Vizitator dimmache Postat Octombrie 25, 2016 Partajează Postat Octombrie 25, 2016 (editat) O idee veche care nu a mers niciodat?. Am intrat pe forumul diyaud. am discutat pe privat ?i r?spunsul a fost - am Editat Octombrie 25, 2016 de dimmache Link spre comentariu
Vizitator dimmache Postat Octombrie 25, 2016 Partajează Postat Octombrie 25, 2016 https://en.wikipedia.org/wiki/Buck%E2%80%93boost_converter Pe iesire ne imaginam un difuzor inseriat cu un condensator. 1.Sa zicem ca la 0grade aveam 0V pe iesire. 2.Acel MOSFET este asfel comandat ca la iesire intre 0 si -90 grade si reproduca fidel partea aia de sinusoida. 3.Dupa -90 grade tensiunea pe iesire ar trebui sa scada, dar nu permite dioda D. Deoarce cond inseriat cu difuzorul a introdus un defazaj de 90 grade si curentul de iesire ar trebui sa isi schimbe semnul. 4. Dioda D este inlocuita cu un MOSFET care este controlat in comutatie si permite descarcarea lui C prin L la masa. Toata logica asta am facut-o cu operationala si TL494 generator PWM. Rezultatul a fost dezastruos si m-a facut sa abandonez. O baraitura cum n-am mai ascultata ceva mai nasol. Acum ma gandesc daca acele PWM-uri ar fi date de un controller, am putea controla o astfel de schema ? PS la 3. sa scada in modul PS2 -- cu MOSFET principal in stare OFF Link spre comentariu
VAX Postat Noiembrie 12, 2016 Partajează Postat Noiembrie 12, 2016 Ce rost are sa ne scarpinam cu piciorul drept la urechea stanga ? Exista atat de multe amplificatoare audio integrate, inclusiv care functioneaza in clasa D, incat nu trebuie sa ne chinuim cu amplificatoare facute din piese pentru sursele in comutatie. Daca vreti fidelitate maxima, incercati (experimental) ceva care sa mearga in clasa A. Eventual cu etaj final in push-pull, cu transformator la iesire. Prin utilizarea unei scheme de tip push-pull se poate evita saturarea miezului de la trafo de iesire. In c.a. cele doua tranzistoare finale lucreaza in paralel, dar in clasa A. Randamentul energetic este mic (maxim 25%), dar fidelitatea este maxina, in special la semnal mic. Pentru acasa, unde nu trebuie sa deranjam vecinii de la bloc si suntem obligati sa ascultam la volum mic, o astfel de solutie tehnica este optima (mai putin consumul de kwh). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum