Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scheme amplificatoare

Postări Recomandate

Vizitator ionicadelatara

pacat ca nu spune nimeni , nici aia de la harman kardon ca etajul de intrare e inspirat din etajele verticale Tektronix.Multe firme audio din ziua de astazi fac tot felul de inventii si nu ar recunoaste in vecii vecilor ca se inspira masiv din topologiile inventate de echipele care proiectau osciloscoapele Tektronix si Hewlet Packard in anii 50-60.

Link spre comentariu

Acest subiect e dedicat schemelor de amplificatoare.Postati aici orice schema/cablaj gasiti si STITI CA MERGE!Regulament: (in varianta mea)1.Postati scheme cel mult niste observatii in legatura cu punerea in functiune a montajului.2.Comentariile si intrebarile le puneti intr-un subiect separat, cel mult in acelasi post cu schema!!!3.Moderatorul trebuie sa stearga/mute discutiile si sa pastreze doar observatiile importante care sa le adauge schemei postului in care e schema.4.Cine are de adaugat ceva la o schema (cablaj, o varianta modificata, comentarii, linkuri la discutii despre schema) sa vb cu moderatorul pt ca el sa le adauge IN ACELASI post cu schema originala.5.Sunt interzise schemele cu greseli grave de proiectare sau nefunctionale!Daca aveti alte sugestii nu ezitati sa le scrieti.O idee laudabila.Pot adauga urmatoarele: Schemele sa nu fie chiar cele de pe net pe care le cunoaste toata lumea. Pot fi postate link-uri catre siturile si schemele mai rare de care ati dat navigand pe net ... sau puteti posta/atasa scheme, manuale service si alte documentatii despre amplificatoare HI-END, PRO sau aste aparate deosebite .... EDIT - sorteh.Cu schemele de pe net nu sunt de acord. Eu propun ca si acestea sa apara aici. Sunt exemple de amplifuri f cunoscute cu performante bune, dar de care incepatorii nu stiu. Ar merita pus macar un link cu site-ul unde gasim discutii despre el. Daca un amplif e arhicunoscut nu inseamna ca toata lumea il va cunoaste din momentul din care s-a nascut sau s-a apucat de lipit piese.Pot mari spatiu oricui pana la 50M daca are material bun. Reedit de Vasile

Link spre comentariu

Foarte corect, asta am susţinut întotdeauna, dar majoritatea schemelor postate sînt gunoaie, simulări nefuncţionale sau total depăşite tehnic. Voi posta cele mai simple scheme (dar funcţionale) pînă vor înceta alţii să polueze topicul cu scheme bizare. 666 

Link spre comentariu

Dintre multele răspunsuri pe care ţi le-aş fi dat (reţine că asta o fac doar din respect ptr faptul că foloseşti corect limba română, chiar dacă nu-ţi e limbă maternă şi te afli la distanţă), ar fi că schemă bizară se referă, în accepţiunea mea, la una fie greu de pus în practică, fie stupid concepută, fie inutilă, fie ... Reamintesc că nu oricine poate face diferenţa dintre ceva corect şi ceva greşit, dovada sînt multele subiecte de pe forum. Aici ar fi trebuit să ghidonăm pe începători spre unele corecte, dar s-a ajuns la concurs de giurumele găsite pe net.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări