Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O problema la TV ARCTIC

gigi56

Postări Recomandate

Daca toate rezistentele si conzi sunt ok de pe linga tranzistor si nu vrea sa functioneze cu tranzistoru montat , atunci este jungla ciupita

Acest defect nu lam avut deocamdata , cel care la avut stie cel mai bine daca este jungla ciupita la mine a fost doar o presupunere

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 49
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gigi56

17

• Florinel TV

12

• FLORIN IORDACHE

7

• dan cod

5

Top autori în acest subiect

Domnilor intre timp eri am schimbat si jungla o data cu tranzistorul  T 507, si nici o schimbare  este aceasi problema fara tranzistor lumineaza ecranul , care e cauza acestei problemei ?? .

Link spre comentariu

Buna ziua.

Revin cu TV - ul de sus mentionat cu problema ca tubul nu lumineaza ,dupa cum am mentionat am dat jos T 507 / BC 858 si ecranul a luminat, iar acuma de trei ore este in functiune si functioneaza , mai este o mica problema in timpul functionari  imaginea se unfla cam din 10 - 15 minute  si apoi isi revine care poate fi cauza acestei problemei ?? .Asa ca va rog frumos pe dvs sa ma ajutati si la aceasta problema ce trebue sa verific sau sa  inlocuesc sa nu se mai unfle imaginea in timpul functionari.

Va multumesc.

Link spre comentariu

Cred ca se unfla din cauza acelui trenzistor , ca este pe ABL , si traful nu mai lucreaza in parametri normali , de obicei se unfla la imagine mai alba cind se dau reclame

Link spre comentariu

- nu se unfla in  alb, se unfla  tota imaginea clara  din partea stanga spre dreapta se deplaseaza putin ,si cu umbre tot de la stanga spre dreapta si isi revine 

- mentionez ca am montat tranzistorul T507 la loc dar am suspendat din montaj R106 TV - ul finctioneaza,dar cum am mentionat se unfla putin  care ar fi cauza aceste probleme ???.

Va multumesc.

Link spre comentariu

Atunci unfla imaginea din cauza rezistentei care ai scoso , acum am si eu in atelier un orion cu acest sasiu E1 si am scos trenzistoru smd T507 si unfla imaginea  , la mine a fost cu softul corupt , acu ramine sa scot rezistenta sa vad daca unfla imaginea , daca vreti niste tensiunii verific pe sasiul asta si va comunic

La dumn. ce valoare are R106? in schema este de 100omi , la mine la sasiu este o siguranta

Link spre comentariu

- bine am inteles ,dar  cum sa prcedez  ? daca montez la loc R 106 NUU mai lumineaza ecranul se aude numai sunetul  atunci urmeaza sa-l arunc daca nu este o solutie de rezolvare asi dori de la meseriasi avansati in reparatiea TV -urilor un sfat de rezolvare poate a intalnit si porblema pe care am mentionato la acest TV.

Editat de gigi56
Link spre comentariu

- bine am inteles ,dar  cum sa prcedez  ? daca montez la loc R 106 NUU mai lumineaza ecranul se aude numai sunetul  atunci urmeaza sa-l arunc daca nu este o solutie de rezolvare asi dori de la meseriasi avansati in reparatiea TV -urilor un sfat de rezolvare poate a intalnit si porblema pe care am mentionato la acest TV.

Am intrebat ce valoare are R106 daca vrei ajutor , sa te pot ajuta , acum cind am un sasiu identic pe masa de lucru

Scoate C106 din circuit si monteaza rezistenta la loc la mine este o rezistenta tip siguranta , posibil ca C106 sa dea la masa tensiunea 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări