Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

boiler integrat in instalatie

ciupacabra

Postări Recomandate

am in casa (apartament in bloc) urmatoarea schema de instalatie de apa ;

apa rece / apometru / "t" / bazin wc si conducta care da in alt "t" care duce spre chiuveta si cada

apa calda / apometru / conducta care da in "t" care duce spre chiuveta si cada

vreau sa pun un boiler,dar sa am acces si la apa calda din instalatia clasica

ps:boilerul il leg la apa rece adaugand un "t"

cum conectez iesirea de apa calda la instalatia care duce spre chiuveta si cada dar in acelasi timp,

daca vreau,sa trec pe apa calda din instalatia blocului ?

Editat de ciupacabra
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ciupacabra

6

• florinellll

3

• mac01

3

• alex.cselenyi

2

Vizitator DumitruF

Asa cum racordezi apa rece la boiler,tot asa racordezi si celalalt traseu de apa calda. Cand folosesti apa de la boiler,inchizi ventilul de apa calda aflat langa apometru.

La boiler,pui supape unisens. Calda,doar iese/rece,doar intra sau pui ventile, pur si simplu.

Link spre comentariu

Teava de cupru arata mai elegant,fiind mai rigida,sta mai bine croita si este mai supla. Merge si PPR dar depinde de lungime. 

Fiind mai moale/flexibila,trebuie fixata mai des de perete si are fitingurile ceva mai mari,butucanoase.

Exclus racorduri flexibile. Eventual,fiecare traseu, se poate racorda cu holender la boiler,facand interventia mai usoara la reparatii.

Treaba cu dilatatul e valabila in alte conditii,aici nu e cazul de luat in considerare.

Link spre comentariu

Sunt inutile dpdv tehnic

Se deterioreaza frecvent

Sunt inestetice

Nu ofera siguranta in exploatare

Altfel,poti sa pui si furtun de cauciuc daca nu-ti sare-n cap.

Editat de FET
Link spre comentariu

Se preteaz? la apa cele men?ionate? Nu stiu. Am observat c? ruginesc ?i c? se mai desprinde armatura metalica, de aceea spun c? nu sunt ni?te minuni ale tehnicii. Sunt unele racorduri care peste armatura metalica mai au un strat transparent. Alea sunt mai bune din punctul de vedere al ruginitului.

Link spre comentariu

De ce sa nu fie fiabile racordurile flexibile?Ma refer la cele mai noi de tip armonica ,din metal.

In general nu sunt, datorita calitatii inferioare a materialelor folosite la executia celor mai multe produse aflate prin magazine. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări