Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa 10A cu FAN23SV10M

Vizitator victorstoica114@gmail.com

Postări Recomandate

• Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu inteleg ce-i asa greu de priceput, ca este fix acelasi principiu ca la rezistenta inseriata cu orice zener, sau si mai simplu, cu rezistenta inseriata cu un led. Ai o tensiune de alimentare din care scazi ce cade pe led, si ce ramane imparti la curentul pe care il doresti prin led. Fix asa este si aici, singura diferenta este curentul foarte mic de maxim 24uA sau 0,000024A. Ai alimentare de 12V, si ai zener intern la pinul ala de 4,3V, deci daca scazi 4,3 din 12 ramai cu 7,7. Si daca imparti 7,7 la 0,000022 iti da 350000, sau pe scurt 350k, eu am recomandat valorile standard urmatoare in sus pentru a nu depasi maximul admis de curent, cu 360k ai 21,3uA iar cu 390k ai 19,7uA. Ceea ce mai trebuie sa intelegi este ca acel pin nu consuma curent, adica nu are nevoie de un curent anume ca sa functioneze ci este o intrare digitala cu impedanta foarte mare, si are un curent de fuga foarte mic. Fa ce zic eu, nu te hazarda cu divizorul ala, cu el ai si UVLO dar trebuie atent calculat in functie de ce ai tu, te poti trezi ca nu-ti merge regulatorul pentru ca nu ai calculat divizorul ala cum trebuie. Asa doar cu o rezistenta de valoarea recomandata de mine, inseriata catre alimentare nu-ti mai faci griji. Fa ce zic, ca stiu ce spun, intreaba pe cine vrei si-ti va spune acelasi lucru :)

ok, atunci o sa caut o rezistenta cat mai aproape de 360-390K si o pun acolo, recunos ca ai dreptate, si aici a fost problema numai din graba ca nu am mai verificat curentul maxim pe EN...am sa refac cablajul cu alte piese si o sa revin

Link spre comentariu

Nu mai putin de 350k, in cel mai rau caz inseriezi 2 sau mai multe, dar nu mai putin de 350k, pune spre 400k p[entru a fi sigur ca eventuale variatii ale alimentarii nu-ti busesc intrarea aia.

Uite printurile din pdf:

Posted Image

Posted Image

Daca te descurci cu engleza, te lamuresti repede.

ok,ok am inteles, o sa citesc mai atent documentatia de acum incolo. Scuze pentru asta...

Link spre comentariu

in pdf am observat ca pe iesire imi trrbuie condensatori nepolarizati, nu am avut asa ca am facut varianta asta cu electrolitici, este o manarie, sunt de acord, dar daca ai nevoie merge...

se poate spune ca am trecut de la amplificatoare la surse, eu am mentionat ca nu prea am lucrat la surse... 

?i unde anume

Link spre comentariu

Nu-ti cere scuze, n-ai nici un motiv :)

PS: Sincer eu unul ma indoiesc ca pinul ala mai este "viu", fie zenerul s-a facut sarma si ti-a scurtcircuitat alimentarea ( desi cred ca s-ar fi lasat cu fum ), fie s-a intrerupt si atunci protectia pentru ce urmeste a disparut si a decedat. Incearca poate ai noroc, desi eu imi pastrez unele rezerve. Oricum macar ai invatat ceva din experienta asta si pe viitor nu vei mai face aceleasi greseli cu siguranta. Integratul ala eu as zice ca-i mort, deci daca tii neaparat sa faci cu el iti va trebui un altul, dar macar vei sti ce ai gresit aici, si tot e ceva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări