Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat mig-mag

dany_cta

Postări Recomandate

Sa nu uiti ca totusi acel Javac este invertor si chiar nu`i petarda.

Pai am eu o rugaminte , deoarece mi te adresezi direct, unde am spus eu ca ce ai luat este petarda?

Mai mult decit atit eu chiar nu stiu sigur ce ai luat pina la urma, n`ai pus foto, nimic.

Singura referire la "petarde" a fost a mea la Javac si a lui @spik referitor la Stahlwerk.

Amindoi am spus ca cele 2 pomenite nu`s "petarde".

In rest nu pot sa comentez decit faptul ca n`am lucrat in nici o uzina, de furat, nici atit.

Grig

P.S. Aparatul pe care l`am luat eu, n`are nici un analizor de gaze( cele pe care le`am urmarit eu, ESAB Rebel si Miller 220MPI n`au nici alea), acel mod synergic nu este decit un mod de lucru automatizat care are posibilitatea de a fi ajustat, de la setarile lui default daca operatorul considera asta.

Daca vrei manual, se comuta pe manual si gata.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Si sa fim putin seriosi, nu scri asa de usor "Made in" pe un produs chinezesc cand esti o firma europeana...................

Cum am mai spu, o ti pe a ta...., un exemplu scurt cu un aparat din "Danemarca" de la Migatronic, firma buna, la care acum doar carcasa mai e originala, inauntru regasesti un aparat 100% chinezesc, nu gandit in Danemarca si fabricat in China ci 100% chinezesc, il poti gasi in orice aparat chinezesc de pe piata..., am tot pus poze cu diverse aparate de la firme de renume cara practica aceasta plotogarie (unde e UE?) de m-am plictisit dar fara rost....

post-175768-0-22341500-1479280436_thumb.jpg

post-175768-0-09164300-1479280445_thumb.jpg

Srie pe el made in China? Eu zic sa revi cu picioarele pe pamant si nu te mai amagi ca aparatul tau e facut sau gandit in alta parte decat "acolo", ce ai tu e un aparat de duzina pe care l-ai schimba in secunda urmatoare cu altul de firma daca ai sti care sant diferentele intre ele, dar pana atunci bucurate de el pentru ca ce vrei tu sa faca o va face oricum orice aparat, cand o sa treaca ceva timp si o sa creasca pretentiile o sa mai discutam...

Si nu, nu ai inteles in totalitate de ce se incurca sarma, o sa aflii negresit in timp.....etc etc

Link spre comentariu

Dar nici nu scrie Mare in Danemarca pe el nu ?

Deci se aplica exact ce am zis eu, se ascunde tara de productie dar nu pot sa scrie nimic fals, cel putin nu in Italia dupa cum ai vazut pe wiki, vezi ca ai si link la legea lor. In alte tari sunt alte legi, in Germania pot sa scrie Made in Germany daca este asamblat acolo chiar daca sunt componente chinezesti.

Posted Image

Sa nu facem confuzie: "Made in" inseamna "Fabricat in". Nu este o ilegalitate sa iti faci o firma "Sudura Romania" sau "Mikatronic Denmark" si sa vinzi produse cu eticheta ta, dar nu poti sa scri "Fabricat in Romania" pe el daca nu l-ai produs aici. Te inchid astia inainte sa apuci sa lipesti eticheta. De asta nu vezi produsele cu "Made in" decat in anumite conditii si anumite tari.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

dar nu poti sa scri "Fabricat in Romania" pe el daca nu l-ai produs aici. Te inchid astia inainte sa apuci sa lipesti eticheta. De asta nu vezi produsele cu "Made in" decat in anumite conditii si anumite tari.

Am doar un exemplu ca se poate, Ruris, Craiova.

Link spre comentariu

Prima data cand aud de firma respectiva. Scrie pe ele Fabricat in Romania ? Poate ca si noi avem o legislatie cum are Germania in care daca se asambleaza din bucati aici se poate considera ca a fost fabricat aici. NU este cazul Italiei dupa cum am specificat de 3 ori pana acum, scrie clar pe wiki ce si cum. Daca un produs nu este 100% fabricat acolo nu are voie sa scrie Made in Italy pe el. Nu am scris eu articolul de pe wiki si nici nu am votat eu legile lor. Si chiar ma indoiesc ca o firma care produce international aparate de sudura de 35 ani isi permite sa incalce asa de grav legislatia si sa riste totul.

Vorbim de parca ar fi cine stie ce inginerie, sunt doua transformatoare amarate, o punte de diode, o placa electronica si un motoras. Parca nu poti sa il construiesti peste tot, ai nevoie de cine stie ce industrie ca sa bobinezi un transformator ? Oare merita sa il importi cand are 25kg si poti mai repede sa il bobinezi local ?

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Dar nici nu scrie Mare in Danemarca pe el nu ?

..............................

Mai linistit, poate ca nu trebuia sa scrie nici Danemarca? eu daca vad asta scris pe eticheta asta inteleg adica ca in carcasa acea este un aparat din Danemarca, nu ca m-ar deranja sa cumpar un aparat chinezesc dar scrie pe cutie ca e chinezesc si astfel nu ma mai simt inselat.

Link spre comentariu

E vreo problema sa imi fac eu o firma numita "Gigi Costel Japan S.R.L." si sa pun eticheta mea pe produsele pe care le vand ? De ce te-ar interesa denumirea firmei cand cauti locul de provenienta, cauta "Fabricat in...". Daca nu este acolo pune-ti semne de intrebare. Denumirea firmei nu iti spune este a fost produs si nici nu este o minciuna.

M-am uitat in aparat, are un condensator mic pus intre puntea de diode, probabil de filtraj, cred ca pe la 3000uf, nu pot sa vad clar ce scrie pe el fara sa demontez.

Edit:

L-am demontat.

Si ca sa inchid complet subiectul:

Diodele sunt SCOMES.

http://www.scomes.com/en/who-we-are/

Scomes, an Italian company in the electromechanical industry sector, is specialized in the production of bridge rectifiers (for welder machines, battery chargers and all the energy conversion equipment) and power modules for choppers and inverters.

Posted Image

Cred ca nu mai are rost sa incercam sa intelegem de ce chinezii ar folosi diode italiene nu ?

Se pare ca am facut alegerea perfecta luandu-ma dupa intuitia proprie si nu dupa sfaturi.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

In cea ce priveste "firma ta" nu ma deranjeaza pentru ca stiu sigur ca vor fi chinezarii dar acea firma din Danemarca o cunosc de mult cu multi ani inainte, cunosc ce aparate facea adica ii cunosc tehnologia si astfel a fost un "soc" sa gasesc un chinez inauntru.... ce ar mai fi de discutat? Mai sti! poate ca pur si simplu eu nu vreau sa cumpar un produs chinezesc, ai ceva impotriva? si astfel vreau sa stiu precis asta.....

In cea ce priveste acel "condensator", ori e un varistor ori un cond de deparazitare, adica poti sa-l scoti daca vrei ca nu se va cunoaste la sudura, sau in alta ordine de idei ai vazut ce marime au condensatorii din pozele puse de mine? sau tot nu te-ai uitat?

Link spre comentariu

Nu este absolut nici o problema ca vrei sa cumperi un produs chinezesc. La alte tipuri de produse si eu am cautat asta. Problema este cand vrei sa cumperi un produs de calitate cu o marca recunoscuta pe el si chiar platesti un ban in plus pentru asta si primesti un chinezesc in cutie frumos colorata cu sigla, pe care nu au nici macar bunul simt sa puna tara de fabricatie pe eticheta. Aia este problema mare. Cand cumperi chinezescul si tu exact de asta te fereai si ai platit un ban in plus crezand ca iei altceva.

Cu siguranta prefer italianul meu decat firmele renumite cu aparate 100% chinezesti in interior asa cum au majoritatea si cum ai dat si tu exemplul de mai sus.

Transformatorul are dimensiunile de 210x180x180. Ambele bobinaje de cupru, se pare ca unul din ele este cu platband.

Posted Image

Posted Image

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Domnule Bumbu scuze ca nu am raspuns mai devreme. De aici am avut eu impresia ca al meu este petarda, se pare ca o impresie gresita pentru care imi cer scuze, dar macar m-a ambitionat sa descopar unde este produs aparatul meu.

Eu nu vad justificarea diferentei intre javac-ul cu care ai dat sus si cel de la mijloc care costa mai mult decat dublu. Si nu m-ar mira sa fac setarile corecte, co2, si sa dau exact acelasi cordon si eu cu al meu.

Sa nu uiti ca totusi acel Javac este invertor si chiar nu`i petarda.

Link spre comentariu

nu, este "made în China" cu componente italiene. Greu de crezut pt unii ca am dat banii pe ceva care nu este chinezesc în cutie americana asa cum se poarta, ca s-a apar la fiecare 3 zile căutând componente sa îl repar. Pozele nu mint.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări