Ion_Bumbu Postat Noiembrie 17, 2016 Partajează Postat Noiembrie 17, 2016 Stanley albastru? Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Noiembrie 17, 2016 Partajează Postat Noiembrie 17, 2016 Cu marcatul Made in Romanica este foarte simplu: se aduce aparatul de la chinezoi, se aplica o eticheta si gata esti producator. Inca in exemplu de brand romanesc facut in felul asta:Tricomserv. Aceleasi jeguri de pompe le iei mult mai ieftin de la chinezii din Dragonul Rosu.Iar in legatura cu Stanley inca nu a fost forjat aparatul ca or sa iasa defectele la suprafata.... Vei vedea cum se impaca in timp imbinarea cupru cu aluminiu, vor fi probleme la modulul de antrenare...etc. Stanley este facut in China(tot ce au ei pe sudura). Link spre comentariu
nickrvl Postat Noiembrie 17, 2016 Partajează Postat Noiembrie 17, 2016 ...................... Cu siguranta prefer italianul meu decat firmele renumite cu aparate 100% chinezesti in interior asa cum au majoritatea si cum ai dat si tu exemplul de mai sus. Transformatorul are dimensiunile de 210x180x180. Ambele bobinaje de cupru, se pare ca unul din ele este cu platband. Ca mi-am adus aminte, aceste tipuri de transformatoare si bobine, de fapt identice, se regasesc si unele mig/mag-uri "Gude", si mai sant dar nu-mi vin acum..... Daca ai noroc probabil ca doar puntea o ai italiana dar nu bag mana in foc nici pentru aceasta.... Link spre comentariu
dany_cta Postat Noiembrie 17, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2016 (editat) Sau poate nu ai aflat ca unele Gude sunt de fapt Awelco italiene branduite pentru slovaci. Ma mir ca esti asa de priceput la aparate si nu stiai asta, eu stiam de cel putin o saptamana. Poate ca sunt eu mai norocos si mi-a montat chinezu punte italiana, electronica italiana, motor italian, etc... Mama lui de chinez, unde o mai fi profitul lui, le trimite pe toate in China, le monteaza si le trimite inapoi in italia sa le vanda. Totul facut complet impotriva legii. Are logica perfecta. Sau poate e cazul sa deschidem ochii si sa recunoastem ca mai exista totusi si produse made in altceva decat China, stiu ca ne-au invadat si pentru ca ne-am luat teapa cumparandu-le, de multe ori fara sa stim, acum sunt bune si toate celelalte sunt produse numai in China ca sa nu fim noi mai fraieri, dar cateodata in viata trebuie sa revenim la realitate. Editat Noiembrie 17, 2016 de dany_cta Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Noiembrie 17, 2016 Partajează Postat Noiembrie 17, 2016 Exact, Gude isi iau trafurile si bobinele de la acelasi chinez......sunt identice cu cele di Awelco/Stanley. Link spre comentariu
dany_cta Postat Noiembrie 17, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2016 (editat) Nici nu stiu de ce mai imi bat capul pe forumul asta. De la bun inceput nu m-a ajutat aproape nimeni cu nimic decat cu sfaturi complet eronate, doar domnul Bumbu a ajutat un pic. In rest se pare ca multi care isi dau cu parerea ori dau sfaturi intentionat eronate, ori nu au experienta necesara sa dea sfaturi. Ma asteptam sa fie un chinez de la bun inceput, dar speram sa fie un pic mai spalat decat einhell. Intr-o lume in care oricare alt aparat este chinezesc, de unde sa iau eu altceva ? E usor de cautat si vazut ca awelco este de fapt producator, nu rebranduitor, am facut aparatul bucati ca sa ii fac poze si sigur ca da, toate componentele italiene din interior cu sigle si sigilii de italia sunt chinezesti. Oricum discutia asta nu isi are rostul. Toate pozele se vad clar. Intr-adevar am primit oferte si propuneri pe PM, nu m-a interesat nimic. Daca tot era vorba sa cumpar un chinez, macar sa iau unul serios, nou si functional, nu un aparat care cantareste doar dublu fata de cat cantareste capacul de la rola la aparatul asta (are 1.7kg numai tabla care se pune peste rola) si cu siguranta nu este facut din tabla de conserva ca celelalte vazute in magazin. Eu am invatat la viata mea ca de multe ori fieratania mare si grea e mai buna in atelier, poate sa inghita mai multa caldura si mai mult stres. Am trecut prin destule faze cu scule de mii de kw care cantareau mai putin decat masa de pranz si se incalzeau in 3secunde de functionare. Cautand pe internet vad ca chinezii de fapt bobineaza cu aluminiu dupa cum s-a spus mai sus, in poze se vede cupru peste tot. Stiu ca aluminiul "e la fel de bun" dar eu prefer cupru. Chiar daca aluminiul "e la fel de bun" eu mi-am facut instalatia in casa pe cupru si am platit mai mult pentru asta. Asa cum am platit in plus acasa, as fi platit in plus si aici daca aveam de ales intre cupru si aluminiu, si as fi luat cupru direct. Se pare ca intuitia mea a functionat perfect si am nimerit ceea ce trebuia. Ce urmeaza acum, sa bobinam motoarele cu aluminiu si sa scoatem performante superioare ? De ce nu o facem deja ? La un aparat ieftin de sudura ce altceva face diferenta ? Are niste amarate de diode (italiene), un transformator (cupru) si o placa electronica tot cu eticheta italiana. Asta e tot ! Daca astea nu fac diferenta atunci ce face diferenta ? rotile pe care merge ?? In rest discutia nu isi mai are rost, nu am nevoie sa imi zica oamenii ca etichetele de pe el sunt false, ca chinezii mi-au bagat doar diode italiene si asa mai departe. Google e la dispozitia fiecaruia, documentati-va singuri. Pe mine ma multumeste aparatul, a fost alegerea perfecta. E simplu, solid si fara economie la materiale sau la cupru. Asta este tot. Editat Noiembrie 17, 2016 de dany_cta Link spre comentariu
spik Postat Noiembrie 17, 2016 Partajează Postat Noiembrie 17, 2016 Da', Telwin ce hram poarta?! Link spre comentariu
dany_cta Postat Noiembrie 17, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2016 Nu stiu, demonteaza-l si vezi cum am facut si eu. Nu am nici o idee dar probabil ca o sa gasesti totul bine facut in interior cu toate ca exista cei care "stiu ei unde este fabricat" doar ca sa isi justifice chinezismele personale cumparate la suprapret de firma. Pe astfel de oameni nici macar calitatea materialelor sau firmele de pe componente nu pot sa ii convinga, e timp pierdut. Link spre comentariu
nickrvl Postat Noiembrie 17, 2016 Partajează Postat Noiembrie 17, 2016 Discutiile contrare sant fara rezultat atata timp cat esti convins ca cea ce spui e adevarat.... iar in cea ce priveste calitatea materialelor... dupa o vreme, ani, in orice domeniu i-ti formezi "ochiul" si doar asa ochiometric cea ce ai tu in masina nu chiar asa de grozav, chinezesc nechinezesc. Si cum spuneam in momentul cand deschid o masina imi "sare" in ochi efectiv tipul, felul cum e construita si astfel de departe se vad diferente intre masinile construite "adevarat" si de regula in statele occidentale si cele low cost (nu am spus chinezarii), si pentru asta nu-ti trebuie cine stie ce facultate si nici macare multa inteligenta...... Cateva poze la repezeala cu ramasite din calculator ca deh nu stau sa pozez sutele de masini demontate.... Si nu gasesc cu toate ca am citit in urma unde spui tu ca afirm a fi eu "mare meserias"?, sant un "oarecare" de la un service cu multe masini trecute prin maani si atat, nici ca bun nici ca altcumva, tu cite zeci (macar) de masini ai vazut demontate ca sa spui ca cea ce detii e de calitate? observi ca din nou nu am spus ca ar fi chinezarie.... Link spre comentariu
alin 105 Postat Noiembrie 17, 2016 Partajează Postat Noiembrie 17, 2016 Tu nu intelegi dany_ct ,ca in momentul in care nu ai cumparat de la un anumit magazin online (sugerat insistent)deja ai suparat niste oameni.... . Sectiunea de sudura e dedicata profesionistilor , sudorii ocazionali o iau in freza daca indraznesc sa se fluture p-acilea cu scule sub 1000 de euro.Nu conteaza ca tu iti faci treaba cu aparatu` ala, asta e neesential in trendul general al sectiunii de sudura Link spre comentariu
spik Postat Noiembrie 17, 2016 Partajează Postat Noiembrie 17, 2016 Repet, echipamentele mig-mag sunt mai pretentioase, mai ales la sistemul de transport.Nu poti da un cordon decent de 10 cm lungime cu aparate ieftine, chiar si in regim hobby este enervant!Sa lasam timpul sa vorbeasca, altfel in regim de punctat si hafturi de un cm o sa-l tina mult si bine!Ce am spus nu este cu rautate si nici cu interes! Link spre comentariu
Adrian Pruna Postat Noiembrie 17, 2016 Partajează Postat Noiembrie 17, 2016 ................... Intr-o lume in care oricare alt aparat este chinezesc, de unde sa iau eu altceva ?..................... De la Fronius. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 17, 2016 Partajează Postat Noiembrie 17, 2016 (editat) http://www.fronius.com/cps/rde/xchg/SID-5BEDA5F3-F188BAD6/fronius_international/hs.xsl/68_24938_ENG_HTML.htm#.WC3-G2e7riw Intrebare, le si produc acolo?? http://www.fronius.cn/product_category.php?id=2 Da, se pare ca si el produc pe acolo... Am eu o rugaminte, personala, hai nu mai intrebati ce produc in China, sa nu ma amarasc atita... Grig Editat Noiembrie 17, 2016 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Adrian Pruna Postat Noiembrie 17, 2016 Partajează Postat Noiembrie 17, 2016 Din cate citesc acolo, zice ca vinde in China din 1992. De produs.....din cate stiu eu, Fronius tocmai de aceea au preturile care le au, pt ca nu externalizeaza productia. Si am mai auzit ca jumatate din profitul total al companiei il investesc in cercetare si dezvoltare. Se studiaza profund arcul, picatura de metal, baia etc. CMT este pur si simplu revolutionar, fenomenal, cine a sudat cu el stie. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 17, 2016 Partajează Postat Noiembrie 17, 2016 Adrian, hai s`o lasam asa, sa fim si noi impacati ca se mai produce citeceva in Europa. Grig Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum