LooSeR Postat Octombrie 22, 2016 Partajează Postat Octombrie 22, 2016 Servus.De ceva timp tot am cautat un strung de banc, sa pot sa il folosesc in apartament fara probleme. Intr-un final am cumpart un strung ce am crezut ca e SP80 sau MN80 .. acum intrebarea si dilema mea este ca seamana cu ele atat de bine dar sunt unele lucruri care difera iar unele lucruri care lipsesc.Am nevoie de ajutor pentru a confectiona unele piese ce lipsesc si am nevoie de ajutor la probleme gasite in dezmembrarea lui. sa incepem..Acesta este strungul Ce am descoperit ca lipseste. Pe axul principal, se gaesc doar cele 3 fulii, fara acelea inele de retinere cu blocare prin surub pe ax. Cele 3 fulii se misca stanga dreapta pe ax in voie. Am descoperit ca port cuti-ul este rupt, nu stiu cum naiba ) Ce recomandati sa fac ?sudat si frezatt la fata, schimbat ? construit altul ? cine ma poate ajuta cu repararea Sub port cutit, in jurul suruburului de prindere, am gasit macintat metalul. Aici mi se pare cel mai rau, am mai gasit in diverse locuri, dar foarte putin si nu in zonele importante, Din ce cauza s-a intamplat asta ? Am ce sa ii fac ? Pana acum am degresat tot ansamblu principal cu super degresser si indepartat vopseaua chimic pe unde nu avea ce sa caute. Ma apuc sa smai curat si degresez si restul pieselor .... sper ca pana luni sa fie pregatit de vopsit. Voi ce parere aveti ? ce model de strung e? Cand l-am luat stiam ca o sa am de munca la el acum na ;D Trebuie pus in picioare si facut ca nou. Link spre comentariu
chas3 Postat Octombrie 22, 2016 Partajează Postat Octombrie 22, 2016 Portcutitul daca tot ti s-a rupt, poti sa iti cumperi unul cu schimbare rapida. Altfel cel din poza este banal de confectionat dintr-un cub de otel. Link spre comentariu
LooSeR Postat Octombrie 22, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2016 la asta ma gandeam si eu, dar nu stiu cum se alege Link spre comentariu
LooSeR Postat Octombrie 22, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2016 (editat) Ce reprezinta aceste piese? Imi poate da cineva dimensiunea lor ( asta pt posesorii de Sp80 /mn80 ) Este cumva ambreiaj ? Multumesc Editat Octombrie 22, 2016 de LooSeR Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 22, 2016 Partajează Postat Octombrie 22, 2016 Sunt piulite cu strangere/destrangere prin gaurile radiale. Link spre comentariu
chas3 Postat Octombrie 22, 2016 Partajează Postat Octombrie 22, 2016 la asta ma gandeam si eu, dar nu stiu cum se alegeIl alegi in primul rand dupa inaltimea necesara - pus pe sania strungului, varful cutitului din portcutit trebuie sa ajunga, evident, pana la axa dintre varfuri. In specificatiile fiecarui portcutit vei gasi inaltimea lui, sau inaltimea la care se poate ridica maxim cutitul. Link spre comentariu
LooSeR Postat Octombrie 24, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2016 (editat) problema numarul 3... 1. Cum scot universalu ? nu vreau sa ma apuc sa dau cu ciocanul ca prin insurubare nu a mers ) 2. Sunt sigur ca lipsesc multe rotite zimtate de pe partea de angrenaj... cine ma poate ajuta sa le confectionez? macar sa ma ajute la cote si dimensiuni. 3. Nici pana acum dupa multa cautare pe google nu imi dau seama ce strung este.... 4. Maine sper sa ajung la salbare cu sasiul si sa il fac frumosP.S. exista un secret pentru curatarea metalului si lustruirea lui frumos ? Editat Octombrie 24, 2016 de LooSeR Link spre comentariu
Vizitator mariandum Postat Octombrie 25, 2016 Partajează Postat Octombrie 25, 2016 seamana cu mn 80 dar cred ca e diferenta de ani intr e al meu si al tau Link spre comentariu
Vizitator mariandum Postat Octombrie 25, 2016 Partajează Postat Octombrie 25, 2016 Sp am inteles ca are capacul de la fuli din tabla Link spre comentariu
Lastwish Postat Octombrie 25, 2016 Partajează Postat Octombrie 25, 2016 E un MN 80...si nu, SP are capac tot de fonta Link spre comentariu
LooSeR Postat Octombrie 27, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2016 Last Update: Am reusit sa confectionez o cheie pentru blocarea axului si intr-un final am reusit sa scotuniversalul, cu ocazia asta am dezmembrat complet strungul.Axul este pe rulmenti radiali conici, se auto centreaza prin strangere. Am curatat toate piesele cu super degresant, lubrifiat. Am decapat vopseaua, regret ca nu am timp sa ma ocup cum vreau eu de el si de indreptat fiecare gaurica din sasiu pt a iesi vopseaua perfect dreapta asa ca din pacate doar data vopseaua jos slefuit cat de cat si dat strat de primer anticoroziune si vopsea. Am rezolvat problema fuliei, in tot jegul de pe fulie se afla si un surub ce nu era strans pt ficare pe ex ca sa nu mai joace stanga dreapta. Printr-o cutie cu 5 rotite zimtate si bacuri inverse am gasit 2 rotite ce completeaza angrenarea avansului ... Ca si problema actuala, caruciorul mobil merge sacadat, nu merge fluid, o sa il desfac as vad ce misuna pe acolo. Urmeaza sa fac un suport de motor si primele teste si verificarea preciziei , jocurilor etc. Link spre comentariu
alin 105 Postat Octombrie 27, 2016 Partajează Postat Octombrie 27, 2016 Felicitari pt rabdare si pasiune.Si totusi alea-s culorile finale?I mean...Jessus! Link spre comentariu
chas3 Postat Octombrie 27, 2016 Partajează Postat Octombrie 27, 2016 Scrie ca e fotograf. Iti dai seama Link spre comentariu
LooSeR Postat Octombrie 27, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2016 (editat) da am zis sa fac ceva Funky ! pt ca nu am atelier si v-a fi intr-o zona publica a aprtamentului Putina culoare in viata nu strica Editat Octombrie 27, 2016 de LooSeR Link spre comentariu
chas3 Postat Octombrie 27, 2016 Partajează Postat Octombrie 27, 2016 De exemplu si masinile unelete de la Optimum au accente de magenta si nu se plange nimeni Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum