Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Gossen Konstanter IEC625

Postări Recomandate

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

http://www.helmut-singer.de/stock/2010682297.html

http://www.helmut-singer.de/stock/-1232982632.html

Konstanter denumeste o sursa, UOP este modelul general, iar modelul specific este ceea ce urmeaza dupa UOP, este scris si bifat pe panoul din spate, de ex. UOP 63K 50 RU 5P este seria 63K de surse din modelul UOP, respectiv este sursa UOP 63K  de 50V si 5A.

Documentatie (scheme, manual de service), poate prin tara producatorului sa gasesti...

Link spre comentariu

Scrie acolo in foaia de catalog exact ce poate... cu bruma de germana de balta pe care o stiu eu, sursa de alimentare 50V +/-5A ce poate functiona si ca sarcina electronica, intrare de control ce permite functionarea ca amplificator de tensiune, raspuns rapid la comanda in <100 us pt. stabilire la +/- 20mV, iesire de monitorizare a curentului 1 V/A, este dotata cu cu CPU si IEC625, etc., si cumva si protectie la supratensiune? Poate altii mai doxati in germana sa completeze...

Din ce inteleg eu, +/-5A nu inseamna ca este bipolara (adica nu este cu reglaj al tensiunii in gama -50V... +50V) ci ca poate absorbi curent, ceea ce de fapt reflecta acea functionare in doua cadrane mentionata acolo si posibilitatea de a functiona ca sarcina electronica.

Pare chiar o sursa de laborator ok, mie-mi place, doar ca -fara gluma- pare sa prezinte oarece risc de... discopatie... , altfel felicitari pentru achizitie!

P.S. din ce am inteles din alte parti, indicatia setarilor si reglajelor efectuate sunt cele afisate digital, masurarea in sine a tensiunii de iesire si a curentului la iesire fiind pe instrumentele analogice. Asta n-ar fi o mare problema, s-a folosit si la case mai mari (Rohde Schwarz)...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Nu conteaza cat cer unii si altii, conteaza ca pentru tine pretul a fost ok, oricare a fost acesta, altfel in general la firmele de profil care se ocupa cu vanzare de aparatura de masura preturile pot fi foaaarte mari inclusiv la sh, si nici nu as vrea sa stiu cat o fi costat aceasta sursa de noua (este sursa de laborator si sunt convins ca la vremea ei nu a fost deloc ieftina).

Da, din cate am vazut in foaia de catalog cele "cateva" kilograme ar fi vreo 20, fiind sursa liniara, o "placere" pentru zona lombara a coloanei, cum ar fi in speta L4-L5 la mine...

Link spre comentariu

Am la servici multe surse de la GOSSEN METRAWATT , si mai noi si ceva mai vechi.

In general se comporta foarte bine dar principala lor problema este ca sint foarte scumpe. Chiar si modele proiectate cu tehnologie din anii 80-90 (ex: memorii eprom cu fereastra pt UW si procesor gen Z80), deci modele ceva mai vechi, inca se fabrica si se pot cumpara de noi dar la niste preturi exorbitante de acum avind in vedere tehnologia dinauntru.

Cele mai bune caracteristici care le scot in fata comparativ cu alte surse sint in principal: lucrul in doua cadrane (nu au probleme cu sarcinile inductive ce intorc curent) si posibilitatea de modulare cu semnal extern a tensiunii de iesire.

Din pacate cele mai vechi au cam inceput sa pice, cite una pe an deocamdata, dar fiindca sint foarte sofisticat realizate sint greu de depanat. Am incercat la una si in peste 3 ore de lucru nu ar reusit mai nimic decit sa apreciez redresarea sincrona la o sursa proiectata in anii 80-90.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări