dan cod Postat Octombrie 26, 2016 Partajează Postat Octombrie 26, 2016 Are cineva sursa asta?Se gaseste ceva documentatie?Am reusit sa cumpar una .Sper pe joi sau vineri sa ajunga la mine. Link spre comentariu
dan cod Postat Octombrie 28, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2016 Am intrat ieri in posesia ei si azi am facut ceva poze cu interiorul.Acum astept comentarii.Daca cineva ar gasi ceva documentatie ar fi super. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 28, 2016 Partajează Postat Octombrie 28, 2016 http://www.helmut-singer.de/stock/2010682297.html http://www.helmut-singer.de/stock/-1232982632.html Konstanter denumeste o sursa, UOP este modelul general, iar modelul specific este ceea ce urmeaza dupa UOP, este scris si bifat pe panoul din spate, de ex. UOP 63K 50 RU 5P este seria 63K de surse din modelul UOP, respectiv este sursa UOP 63K de 50V si 5A. Documentatie (scheme, manual de service), poate prin tara producatorului sa gasesti... Link spre comentariu
dan cod Postat Octombrie 28, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2016 Multumesc.Asa este 50V/5A.Va trebui sa caut pe undeva ceva documentatie.Sursa este perfect functionala dar nu stiu tot ce poate face. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 28, 2016 Partajează Postat Octombrie 28, 2016 (editat) Scrie acolo in foaia de catalog exact ce poate... cu bruma de germana de balta pe care o stiu eu, sursa de alimentare 50V +/-5A ce poate functiona si ca sarcina electronica, intrare de control ce permite functionarea ca amplificator de tensiune, raspuns rapid la comanda in <100 us pt. stabilire la +/- 20mV, iesire de monitorizare a curentului 1 V/A, este dotata cu cu CPU si IEC625, etc., si cumva si protectie la supratensiune? Poate altii mai doxati in germana sa completeze... Din ce inteleg eu, +/-5A nu inseamna ca este bipolara (adica nu este cu reglaj al tensiunii in gama -50V... +50V) ci ca poate absorbi curent, ceea ce de fapt reflecta acea functionare in doua cadrane mentionata acolo si posibilitatea de a functiona ca sarcina electronica. Pare chiar o sursa de laborator ok, mie-mi place, doar ca -fara gluma- pare sa prezinte oarece risc de... discopatie... , altfel felicitari pentru achizitie! P.S. din ce am inteles din alte parti, indicatia setarilor si reglajelor efectuate sunt cele afisate digital, masurarea in sine a tensiunii de iesire si a curentului la iesire fiind pe instrumentele analogice. Asta n-ar fi o mare problema, s-a folosit si la case mai mari (Rohde Schwarz)... Editat Octombrie 28, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
dan cod Postat Octombrie 28, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2016 Da setarile sunt pe digital si afiseaza pe analog.Am luat-o fiindca am vazut pe ebay una la 1700 euro .Asta a fost mult mai ieftina asa ca zic eu am facut o afacere buna. Riscul de discopatie la cine o cara nu?ca are cateva Kg. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 28, 2016 Partajează Postat Octombrie 28, 2016 Nu conteaza cat cer unii si altii, conteaza ca pentru tine pretul a fost ok, oricare a fost acesta, altfel in general la firmele de profil care se ocupa cu vanzare de aparatura de masura preturile pot fi foaaarte mari inclusiv la sh, si nici nu as vrea sa stiu cat o fi costat aceasta sursa de noua (este sursa de laborator si sunt convins ca la vremea ei nu a fost deloc ieftina). Da, din cate am vazut in foaia de catalog cele "cateva" kilograme ar fi vreo 20, fiind sursa liniara, o "placere" pentru zona lombara a coloanei, cum ar fi in speta L4-L5 la mine... Link spre comentariu
dan cod Postat Octombrie 28, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2016 Asa este. Nu-i usor de transportat. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 28, 2016 Partajează Postat Octombrie 28, 2016 (editat) Am la servici multe surse de la GOSSEN METRAWATT , si mai noi si ceva mai vechi. In general se comporta foarte bine dar principala lor problema este ca sint foarte scumpe. Chiar si modele proiectate cu tehnologie din anii 80-90 (ex: memorii eprom cu fereastra pt UW si procesor gen Z80), deci modele ceva mai vechi, inca se fabrica si se pot cumpara de noi dar la niste preturi exorbitante de acum avind in vedere tehnologia dinauntru. Cele mai bune caracteristici care le scot in fata comparativ cu alte surse sint in principal: lucrul in doua cadrane (nu au probleme cu sarcinile inductive ce intorc curent) si posibilitatea de modulare cu semnal extern a tensiunii de iesire. Din pacate cele mai vechi au cam inceput sa pice, cite una pe an deocamdata, dar fiindca sint foarte sofisticat realizate sint greu de depanat. Am incercat la una si in peste 3 ore de lucru nu ar reusit mai nimic decit sa apreciez redresarea sincrona la o sursa proiectata in anii 80-90. Editat Octombrie 28, 2016 de sesebe Link spre comentariu
dan cod Postat Octombrie 29, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2016 Asta nu-i printre cele de acolo?Mi-ar place sa gasesc documentatia ei. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 29, 2016 Partajează Postat Octombrie 29, 2016 Nu exista (decit poate bine ascunsa) documentatie service pt sursele astea. Eu lma refeream la surse de genul asta https://www.gossenmetrawatt.com/english/produkte/ssp120320.htm Si mie mi-ar placea sa am ...... Link spre comentariu
dan cod Postat Octombrie 30, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2016 Ok.Multumesc pentru raspuns. Voi incerca sa trimit un mesaj la ei poate ma ajuta. Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 30, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2016 Ca sa nu mai deschid alt subiect postez aici.Inca una de aceeasi marca Gossen Konstanter pe care am reusit sa o cumpar. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 30, 2016 Partajează Postat Decembrie 30, 2016 Fain! dar de unde le tot scoti, omule? Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 30, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2016 Asta sincer dupa ebay al luat-o si a costat ceva. Mai este una exact asa de 8A care imi face cu ochiul si poate o iau si aia dupa anul nou. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum