Mihalache Postat Octombrie 24, 2016 Partajează Postat Octombrie 24, 2016 Buna am o problema cu o sursa de alimentare facuta cu un integrat TEA2261. Daca masor tensiunea in esire imi da 13V dar continua sa coboare in aproximativ 1 minut coboara pana la 10V. Am incercat sa scurtcircuitez plusul cu minusul si dupa am masurat tensiunea care era de 0.6V dar continua sa creasca ajunsa pe la 11V incepe sa coboare. Circuitul e ca acesta: Care ar putea fi problema? Cum o pot rezolva? Va multumesc! Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 24, 2016 Partajează Postat Octombrie 24, 2016 Schema montajului tau coincide intocmai cu cea pusa aici sau este doar asemanatoare? Daca sunt diferente, care sunt acestea? PS: Mi se pare mie sau puntea de pe alimentare din schema pusa, este conectata gresit? Link spre comentariu
dan cod Postat Octombrie 24, 2016 Partajează Postat Octombrie 24, 2016 100? este desenata gresit.Pe zennerul de 6V2 tensiunea cat este? Link spre comentariu
Mihalache Postat Octombrie 24, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2016 Schema este aceasta am verificat toate componentele: Link spre comentariu
Mihalache Postat Octombrie 25, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2016 Dar pinul 12 este legat la masa tensiune o masor intre pinul 12 si ce? Am mai observat ceva. Dupa ce scot din priza alimentatorul condensatorul de 68uF si 385V se descarca foarte repede ( de obicei la alte alimentatoare am vazut ca se descarca mult mai incet). Link spre comentariu
dan cod Postat Octombrie 26, 2016 Partajează Postat Octombrie 26, 2016 Pe pinul 16 cat ai?Zennerul de 3v3 schimba-l neaparat.S i vezi rezi de 0,3ohmi sa nu fie intinsaSi o intrebare :sursa asta a functionat vreodata sau e acum construita? Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 26, 2016 Partajează Postat Octombrie 26, 2016 Acuma am vazut ca am comis o eroare anterior, nu pinul 12 are alimentarea ci pinul 16. Cer scuze pentru greseala, nu m-am uitat suficient de atent. Link spre comentariu
Mihalache Postat Octombrie 28, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2016 Am masurat tensiunea pe pin 16 si nu coboara dar oscileaza intre 8 si 11 volt pe circuit unde este pinul 16 e scris 12V cred ca aici e problema. Da, sursa mergea eu am luato de la un televizor , am decupato si mergea inca dupa care infasuraturile secundarului le-am coborat pentru a obtine 30v erau 105v . Nu am umblat deloc la primar pentru ca bobinajul e complet separat si se poste desfasura secundarul fara a atinge primarul. Dar masurand tensiunea parea totul in regula dar am observat ca tensiunea coboara in timp. Si daca ii leg un bec sai ceva de genul se aprinde pentru putin timp dupa care se stinge. Link spre comentariu
dan cod Postat Octombrie 29, 2016 Partajează Postat Octombrie 29, 2016 Nu cumva umbland la infasurare undeva sa se fi ciupit si sa ai spira in scurt. Link spre comentariu
Mihalache Postat Octombrie 29, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2016 M-am gandit si eu la asta dar am verificat firul si pare ca nu. Link spre comentariu
dan cod Postat Octombrie 29, 2016 Partajează Postat Octombrie 29, 2016 Dioda redresoare e buna?ai incercat cu alta?Condi paralel cu ea ? Link spre comentariu
Mihalache Postat Octombrie 30, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2016 Am verificat toate componentele, nu stiu cum sa verific integratul. Am gasit si o schema adica aceasta: Si am observat ca intre masa de la circuitul de inalta tensiune si terminalul zero de la secundar in circuitul meu nu sunt un rezistor si un condensator: cred ca ar putea fi aceasta problema. Ce ziceti? Link spre comentariu
dan cod Postat Octombrie 30, 2016 Partajează Postat Octombrie 30, 2016 Din cauza lipsei lor nici vorba.Daca ai osciloscop verifica cum se comporta comanda tranzistorului in timp ce tensiunea scade.Dar eu dupa ce zici ca functiona pana ai umblat la bobinaj tot de acoli zic ca este problema Link spre comentariu
daniel1972 Postat Octombrie 30, 2016 Partajează Postat Octombrie 30, 2016 (editat) tensiunea pe condul de 68u ce valoare are? este stabila? preventiv schimbati acest condensator cu unul de 100u si pe cel de 470u din pin 16 ci. Editat Octombrie 30, 2016 de daniel1972 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum