Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reconditionare Strung - Nevoie ajutor ( Sp80/ MN80 )

LooSeR

Postări Recomandate

Levierul din imagine ce rol are ? Cumva blocheaza axul ?  Ce motor recomandati sa pun pe el ? mai ales ca nu am sistemul de reductie original.

post-179362-0-01422200-1477588305_thumb.jpg

Editat de LooSeR
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• LooSeR

19

• chas3

10

• alin 105

2

• Lastwish

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dupa poza pe care ai pus-o, asa pare cum a zis si Lastwish, deblocare rapida a pensetei. Varianta cu blocarea axului nu ar fi fost plauzibila, un levier de marimea il puteai lovi din greseala in timpul functionarii, ceea ce ar fi avut consecinte.

Link spre comentariu

De exemplu si masinile unelete de la Optimum au accente de magenta si nu se plange nimeni :)

Masinile de la Optimum?Gri inchis, alb si accente de magenta.Cat se poate de estetica combinatia.Pot confirma asta din perspectiva de designer.

Link spre comentariu

Buna seara,

Super strung aveti. :aplauze

Pe partea de roti de schimb vedeti materialul prezentat de dl OlaNnicolas pe blog (aici pe forum). Si eu sunt in curs sa-mi repar lira support a rotilor de schimb la strungul meu. Trebuie mai intai sa vedeti daca identificati exact tipul masinii pentru a cauta cartea tehnica.

Dupa ce vedeti exact ce roti de schimb pentru filete si avansuri aveti nevoie puteti cauta pe net furnizori de roti dintate. Garnitura rotilor de schimb se poate complete pe parcurs in timp in functie de buget

Cu stima,

Editat de AFCtin
Link spre comentariu

Buna seara. Multumesc pt informatii. 

Strungul este sigur un TOS MN80, probabil un an mai nou, datorita sistemului de rulmenti  conici cu auto reglaj si strangere. ( zic eu ) pe net gasesc foarte multe asemanatoare ca sasiu iar spatele este identic cu tos ( ma refer la sistemul de rotite etc ). Singurul lucru diferit este carucioul mobil, mai exact carcasa cu maneta ce actioneaza avansul automat. 

Cremaliera e in stare foarte buna. problema cred ca o are un axul cu pinion ce il invarti sa actionezi miscarea cremalierei ... avea axul ciupit si cred ca se misca greu in bucsele de bronz.

Problema actuala mare este ce motor sa pun .. :d 

Editat de LooSeR
Link spre comentariu

Orice e bine venit. Maine imi vine si Tahometru digital,  Am vazut in manual ca e o formula matematica de a lor pentru stabilirea rotitelor pentru avans filete. Am gasit in Polonia setul de rotite pe OLX dar inca astept mesaj de la ei.

Probabil fuliile le voi face din lemn pana le voi gasi pe cele originale. Daca am fost zgarcit la bani .. asa imi trebuie :) 

Editat de LooSeR
Link spre comentariu
Vizitator mariandum

Fulia mica pe care antreneaza motorul are diametrul de 173 mm ,cea mare de 226 mm,celelalte 3 fulii care antreneaza axul masinii au acelasi diametru cu cele de pe ax dar sunt montate in sens invers cu cele de pe ax.Cele de pe motor am aproximat ca sunt  :cea mare 105 mm, cea mica 55mm cea de 55 anteneaza cu sea de 226.motorul la 220 v are0,25 kw si 1390 rpm ,nu cred ca trebuie un motor cu mult mai mare ca nu este conceputa masina pentru el.Ai putea incerca sa folosesti un motor de masina de spalat cu 2 trepte de turatie dar trebuie sa recalculezi fuliile pentru a mentine cat de cat un raport.

Daca exista diferenta nu te influenteaza la filetat,dar cred ca e dcestul de greu sa filetezi cu el fara ambreiaj.

Dar daca iti iei tahometru ai putea incerca cu un variator de turatie.

Are doar 6 trepte :160,250,400,630,1000,1600

(la fulii sunt diametrele exterioare )

Link spre comentariu

Multumesc frumos ! Am pastrat un motor de 0.55kw, cand am luat strungul mi-a dat 2 motoare, unu mai mare unul mai mic. Cel mare e fara specificatii dar desi dupa ce l-am curatat de rugina, scotea un sunet urat, poate sunt rulmentii de vina.

Daca ii pun variator de turatie ? nu ii scade si cuplu motorului ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări