Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O problema la TV ARCTIC

gigi56

Postări Recomandate

Buna ziua , 

Acest TV arctic este un Model  nr : 20C8O ,si e sasiul E1 si are urmatoarele componente pricipale:

- procesor  multifunnctional  TDA 9345PS/N3/3

- sursa TDA 16846P 

- B - vertical TDA 8357J

- sunet TDA 2822

- final linii D 2586 

- mod video cu tranzistori 

- trafo linii 11425162D

TV - ul functioneaza  dar  are o problema . 

- la apasarea buronul de la retea ledul rosu se aprinde si apoi dau comanda de funtionare ledul rosu isi schimba indesitatea si intra in functiune .dar nu apare rastrul cu purici cum ar fi normal si apare un rastru foarte intunecat cu o linie orizontala luminoasa in parte de sus a ecranului ,daca reglez din pontentiometru de la trafo linii de SCREEN  ecranul lumineaza dar pe toata suprafata ecranului apare linii orizontale albe fara sa apara rastrul cu purici .iar daca reglez putin fin apare rastrul pe un fond albastru pentru o secunda si apoi dispare si ramane intunecat cu o linie luminoasa

- am verificat si schimbat toate piesele din jurul trafo linii si nu s-a gasit nimic defect  ,si apoi am masurat tensiunele si sunt :  pe D 609 113v : pe mod video tensiunele sunt : pe R 725 8v :pe C707 152v   ; pe R 701 : R 702 : R 703 sunt 111v.

Dupa aceasta verificare si masurare nu am dat de defect asa  ca va rog foarte frumos pe dvs sa ma ajutati la aceasta problema pentru a rezolva sa apara rastrul normal cu purici .

Va  multumesc de intelegere.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 49
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gigi56

17

• Florinel TV

12

• FLORIN IORDACHE

7

• dan cod

5

Top autori în acest subiect

Acest procesor : TDA 9345PS/N3/3 trebuie sa mai aiba si o terminatie....

Dar oricum eu stiu ca la acest chassis E1 trebuie sa functioneze si cu o memorie goala,adica nescrisa.

Doar ca trebuie sa intrati in sm....ca sa ii reglati geometria si alte mici reglaje...

O zi minunata sa aveti !

Link spre comentariu

- bine ,dar R511 ce valoare are ca pe schema nu scrie valoarea acestei rezistentei   ?

Domnu Florin pe acest pocesor nu este nici o terminatie  este tot ce am scris , da stiu ca tot la aceste sasie este procesorul cu terminatia 1913

Editat de gigi56
Link spre comentariu

Domnu Florin pe acest pocesor nu este nici o terminatie  este tot ce am scris , da stiu ca tot la aceste sasie este procesorul cu terminatia 1913

Nu este chiar asa domnule,Gigi,eu unul am vazut tot la acest chassis E1,procesoare si cu alte terminati,de exemplu : 1864 sau 1736....

Deci nu degeaba v-am intrebat ce terminatie are procesorul dvs.

O zi faina va doresc !!!

Editat de FLORIN IORDACHE
Link spre comentariu

Domnu Florin ,am in fata mea un TV cu acest sasiu E1 si are procesorul multifunctional si asa scrie pe el :

TDA 9345PS/N3/3 1913

si sub acest cod mai scrie

P22K4       44

BEKO - ME 1641RA07

-am scris ce este scris pe circuit alta terminatie nu este scris cum ziceti dvs.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări