Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

National VS43-614

oprea_m

Postări Recomandate

@yo9hrb Va multumesc pentru ajutor.

Va multumesc tuturor pentru glume si pentru ajutor.

......................

De ce ar mai vrea cineva sa se intoarca la imaginea alb-negru a unui asemenea televizor?

Pentru ca nu gasesc unul color cu lampi ori hibrid :)

Nu vreau sa cumpar un LED, desi trebuie sa recunosc, ideea nu e chiar atat de rea cand ma gandesc mai bine.

As cam vrea ceva care sa-mi dea batai de cap si sa-mi sopteasca: ''Invata meserie''.

Nu ca-i mult mai bine? Cu LED-ul ce faci? Esta pa cand se strica, nu mai merita sa-l mai repari. 

Adevarul este ca si astea cu tuburi au cateva probleme mai delicate, cum ar fi emisiunea katodului.... trebuie verificat inainte de a-l cumpara.

Ma mai gandesc......

Link spre comentariu

Cu LED-ul ce faci? Esta pa cand se strica, nu mai merita sa-l mai repari. 

De ce nu merita sa-l repari?Nu cred ca poate sa coste o reparatie mai mult decat un tv nou.Mai degraba in cazul crt-urilor este asa care oricum nu se mai gasesc decat la sh.

Link spre comentariu

Deci sa inteleg ca dvs nu va place tv-urile de tipul acesta : lcd,plasma si led..Aaaa,sau nu va place dastea ca mai cere si banii pe ele...nu le dau free???

Ma gandesc ca acest tv-u din anul 1976 l-ati luat mai mult pe gratis,daca pot zice asa,daca chiar nu o fi gratis de tot,adica de la cineva care a vrut sa scape de el.

Dar pana la urma de ce nu va cumparati dvs un tv-u tot alb negru,doar sa fie pe integrate,adica sa numai fie pe lampi sau sa va luat un tv-u color crt ... :reytre

Editat de FLORIN IORDACHE
Link spre comentariu

Nu suport integratele. Nu am primit vreodata un TV cu tuburi gratis; intotdeauna am dat bani pe ceea ce am voit. Am avut cateva TV-uri cu tuburi pana acuma si pe toate le-am demontat pentru piese. Acuma ma gandesc sa cumpar unul cu tuburi in vederea depanarii. L-as vrea pentru mine. TOT dar TOT ceea ce am sau am avut, am CUMPARAT cu banii jos. Unii au noroc in viata, eu am doar viata. 

Aveti dreptate, nu suport televizoarele moderne. Nu l-e agreez sub nici o forma. Singurele care imi plac sunt cele cu tuburi color si oleaca cele cu tranzistoare, dar tot color sa fie. Nu am citit vreodata electronica cu semiconductoare, decat cu tuburi. 

Televizoare calitative color cu CRT si semiconductoare se afla tare greu..... Imi aduc aminte in anii ''90 aveam in casa un SONY color cu 12 canale si comutarea de pe un canal pe altul  se efectua prin simpla atingere cu degetul a unei lamele metalice.... Bizar TV totusi, caci atunci cand s-a stricat, nu au existat mesteri care sa stie sa-l repare...... Avea enorm de multe etaje si cantarea enorm.  Poate eu sunt de vina si u stau binecu capul, dar i-as fi dat o sansa.... in sensul ca daca as fi avut 'oarecum' idee cum lucra, mi-as fi batut capul cu dansul. Cam asa fac de obicei atunci cand am chef. Sunt insistent si destul de rabdator.

Editat de oprea_m
Link spre comentariu

Ok,am inteles,dar eu unul nu mai sunt cu astea...eu unul numai repar nici tv-uri alb negru pe integrate,dapai un tv-u ca asta,nici atat,eu unul l-asi aruca din prima la gunoi.

Eu unul mai repar atat,doar tv-uri color crt,lcd,plasme si led-uri,atat,in rest nimic...Dar aici ma refer numai la tv-uri atat.

Aia ca mai repar si calculatoare,laptop-uri,casetofoane,stati etc,etc...asta e partea a doua...

Eu unul cred ca si daca l-ati face pana la urma aces tv-u,eu unul nu cred ca ar functiona 2 zile fara sa apara vreo mica problema pe la el..

Tv-urile astea de care aveti dvs,erau facute sa functioneze doar cate 2-3 ore pe zi..iar acum noi care stam la tv-u si cate 6-7 ore pe zi fara oprire...Nu prea stiu ce sa zic daca ar suporta acest tv-u ca sa functioneze atatea ore pe zi,atatea zile pe luna,atatea luni pe an....

Dar eu ori cum va doresc mult,mult succes in activitate si sa de-a domnul sa va ajute ca sa rezolvati tv-ul fara prea multe batai de cap.

O seara minunata va doresc ! Doamne ajuta !!
Sa auzim numai si numai de bine !!!
Editat de FLORIN IORDACHE
Link spre comentariu

Eu unul mai repar atat,doar tv-uri color crt,lcd,plasme si led-uri,atat,in rest nimic...Dar aici ma refer numai la tv-uri atat.

Aia ca mai repar si calculatoare,laptop-uri,casetofoane,stati etc,etc...asta e partea a doua...

Cum ar fi daca aparatele enumerate de dvs. s-ar construi cu tuburi electronice? :speriat  :85

Link spre comentariu

''Aceste TV-uri erau facute sa functioneze doar 2-3 ore pe zi''  Nu stiu cum se ajunge la asemenea concluzie.....

Nu va suparati pe mine ca va spun, dar la vremea aceea, anul 1961, se lucra cu piese de calitate nu ca acestea de acuma care intra in componenta unui TV modern. 

Editat de oprea_m
Link spre comentariu

Pe vremea lu` Ceasca(prin 1985 am prins eu, dar exista sigur si-n anii `70) era Cinematograful Luceafarul  si Cinemascop Floreasca (in Bucuresti), care difuzau filme 3D, 

Cu siguranta nu se difuzau filme 3D in acele vremuri decat la foarte putine cinematografe caci si pe mine ma duceau parintii la cinematograf destul de des pe vremea lui "tataia" dar de unda atata 3D? :scarpin

Link spre comentariu

''Aceste TV-uri erau facute sa functioneze doar 2-3 ore pe zi''  Nu stiu cum se ajunge la asemenea concluzie.....

Nu va suparati pe mine ca va spun, dar la vremea aceea, anul 1961, se lucra cu piese de calitate nu ca acestea de acuma care intra in componenta unui TV modern. 

Eu unul,asa am apucat pe vremea lui Ceausescu..aveam curent 1 ore dimineata si vreo 2 ore seara,atat,deci atat ma uitam eu la tv-u cand eram mic.

Deci si acel tv-u se mai defecta cateodata care functiona doar 2-3 ore pe zi...dar acum ca functioneaza 6-7 ore pe zi....Nu stiu ce sa zis,acum vedeti si dvs...

Eu cu asta am incheiat ! O seara buna va doresc !!!

Link spre comentariu

Dintr-un motiv simplu s-a ajuns la concluzia acea-durata normata de functionare a unui TV cu tuburi era de cca. 1750 de ore intre doua reparatii CAPITALE(sa ne gandim ca o pentoda finala avea durata de viata de numai 500 de ore...in conditii ideale de functionare!), condensatorii cu hartie uleiata rezistau 2-3000 de ore la tensiunea nominala inscrisa pe ei, condensatorii electrolitici erau total primitivi, etc, etc-nu stiu cum ati ajuns la concluzia stupida ca erau mai fiabile TV-urile din anii `60 decat un LED Tv de azi, care poate atinge lejer intre 30.000 si 100.000 de ore de functionare non-stop!

Apropos, tuburile electronice tot pe baza de ...semiconductori functioneaza, cel putin cele cu termocatod de oxizi...adica majoritatea! :rade:

Componente de calitate extrema exista astazi belsug, bani sa ai!

Link spre comentariu

@Spitfire Trebuie sa recunosc ca nu am experianta necesara sa va raspund... ce pot eu sa va spun este ca tubul electronic nu are afacere cu semiconductorul. Stratul de oxizi de barium si strontium este acolo strict pentru a cobora temperatura de emisiune electronica a katodului, de la 2200 gC la 700-800 gC. 

De asemenea, sa stiti ca tuburile electronice intr-un oscilograf katodic Tektronix seria 547 nu trebuiau schmbate cu anii! De fapt exista asemenea aparate care lucreaza cu acelas set de tuburi din fabrica si in ziua de azi. (Lucrau 10-15-20 ani)

Deci nu stiu in ce regim lucrau tuburile in, sa zicem Miraj 4-Venus de spuneti Dv. asa ceva, dar se pare ca in oscilografe acestea lucreaza mult si bine. 

Editat de oprea_m
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări