daniels Postat Octombrie 22, 2016 Partajează Postat Octombrie 22, 2016 Adev?rul oricare ar fi are Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 22, 2016 Partajează Postat Octombrie 22, 2016 (editat) Am vazut si eu mesajele de ieri. Nu stiu si nu ma intereseaza cine era clona multimpla,si desi nu pot trece peste adresarea injurioasa mie mi s-a parut un strigat de disperare. Adica omul asta nu mai avea nimic de pierdut in ceea ce facea si mesajele date au fost o rabufnire a ceva acumulat de mult timp. edit; mai sunt cativa care fac aproape la fel(nu chiar la modul asta) si chiar daca le sunt sterse mesajele raman activi, fara sa primeasca vreo pedeapsa. Editat Octombrie 22, 2016 de fluffy37 Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 22, 2016 Partajează Postat Octombrie 22, 2016 Desi am promis ca nu mai revin pe tema asta, si desi cel mai probabil se va face din nou curatenie ( pe buna dreptate ), totusi intotdeauna am incercat sa prezint lucrurile asa cum sunt, chiar daca mi-am asumat riscuri de a fi privit in aceeasi categorie cu contestatarii, deci inainte de toate repet pentru ultima oara, exprimarea care s-a putut observa pe forum este doar o minuscula parte a ceea ce contin zecile de rapoarte trimise de el de pe zeci de clone, toate contin un mod de exprimare extrem, extrem de grafic, porcos si insultator! Omul asta nu poate fi decat evadat de la nebuni. Ipoteza cu strigatul de disperare este cel putin infantila, forumul este privat, inscrierea si postarea fiind un privilegiu oferit de proprietar, nu un drept castigat in vreun fel. Sunt 2 chestiuni pe care ar trebui sa le stiti. prima ar fi ca in urma cu ceva saptamani au aparut pe forum 2 conturi, unul Teofil Constantin ( sau ceva de genul ) si celalalt Alupoaie Celestin, pe ambele se afisa un mod de scriere foarte agramat, mai cu seama la Celestin ( fata de care s-a si facut o sesizare, aici: http://www.elforum.info/topic/119028-alupoaie-celestin/ ), ambele pretindeau a fi conturi ale unor persoane modeste, fara prea multa carte ( vezi scrisul agramat ) dar care isi ocupau timpul cu incercari disperate de a repara televizoare ( parca ), postase topic peste topic, facand clona dupa clona, si cerand cu disperare ajutor si incriminand pe cei care reufzau sa i-l ofere. Stiti destul de multi despre ce este vorba. Am fost la momentul ala suficient de naiv incat sa cred ca acele conturi sunt facute de oameni de buna credinta dar putin ignoranti in anumite aspecte si deci ca ar trebui sa-l ajutam. Toate acele conturi ( Teofil, Alupoaie, si altele ), erau doar ale acestui individ, iar scrisul agramat era doar o bataie de joc la adresa forumului, s-a dovedit asta acum la acest "atac al clonelor", omul de fapt nu este nici pe departe agramat, ci din contra, cum de fapt nu cred ca este nici ignorant cat priveste electronica. Omul ori se plictisea, ori avea de fapt un interes bine definit in a-si bate joc de forumul asta in speranta migrarii utilizatorilor pe altele ( probabil pentodaforum ). Insa comportamentul asta dovedeste un caracter foarte neplacut, chiar si facand abstractie de injuriile de acum. In al 2-lea rand, aversiunea sa la adresa noastra a celor 4 din lista lui, are fundamente cel mult superficiale. Prin continutul rapoartelor sale ( pe care nu le voi face publice chiar daca voi fi rugat ) si aversiunea fata de Dxxx dovedeste faptul ca si contul de pe care a deschis topicul asta: http://www.elforum.info/topic/119061-lanterna-alimenatata-la-powerbank-telefon/ ar fi tot al lui, cum de altfel si acel tiriplici de aici: CLICK tot al sau este. Pe Ratza il acuza ca a dat 9 puncte de avertisment la utilizatori seriosi si vechi, coincidenta ( sau poate nu-i coincidenta ) face ca perioada cat setarea de offtopic cu 9 puncte a fost una destul de scurta, deci si lista de utilizatori mai vechi si mai cunoscuti care au primit 9 puncte de la Ratza este la fel de scurta, sunt niste chestiuni care sar in ochi, dar nu ma lansez la ipoteze pe care n-as putea sa le dovedesc. Pe Validae l-a acuzat initial ca nu ar fi corect, iar o alta coincidenta face ca de cateva zile sa adauge la lista de acuzatii impotriva lui Validae si acordarea de sanctiuni aiurea. Nu-mi cereti sa explic coincidenta, as lansa supozitii pe care nu le pot proba, prefer sa nu o fac. M-am lasat pe mine ultimul in mod expres, deoarece protestele sale initiale nici macar nu ma includeau pe mine, a inceput cu Dxxx, apoi i-a bagat pe Ratza si Misa, apoi pe Validae si apoi coincidenta ( alta ) face ca dupa ce eu i-am banat cateva din primele clone pentru topicuri postate pe sectiuni unde eu moderez, sa inceapa o tirada indreptata in special la adresa mea in rapoarte, initial m-a acuzat ca de ce il tot banez, apoi ca sectiunea de vanzari a devenit tarlaua mea si ca eu am acaparat tot forumul ( va suna cumva cuiva, cunoscute sintagmele astea?, deh, coincidenta, ce sa-i faci... ), apoi ca inchid topicurile oamenilor nejustificat, si abea apoi in ultima instanta ca i-am sters nu stiu ce topic de la vanzari care chipurile n-ar fi avut poze. Cineva spunea intr-un alt context "Las-o ca macane", cam asta ar fi si concluzia mea despre episodul asta. Nu ma deranjeaza faptul ca unii trageti concluzii pripite, nu cunoasteti lucrurile asa cum sunt, si nici ca altii se folosesc de orice ocazie ca sa-si reafirme anumite antipatii, este un forum liber, fiecare faceti cum va duce constiinta din dotare. Inchei reiterand ceea ce am spus si pe blogul personal in ultimul articol de acolo, si anume ca la vanzari nu sterg decat ceea ce mi se cere in mod expres de catre proprietar ( si multi cer asta pe privat ), si mai sterg ceea ce incalca serios regulamentul, de regula anunturile carora le lipsesc doar pozele dar in rest sunt conforme, le las timpul de o ora cat le este permis sa editeze postarea proprie, si apoi le inchid. Chestia ca "n-aveam poze" nu tine, regulamentul spune destul de simplu ca nu postezi anunt pana nu ai si pozele pregatite, exceptiile sunt foarte rare si sunt facute atunci cand omul promite ca va reveni cat de curand poate si cu pozele. Nu o singura data s-a intamplat sa redeschid anunturi postate initial fara poze, pentru ca proprietarul a rezolvat problema asta in conversatii private cu mine, niciodata n-am refuzat solicitari de bun simt. Deci asa cum am zis, macane rau. Este singura si ultima explicatie pe tema asta, va trebui sa va ajunga, orice alte provocari vor fi ignorate. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Octombrie 22, 2016 Partajează Postat Octombrie 22, 2016 O discutie asemanatoare unde am dat o posibila idee http://www.elforum.info/topic/118962-sugestie-flag/?p=1438824 pentru problemele intre useri (si moderatorii sunt useri). Cat despre "atacul clonelor" am vazut si eu unul din acele mesaje de ieri si inclin sa-i dau dreptate lui @fluffy37 dar consider ca userul prea a exagerat. Putea foarte bine sa spuna ce are in termeni politicosi si asa probabil ca putea castiga mai mult decat injuriile care au adus direct banarea. Apropos de treaba cu clona. Tehnic, clona este o dublura (alter ego) a unui cont real folosita simultan cu acel cont real iar daca omul isi face un alt user cu alta adresa nu poate fi considerata, tehnic vorbind, o clona atat timp cat contul principal este nefunctional (banarea unui user limitandu-i accesul pe forum ii ia calitatea persoanei reale de a mai accesa forumul cu acel user iar creearea unui nou user nu are statutul de clona). Va dau un exemplu simplu. La cautare useri, daca dau cautare dupa numele aflat intre ghilimele de la postul #45, aflu de la "cautare membri" din partea de sus ca exista dar este banat iar daca il caut la membri cu varianta clasica sau "more search options" scrie "no results". Tehnic, acel nume este doar un "ghost" in baza de date iar daca persoana reala isi face alt cont nu poate fi considerat clona. Exemplu: http://www.elforum.info/members/?sort_key=members_l_display_name&sort_order=asc&max_results=20&quickjump=B&name_box=begins&name=B&st=740 versus cautarea din partea de sus (nu am link functional, scrieti acolo numele). Problema cu "clonele" se poate rezolva usor daca forumul limiteaza "aprobat de admin/moderatori" primele 10-20 de mesaje iar apoi sa fie deblocat contul. Prin moderatori inteleg ca oricare din moderatori poate aproba acel post indiferent daca este sau nu in sectiunea lui. Discutiile intre moderatori sunt treaba lor. Propun, ca masura de evitare a clonelor, ca la banarea unui user si incercarea acestuia de logare, sa-i apara "sunteti banat pe motiv de xxxxxx, daca considerati ca a fost o eroare trimiteti un email cu motivarea la adresa [email protected]" eventual cu un capcha inainte de vizualizarea adresei de email. Asa cred ca se vor evita multe clone, flame-uri si alte scandaluri. Este adevarat ca treaba lui Vasile se va ingreuna, trebuind sa citeasca o gramada de email-uri dar macar o sa existe impartialitate in luarea deciziilor. La fel, imi mentin ideea de a putea bana definitiv doar Vasile, restul sa poata da kick sau banare temporara pe timp de maximum, sa zicem, o saptamana. Asa se poate linisti si userul stiind ca poate reveni dar si ceilalti stiind ca nu mai refuleaza aiurea pe forum iar contul ramane activ si in aceasta perioada (asta referitor la discutia cu clona de mai sus). Banarea temporara repetata sa duca la banare definitiva de catre Vasile in baza unei cereri a moderatorului care sesizeaza userul problema. Asa mi se pare corect. Roboteii si spammerii sa fie rasi direct fara resentimente. Alta varianta pentru noii useri ar fi postarea unui mesaj de "bun venit" intr-o sectiune speciala si conditionarea existentei acelui cont peste limita de o luna de existenta acelui mesaj scris neaparat in limba romana. Intrebarea ar fi ceva de genul "cum ati descoperit Elforum". Cred ca roboteii or sa aiba mici probleme cu mentinerea conturilor mai mult de o luna. Eventual varianta cu eroarea de tip "lock" la mesaje pe care am intalnit-o mentionata intr-o problema cu forumul poate fi folosita la restrictia noilor conturi doar la acea sectiune a incepatorilor. Cred ca este cea mai buna varianta. Cand se va stabiliza forumul poate se face trecerea comenzilor in limba romana, la mine si la multi useri nu este o problema dar sunt unii care cu google translate o sa inteleaga fix aiurea comenzile si risca sa fie banati . Eroarea pe safari iphone5 se mentine, accesarea topicului se face la primul mesaj nu la ultimul. Poate se poate pune un buton si acolo "salt la ultima postare". Alta "eroare" este ca daca editez mesajul normal (nu "quick" in fereastra de jos) nu sunt notificat, pe desktop, de existenta acestuia, apare dupa "preview post", totusi. Daca se poate face, ca la varianta "quick", sa avertizeze de existenta unui post nou ar fi ok nu de alta dar eu ma moscai la creearea unui mesaj lung... @marian aveti dreptate la un lucru, calitatea de moderator aduce accesul la toate mesajele, inclusiv cele ascunse, iar acest acces va ofera un lucru foarte important, capacitatea de a lua o decizie in cunostinta de cauza, avantaj pe care userii de rand, ca mine de exemplu, nu-l au. Asa ca aveti o responsabilitate morala de a fi impartiali. Stiu ca e greu dar asta este, trebuie ca cineva sa faca sacrificii... PS: cand un moderator justifica o actiune a lui sau a altui moderator sau justifica comportamenul unui user parca se mai detensioneaza atmosfera. Nu o luati in nume de rau dar cam asa vad eu situatia. Link spre comentariu
maxente Postat Octombrie 22, 2016 Partajează Postat Octombrie 22, 2016 Indivizi ca cei care i-ati tot banat zilele astea, probabil, nu au ce face, nu au job sau alte preocupari. Cauta doar circ si scandal, au ei niste frustrari ale lor si explodeaza pe forum Dupa parerea mea, unii moderatori dau prea multe explicatii, eu daca as fi moderator nici nu m-as obosi sa dau explicatii. Cui nu-i convine regulamentul sa fie sanatos Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Octombrie 22, 2016 Partajează Postat Octombrie 22, 2016 Imi permit sa va contrazic. Educatia pe forum nu se face cu bata ci ca la scoala, ii arati unde a gresit plus sanctiunea de rigoare iar daca continua atunci trebuie aplicate masuri coercitive. Asa cred ca este normal. Exista moderatori si moderatori si fiecare are propriul sistem de analiza dar raman la ideea ca o decizie motivata poate face mai mult bine decat rau. Link spre comentariu
maxente Postat Octombrie 22, 2016 Partajează Postat Octombrie 22, 2016 (editat) Imi permit sa va contrazic. Educatia pe forum nu se face cu bata ci ca la scoala, ii arati unde a gresit plus sanctiunea de rigoare iar daca continua atunci trebuie aplicate masuri coercitive. Asa cred ca este normal. Ce sa-i arati unde a gresit ???? Dumneata l-ai vazut ce posteaza individul ala pe forum ???? Ti se pare ca individul ala se poate educa prin vorba buna ???? Pai noi aici vorbim de un individ nou aparut si care dintr-o eroare a omis sa citeasca regulamentul, sau vorbim de scandalagii forumului care nu fac altceva decat sa injure de dimineata pana seara moderatorii ???? Editat Octombrie 22, 2016 de maxente Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Octombrie 22, 2016 Partajează Postat Octombrie 22, 2016 Este banat acum,nu? Vedeti? a calcat multe becuri si a fost banat. Lumea nu e perfecta, unii useri se pot indrepta dupa o "iesire/refulare" pe forum pe cand altii nu iar acestia suporta acum consecintele. Acum, referitor de luarea deciziei in cunostinta de cauza, eu consider ca marian a facut cum era corect, a adaugat informatii la care noi nu avem acces si care nu il disculpa pe userul problema pentru ca chiar acea lipsa de informatii esentiale il punea intr-o lumina usor pozitiva pe acel user razboinic in ochii cuiva care citea pe forum dupa "curatenie". Link spre comentariu
Liviu M Postat Octombrie 22, 2016 Partajează Postat Octombrie 22, 2016 Mie incepe sa-mi fie neclar. Elforum nu e proprietatea lui Vasile?Daca da, atunci nu inteleg ce-i cu atatea discutii si topicuri aiurea de la si despre "nedreptatiti". Forumul lui Vasile, regulile lui Vasile. Link spre comentariu
elmar Postat Octombrie 22, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2016 (editat) Totu?i...pe proprietatea asta sunt mai mul?i oameni!Ce facem? Editat Octombrie 22, 2016 de elmar Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 22, 2016 Partajează Postat Octombrie 22, 2016 Dupa parerea mea, unii moderatori dau prea multe explicatii, eu daca as fi moderator nici nu m-as obosi sa dau explicatii. Cui nu-i convine regulamentul sa fie sanatos Bine punctat... insa vad ca tuturor le e teama sa spuna exact ce simt si stiu (cui nu ii e clar cine este in spatele acestor mesaje?!). Altfel, daca tot e ostracizat, sa se duca pe forumul unde i se vor canta ode. Altfel, postacii de serviciu isi fac veacul discutand vorbe si scuipand seminte. Ei au o opinie despre orice. PS: Nu fiti indusi in eroare de stratagema dezaxatului, sunt implicate umbre si mult fum. Si ceva lumini de scena. Sper ca se stie de glume... Link spre comentariu
elmar Postat Octombrie 22, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2016 Bine punctat... insa vad ca tuturor le e teama sa spuna exact ce simt si stiu (cui nu ii e clar cine este in spatele acestor mesaje?!). Altfel, daca tot e ostracizat, sa se duca pe forumul unde i se vor canta ode. Altfel, postacii de serviciu isi fac veacul discutand vorbe si scuipand seminte. Ei au o opinie despre orice. PS: Nu fiti indusi in eroare de stratagema dezaxatului, sunt implicate umbre si mult fum. Si ceva lumini de scena. Sper ca se stie de glume... Nu te po?i ab?ine s? nu jigne?ti...Probabil, c? pentru tine e normal asta... Link spre comentariu
Liviu M Postat Octombrie 22, 2016 Partajează Postat Octombrie 22, 2016 (editat) Totu?i...pe proprietatea asta sunt mai mul?i oameni! Nu inteleg problema. Nu forteaza nimeni pe nimeni sa intre sau sa stea pe forum. E ca intr-un club "din caramizi" - intri, vezi daca-ti place sau nu si stai sau pleci. Daca stai, respecti regulile clubului (si indicatiile personalului/badigazilor). Daca faci scandal te da badigardul afara (eventual in suturi). Care-i diferenta intre un club de piatra si unul virtual (in afara de ascunsul in spatele lui Nicu)? Editat Octombrie 22, 2016 de Liviu M Link spre comentariu
maxente Postat Octombrie 22, 2016 Partajează Postat Octombrie 22, 2016 Mie incepe sa-mi fie neclar. Elforum nu e proprietatea lui Vasile?Daca da, atunci nu inteleg ce-i cu atatea discutii si topicuri aiurea de la si despre "nedreptatiti".Forumul lui Vasile, regulile lui Vasile. Exact ! Oamenii au impresia ca pot avea opinii si protesta ca in piata sfatului. Ei uita ca asta e un forum privat cu acces la public Daca s-ar inchide bodega asta, sa vedeti voi cum dispar postacii de serviciu si ce liniste se asterne pe forum unde totul o sa fie ontopic Link spre comentariu
elmar Postat Octombrie 22, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2016 (editat) Nu inteleg problema. Nu forteaza nimeni pe nimeni sa intre sau sa stea pe forum. Scuz?-m?...dar m? provoci s? Editat Octombrie 22, 2016 de elmar Link spre comentariu
Postări Recomandate