Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

boxe active

fane

Postări Recomandate

Am la reparat o boxa activa china cu finali pe tranzistori.e schema ordinara si are finalii arsi.Cred ca au mai fost schimbati pentru ca e ceva ciudat

are tr.D834 si D880, ciudat este ca gogu mii da unul ca fiind darlington NPN si celalalt normal NPN in montaj fiind unul cu colectorul la + iar celalalt cu colectorul la - ceva fara logica daca amindoi sint npn.Are vreun coleg idee care sint finalii realii reali in chinezariile astea sau  macar ceva echivalent?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fane

6

• Florinel TV

4

• surubarila

3

• adydep

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sanatate permanenta ! Pune o poza cu boxele (banui ca una contine alimentarea si amplif-ul iar cealalta doar dif-uri) si cu placa AF.Daca seamana cu ce am reparat acu' vreo saptamana incerc sa te ajut.

Link spre comentariu

Dupa cite imi aduc eu aminte ca nu am mai reparat de mult boxe chinezesti eu am gasit finalii acestia ca fiind finalii originalii ce nu a fost umblat in boxa decit de mine pentru prima data , 2SB817 si 2SD1047

Ar fi buna o poza cu placa , daca o vad si sunt la fel cu ce am avut eu atunci o stiu dupa o poza , daca este la fel si cu acesti finalii

Link spre comentariu

Urmezi urmatori pasi , apesi alege imaginile , dai clic pe poza din pc , apoi se incarca , dupa copii linku de la ramura Leg?rtur? rapid? pentru forumuri: este un folder la urma acestui link dai clic stinga si sa copiat apoi pe forum apesi clic dreapta si dai inserati , si gata treaba

Link spre comentariu

Seamana destul de bine cu ce am avut eu. Am pus A1941/C5198.Verifica toti tranzistorii "mici" scosi din montaj , au o configuratie tare ciudata si masuratorile direct pe placa te pot pacali.

Link spre comentariu

Seamana destul de bine cu ce am avut eu. Am pus A1941/C5198.Verifica toti tranzistorii "mici" scosi din montaj , au o configuratie tare ciudata si masuratorile direct pe placa te pot pacali.

beleua e ca finalii menionati de colegi sint in capsula sot93 iar eu am avut cu capsula TO220 asa e si locul pe placa si pe radiator

Link spre comentariu

Pune BD651/BD652 dac? acei finali pe care ii inlocuie?ti sunt finali darlington , sau BD911/BD912 dac? sunt ''simpli'' . Ca prefinali merg si BD139/BD140 , chiar dac? au alte capsule dec

Editat de winstyle
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări