Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sprijin realizare amplificator cu tubul GU17

Lonerider

Postări Recomandate

Dar de aceasta schema cu 6N7S (fara transformator defazor) ce parere aveti ?...cel putin teoretic arata exceptional! :rade:

Este o schema realizata practic de colegul @matropower cu ceva ani in urma ,daca-mi aduc aminte bine(!?).Utilizand 6N7S-M(culot metalic) vom avea parte de un amplificator cu rezistenta in timp,tuburile 6N7S-M sunt fabricate pentru 5000 de ore de functionare.

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Lonerider

12

• sebi_c

5

• THOMAS

3

• simson

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Schema actuala este asta, am notat si tensiunile masurate, in sarcina, in diferite puncte. Ar fi normale? Amplificatorul suna foarte incet. Reteaua NFB nu e conectata.

post-212368-0-66971600-1478340879_thumb.jpg

Cel de data trecuta a fost dupa schema cu ECC88, tuburile acestea fiind inlocuite in montaj cu 6N3P fara modificari in schema (doar pinii la socluri) si a functionat din prima.

Editat de Lonerider
Link spre comentariu

In anozii primelor lampi est prea mult! O tensiune de 40V este f. buna! Iti dai seama ca astupi grilele driverului (ai curenti de grila). Pentru asta trebuie sa cresti curentul sursei de curent constant, astfel o sa scada si tensiunea din anozii triodelor de la intrare. Ce lampi ai la intrare?

Separa intrarea cu un condensator sa nu ai DC din sursa de semnal. Atunci nu poti regla sursa de curent constant din catod convenabil.

PS. Primele teste le faci fara finale! Testezi cu un osciloscop pus pe anozi si incepi sa modifici curentul anodic din remireglabilul sursei de cc O sa vezi cum evoluiaza cele doua tensiuni anodice (decalate chiar). Cand ajung la o tensiune de 40..45V o sa vezi ca se vor egaliza, daca lampa de la intrare are triodele egale. Daca nu schimbi lampa, iar pentru egalare perfecta poti monta un semireglabil de 100 de Ohm intre catozi cu mijlocul la anodul lui 6J1P.

Atentie, eu din 50lampi 6N2P noi, am gasit egale (aproape) 10!

Pui osciloscopul in anozii driverului! Verifici daca sunt egale tensiunile. Daca lampa are triodele egale potentiometrul de egalizare trebuie sa fie la mijloc.

In final pot spune ca poate functiona si cu tensiunile DC putin inegale, la fel de bine!

Editat de sebi_c
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări