Ion_Bumbu Postat Octombrie 23, 2016 Partajează Postat Octombrie 23, 2016 La Fronius trebuie inmultit curentul de faza cu 1,73 asta in cazul in care sistemul trifazic este echilibrat, curent 0 pe nul. Asta mai reduce un pic din diferenta. Grig Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Octombrie 23, 2016 Partajează Postat Octombrie 23, 2016 (editat) Asa-i..........iar lincolnul are redresarea realizata cu punte comandata,deci trebuie tinut cont si de acest aspect.........exact cum spunea un coleg mai devreme,treaba nu este asa de simpla........sunt foarte multe aspecte si multi parametrii care intra in ecuatie. P.S. Comparatia nu se poate face ca si intre prunele lu' Gheorghe si cele ale lu' Ion. Editat Octombrie 23, 2016 de alex.cselenyi Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 23, 2016 Partajează Postat Octombrie 23, 2016 Daca ai redresor comandat, ia un aparat true RMS si ai rezultatul fara erori mari. Totusi foloseste un sunt decit sa pui aparatul in serie. Grig Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Octombrie 23, 2016 Partajează Postat Octombrie 23, 2016 Nici un aparat de masura true RMS nu iti da o imagine de ansamblu corecta........cel mai corect ar fi sa masori energia consumata,atat la mersul in gol,cat si la "topirea" mai multor electrozi,cu ambele aparate. Alex Link spre comentariu
XAN77 Postat Octombrie 23, 2016 Partajează Postat Octombrie 23, 2016 (editat) Am pus ?i eu chinezu meu monofazic pe priza cu contor, c? m-ai f?cut curios. Din pc?ate nu am avut ajutor s? pot filma ?i suda constant. O mic? mostr?: https://youtu.be/MKwwxMWjSWQ Interesant c? factorul de putere de 58% Editat Octombrie 23, 2016 de XAN77 Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Octombrie 23, 2016 Partajează Postat Octombrie 23, 2016 (editat) Orice transformator are factorul de putere mai mare in gol decat in sarcina.Dar sa nu confunzi unghiul de defazare(factorul de putere) cu energia reactiva.Oricum,consumul in gol chiar este mic........nu ma asteptam. Alex Editat Octombrie 23, 2016 de alex.cselenyi Link spre comentariu
XAN77 Postat Octombrie 23, 2016 Partajează Postat Octombrie 23, 2016 (editat) nu am fost complet, aparatul meu este un invertor Stern, modelul 200INVL. Nu este cu transformator, m? rog, nu cu unu de re?ea. Editat Octombrie 23, 2016 de XAN77 Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Octombrie 23, 2016 Partajează Postat Octombrie 23, 2016 Ahaaa.........asa se explica consumul mic la mersul in gol.Eu am un invertor Telwin de cativa ani care isi face treaba foarte bine.Tot chinez e si al meu.Inainte de a cumpara Telwin-ul,foloseam traful facut de tata pe timpul lui ceasca.........traf de vreo 50-60kg cu punte redresoare cu diode de 350A.........un monstru.Il mai folosesc si acum,ocazional.L-am folosit in vara,cand am desulfatat niste acumulatori de tractiune. Alex Link spre comentariu
iop95 Postat Octombrie 23, 2016 Partajează Postat Octombrie 23, 2016 Orice transformator are factorul de putere mai mare in gol decat in sarcina.Dar sa nu confunzi unghiul de defazare(factorul de putere) cu energia reactiva.Oricum,consumul in gol chiar este mic........nu ma asteptam. Alex Este exact invers. Factorul de putere este mic in gol si creste cu sarcina la un transformator. Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Octombrie 23, 2016 Partajează Postat Octombrie 23, 2016 Nu m-am exprimat eu corect.Ma gandeam la defazaj.Defazajul este mare la mersul in gol,iar factorul de putere,implicit,mic............asa este cum ai spus,dar cu completarea ca este valabil la orice masina electrica.Multumesc ca m-ai atentionat iop95 . Alex Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 23, 2016 Partajează Postat Octombrie 23, 2016 Felicitari! Aparatul nu e bifazat... doar pentru ca au notat alimentarea cu L1 si L2 si merge intre 2 "faze" ale sistemului trifazat. Bifazat este un sistem de alimentare vechi folosit si acum f rar im SUA. Sunt doua tensiuni defazate la 90 grade si evident foloseste 3 linii de alimentare sau 2 + nul local. Cand e vorba de o singura tensiune de alimentare, vorbim de sistem monofazat, indiferent de valoarea tensiunii sau daca este vorba de tensiunea faza-nul sau faza-faza a unui sistem trifazat. Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 23, 2016 Partajează Postat Octombrie 23, 2016 Eficienta ar trebui exprimata in Kg(de material depus)/KW. Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Octombrie 23, 2016 Partajează Postat Octombrie 23, 2016 Nu vreau sa fiu gica contra,dar..........daca un consumator se alimenteaza dintr-un sistem de distributie polifazat si foloseste doar 2 faze a acelui sistem,se numeste ca este bifazic.Indiferent ca nulul este distribuit ori ba.Daca foloseste 3 faze este trifazic,daca foloseste 4 faze este tetrafazic etc. Alex E adevarat si ce spune colegul daniels ..........acuma depinde de cat de precisa vrei sa fie comparatia. Link spre comentariu
iop95 Postat Octombrie 23, 2016 Partajează Postat Octombrie 23, 2016 Nu vreau sa fiu gica contra,dar..........daca un consumator se alimenteaza dintr-un sistem de distributie polifazat si foloseste doar 2 faze a acelui sistem,se numeste ca este bifazic.Indiferent ca nulul este distribuit ori ba.Daca foloseste 3 faze este trifazic,daca foloseste 4 faze este tetrafazic etc. Alex E adevarat si ce spune colegul daniels ..........acuma depinde de cat de precisa vrei sa fie comparatia. Nu, alimentare din doua "faze" ale sistemului trifazat nu inseamna sistem bifazat. Daca faceti o diagrama o sa vedeti ca intre doua fire nu poate exista un sistem bifazat, ci doar o singura tensiune (vorbim de o singura frecventa). Bifazat se refera la un sistem cu doua tensiuni cu faze diferite, adica defazate. In sistemul trifazat sunt 3 tensiuni defazate la 120 grade, fiind cel ami raspandit sistem de distributie a energiei electrice, avand in vedere valoarea puterii transportate raportat la numarul de faze, si posibilitatea a schimba directia de rotatie a campului prin simpla interschimbare a doua dintre faze. In zona de semnal mic, evident ca se pot transporta pe 2 fire mai multe semnale (tensiuni), dar cu frecvente diferite. Legat de factorul de putere, exista o masina electrica care poate sa aiba factor de putere 1 si in gol. E vorba de motorul sincron. Link spre comentariu
Adrian Pruna Postat Octombrie 23, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2016 Deci, monofazat 400V, dupa cum scrie pe aparat - SINGLE PHASE INPUT - ce mai vrem ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum