap cum a zis UDAR .Am facut o proba inainte cu optiunea ,,export'' din adobe pdf (am salvat ca jpeg,png) dar a iesit urat de tot. Daca a mai lucrat cineva (in afara de costi_b) cu folie din aceasta negativa ( dry film) ceva detalii (sursa uv, distanta , timpul si mastile) Editat Ianuarie 20, 2015 de RETY Link spre comentariu
RETY Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 (editat) Am inceput sa fac probe cu folia de fotoresist negativ. Am gasit soda calcinata (carbonat de sodiu -NA2CO3 ) pentru developare-- am pus o lingurita rasa la 1/2 l apa calduta. Timpul de expunere la ultimele probe e la 50 secunde (e mai sensibil ca positiv 20 ) .Cutia uv are 4 tuburi BLB de 8W de la VITO pe la 10 cm distanta de geamul de scaner. ma gandesc sa pun un dispersor de lumina - o foaie de calc sau cum a spus cineva o lentila fresnel de la un monitor lcd (daca gasesc ) Cred ca timpul e prea mic si deci nu e un contrast maxim dar inca e loc de experimentat. Una peste alta sunt multumit. Stratul de emulsie este uniform in comparatie cu spray-atul .Ramane sa vad la ce rezultate ajung Deocamdata nu am rezolvat nimic cu inversia culorilor in pdf. UDAR te rog frumos cand ai timp da mi cateva detalii pe MP . Daca reusesc sa convertesc pdf in bitmap de rezolutie buna si sa pastrez scara documentului pdf dupa conversie treaba e super Multumiri tuturor PS lipitul foliei pe cablaj se face excelent si foarte repede intr-o tavita cu apa rece, apoi cu degetul de la centru spre margini se apasa usor si uniform pt a scoate surplusul de apa .Cum laminator deocamdata i-mi lipseste am incercat cu fierul de calcat, Am lasat dungi la prima proba apasand pe folie, a 2 oara am pus placuta pe fierul intors in sus cu partea opusa foliei si dupa ce s-a incalzit am indepartat fierul si am apasat cu o tesatura de bumbac ,tragand de la centru spre margini Editat Ianuarie 22, 2015 de RETY Link spre comentariu
tommymd Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 puteti merge in pdf: Edit - Preferences - Accesibility - Replace document colors apoi alegeti Page background - negru si Document text - alb, debifati Only cange the colour of black text or line art. O sa va arate negativ, dar nu stiu daca se printeaza, nu am acum imprimanta. Incercati si vedeti. 1 Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 (editat) puteti merge in pdf: Edit - Preferences - Accesibility - Replace document colors apoi alegeti Page background - negru si Document text - alb, debifati Only cange the colour of black text or line art. O sa va arate negativ, dar nu stiu daca se printeaza, nu am acum imprimanta. Incercati si vedeti. Asta cred ca este cea mai buna solutie, intradevar merge, am testat pe un cablaj PDF sc 1:1 si "inverseaza" culorile si nu se pierde din rezolutie/marime/scara cablajului. Felicitari pentru "pont". Intrebarea mea este: UNDE gasim in Romania aceasta folie ?? Testat de mine pe un PDF sc1:1 generat de Sprint Layout in "culori normale", apoi testata metoda ta. Originalul : Negativul : Editat Ianuarie 22, 2015 de GeoMar Link spre comentariu
RETY Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 (editat) Cautati ,,tentingresist 1.5mil 304mm x 25m'' cu ,,goagal'' si o sa gasititi la o firma de la noi. E adevarat ca trebuie cumparata in grup ca e o investitie mare dar se poate. incercasem varianta lui tommymd dar fara ultima debifare si evident nu mi mai aparea nimic decat pt o fractiune de secunda multumesc pt ajutor PS Se pare ca trebuia mai mult revelator ( 5-10 gr ) / 0.5 l apa dar trebuie sa mai fac niste teste folia are culoarea verde prazuliu neexpusa iar dupa polimerizare(de la uv) un albastru intens usor spre violet -- un contrast excelent, ceea ce m a ajutat la corectia rapida a timpului de expunere , caci in prima faza am expus 3, 4, 5 pina la 8 minute dar era mult Pe durata turor operatiilor pina dupa developare lucrez la lumina unui bec cu led de 3w ( alb cald) si este suficient. Dupa developarea completa daca e cazul se poate lucra la orice lumina deoarece va polimeriza definitiv. Probele facute pina acum au fost fara corodarea cablajului ci doar inspectie vizuala cu o lupa puternica Editat Ianuarie 22, 2015 de RETY Link spre comentariu
briobit Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 pentru poze merge negativata imaginea cu IrfanView Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Ianuarie 24, 2015 Partajează Postat Ianuarie 24, 2015 (editat) Va salut Poate sa mai scris,despre aceasta dar am incercat pe putin 15 feluri de hartie pentru metoda transfer . cea mai bine iese cu hartie de copt de la bucatarie , am obtinut trasee pt pic 16 F877 smd 44 pini ,dar trebuie extrem de bine curatat si degresat hartia o lipesti cu scoci pe o coala normala A4 este 5,5 lei 50 metri Editat Ianuarie 24, 2015 de pop_ady44 Link spre comentariu
nickrvl Postat Ianuarie 25, 2015 Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 Nu se topeste respectiv lipeste scoci-ul de tamburii incinsi ai imprimantei? Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 25, 2015 Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 Nu, nu se lipeste, eu am folosit sectiuni din coli din alea de afise, am primit de la cineva un sul de afise si tai din ele cat imi trebui, si lipesc cu scoci transparent pe coala normala A4, scociul se incalzeste dar nu se topeste. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Ianuarie 25, 2015 Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 in plus prin transparenta vezi unde mai trebuie insistat cu fieru de calcat am facut chiar aseara unu asa de curiozitate treaba e ca imprimanta mea un lexmark330 are ceva setare de economie toner si nu reusesc sa o inlatur Link spre comentariu
Vizitator pippogsm Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 (editat) Nu stiu daca a mai pus cineva link, am cumparat solutie chimica pentru stanare de la TME (link), aprox 17 ron + transport. Se dilueaza solutia in 0.5 litri apa calda (80-90 grade), se lasa la racit, apoi se pune cablajul in ea. Am lasat cablajul 20 minute (ei spun ca se lasa intre 5 minute si 1 ora, pentru straturi mai groase, max 12 μm). La final se spala cablajul cu apa rece, apoi calda. Arata ciudat la final, este gri Inca nu stiu cum se va cositori pe el, revin cand incerc. Editat Februarie 2, 2015 de pippogsm Link spre comentariu
manolo Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 Se va cositori ok,dar daca il lasi mult timp asa se va oxida destul de mult,cred ca are ceva argint in el,iti recomand sa-l dai cu un strat de saciz dizolvat in alcool ,dupa ce am folosit odata m-am lasat pagubas ,stanarea cu fludor cu ajutorul unui letcon si ceva decapant e sfinta ,poate nu asa aspectuoasa . Link spre comentariu
one Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 Eu am folosit de mai multe ori o solutie din asta si s-a cositorit mai prost decat direct pe cuprul curat... Link spre comentariu
Vizitator pippogsm Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 Am cositorit, cu sacaz merge ok. Cand termin o sa il dau totusi cu sacaz diluat, just to be sure (merci @manolo). Link spre comentariu
ywar2 Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 Salut. Eu folosesc pentru cablaje fierul de calcat si folie transparenta pentru imprimanta laser. De curind din cauza ca mi s-a terminat am cumparat niste hirtie foto. Dupa indepartarea hirtiei ramine in interiorul padurilor si in zonele apropiate resturi de hirtie sau ceva lucios alb. Intrebare: cu ce le curatati sau cum le indepartati? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum