ciupacabra Postat Octombrie 24, 2016 Partajează Postat Octombrie 24, 2016 (editat) am in casa (apartament in bloc) urmatoarea schema de instalatie de apa ; apa rece / apometru / "t" / bazin wc si conducta care da in alt "t" care duce spre chiuveta si cada apa calda / apometru / conducta care da in "t" care duce spre chiuveta si cada vreau sa pun un boiler,dar sa am acces si la apa calda din instalatia clasica ps:boilerul il leg la apa rece adaugand un "t" cum conectez iesirea de apa calda la instalatia care duce spre chiuveta si cada dar in acelasi timp, daca vreau,sa trec pe apa calda din instalatia blocului ? Editat Octombrie 24, 2016 de ciupacabra Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 24, 2016 Partajează Postat Octombrie 24, 2016 Cred c? un robinet cu 3 c?i Link spre comentariu
Vizitator DumitruF Postat Octombrie 25, 2016 Partajează Postat Octombrie 25, 2016 Asa cum racordezi apa rece la boiler,tot asa racordezi si celalalt traseu de apa calda. Cand folosesti apa de la boiler,inchizi ventilul de apa calda aflat langa apometru. La boiler,pui supape unisens. Calda,doar iese/rece,doar intra sau pui ventile, pur si simplu. Link spre comentariu
ciupacabra Postat Octombrie 25, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2016 cu supapele de sens pare mai ok. noua instalatie o sa fie din PPR (pana in apometre) racordurile pana la boiler din ce-mi recomandati sa fie ? (ppr,cupru,record flexibil) Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 26, 2016 Partajează Postat Octombrie 26, 2016 Ultima bucata cred ca trebuie sa fie flexibil?. Conductele rigide se vor dilata. Una calda, alta rece... Creeaza forte si in timp se ajunge la defect. Link spre comentariu
Vizitator FET Postat Octombrie 26, 2016 Partajează Postat Octombrie 26, 2016 Teava de cupru arata mai elegant,fiind mai rigida,sta mai bine croita si este mai supla. Merge si PPR dar depinde de lungime. Fiind mai moale/flexibila,trebuie fixata mai des de perete si are fitingurile ceva mai mari,butucanoase. Exclus racorduri flexibile. Eventual,fiecare traseu, se poate racorda cu holender la boiler,facand interventia mai usoara la reparatii. Treaba cu dilatatul e valabila in alte conditii,aici nu e cazul de luat in considerare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 26, 2016 Partajează Postat Octombrie 26, 2016 (editat) Si de ce e exclus racordul flexibil? Nu contest, intreb sa nu mor nestiutor. Nu sunt instalator dar asa as face eu. Editat Octombrie 26, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator FET Postat Octombrie 26, 2016 Partajează Postat Octombrie 26, 2016 (editat) Sunt inutile dpdv tehnic Se deterioreaza frecvent Sunt inestetice Nu ofera siguranta in exploatare Altfel,poti sa pui si furtun de cauciuc daca nu-ti sare-n cap. Editat Octombrie 26, 2016 de FET Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 26, 2016 Partajează Postat Octombrie 26, 2016 Din enumerare pot sa fiu de acord doar cu faptul ca nu sunt foarte fiabile. Link spre comentariu
Vizitator FET Postat Octombrie 26, 2016 Partajează Postat Octombrie 26, 2016 Lucru extrem de important la o instalatie. Link spre comentariu
loleksibolek Postat Octombrie 26, 2016 Partajează Postat Octombrie 26, 2016 (editat) De ce sa nu fie fiabile racordurile flexibile?Ma refer la cele mai noi de tip armonica ,din metal. Editat Octombrie 26, 2016 de loleksibolek Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 26, 2016 Partajează Postat Octombrie 26, 2016 Se preteaz? la apa cele men?ionate? Nu stiu. Am observat c? ruginesc ?i c? se mai desprinde armatura metalica, de aceea spun c? nu sunt ni?te minuni ale tehnicii. Sunt unele racorduri care peste armatura metalica mai au un strat transparent. Alea sunt mai bune din punctul de vedere al ruginitului. Link spre comentariu
Vizitator FET Postat Octombrie 26, 2016 Partajează Postat Octombrie 26, 2016 De ce sa nu fie fiabile racordurile flexibile?Ma refer la cele mai noi de tip armonica ,din metal. In general nu sunt, datorita calitatii inferioare a materialelor folosite la executia celor mai multe produse aflate prin magazine. Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Octombrie 29, 2016 Partajează Postat Octombrie 29, 2016 Salut, Racordurile flexibile tip armonica din inox ce probleme pot prezenta in timp? Alex Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 29, 2016 Partajează Postat Octombrie 29, 2016 Eu stiu ca alea sunt pt gaze. La apa nu am vazut de-alea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum