Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat mig-mag

dany_cta

Postări Recomandate

.................

Vad ca pe afara astia fac cordoane mig/mag si cu echipamente china 100% de 100$ si ies de 10 ori mai bine decat cu electrod.

Acum mi-am aruncat un ochi mai atent pe videoclip, sudura acea este data cu sarma cu autoprotectie iar pistolul care apare pentru scurt timp nu e de la acel aparat nici mort, pare de marimea unuia de 300A, parerea mea e ca acel film este o facatura. Un Handy Core care poate debita 90A cu acea sarma nu scoate o sudura mai lata de 5-6mm.

Link spre comentariu

Mda, stiti ca va trebuie doua butelii de gaz, una cu argon pentru aluminiu si alta cu Ar+2%CO2 pentru inox...Avand in vedere ca la aluminiu sarma de 1 mm este cea mai buna, ca minimum, eu zic sa va revizuiti bugetul spre un aparat mai puternic...Sau pentru cateva suduri pe an puteti apela la cineva ce are un aparat si astfel iesiti mai ieftin!

Editat de spik
Link spre comentariu

Asta este bugetul si cu siguranta este mai mult decat merita necesarul meu de sudura. Anul asta nici nu stiu daca am consumat 20 electrozi si asta doar pentru ca am facut doua masute altfel consumam mai putini. Nu este folosit pentru firma si nici nu lucrez in domeniul asta ca sa am la ce sa il folosesc.

Deja faptul ca dau 3000ron pe un echipament de sudura este exagerat.

Nu o sa cumpar ceva profesional de 1500euro ca sa dau 4 puncte pe an cu el.

Pentru aluminiu iti produci/procuri un spoolgun, nu il folosesti prin tubul original si poti sa sudezi cu orice diametru, nu mai conteaza ca este subtire. Oricum asa este recomandabil la orice aparat ai avea.

Asta este bugetul, am sperat sa primesc niste sfaturi in bugetul respectiv nu sfaturi sa il maresc si sa cumpar aparate de sudat camioane.

Exista zeci de modele diferite de aparate in bugetul respectiv, am vrut doar sa stiu care din ele ar fi cel mai recomandat, imi vine greu sa cred ca sunt niste echipamente complet nefolosibile cand sunt produse de firme serioase, nu chinezisme, si din orele de documentatie de pe net pe site-urile de afara vad ca oamenii folosesc echipamente mult mai ieftine 100% chinezesti si reusesc sa faca suduri.

Scuze daca par prea blocat, dar ma asteptam sa fie un topic in care sa primesc informatii despre produsele care ma intereseaza, nu pareri de genul "a cumparat un prieten un model similar doar ca e alta firma si alta culoare si arata altfel, si nu stiu ce problema are cu el dar nu il mai foloseste deci nu este bun". Ma asteptam sa apara cineva care a folosit modelul respectiv de stanley sau telwin si sa spuna clar care au fost problemele de-a lungul timpului, sau de ce un model de Telwin este mai bun decat celalalt, ca sa pot sa fac alegerea. De asta am postat pe forum dedicat de sudura.

Acum judecam modelul doar pentru faptul ca este mai ieftin decat ceea ce ne-ar placea sa avem fara ca cineva sa il fi testat macar sau doar din auzite de la prieteni ? Nu m-ar mira deloc sa il iau si sa mearga perfect in orice lucrare am eu nevoie atata timp cat nu exista persoane care sa se planga de partile negative.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Tu nu consideri pareri si sfaturi ce sa scris mai sus? nu intelegi ca acele aparate nu sant grozave ca sa nu spun proaste? fata de sudura MMA aceste aparate sant mai complexe avand si parti in miscare care de multe ori fac diferenta, vino la mine la atelier si-ti arat aparate din astea care ori nu mai merg in scurt timp ori trebuiesc modificate pentru ca nu sudeaza cum trebuie. Te-am rugat sa te uiti pe softpedia daca ai facut-o acolo am postat un aparat din aceasta categorie si cu ceva explicatii dupa ce l-am modificat, ce concluzie ai tras?

Un spoolgun costa peste bugetul tau alocat doar pentru aparat....

spik, Ar+2%CO2 nu am incercat la inox, se comporta mai bine decat 100%Ar la MIG/MAG?

Link spre comentariu

Categoric sudeaza mai bine cu 2% CO2!Totusi inoxul, cel putin la mine, se sudeaza mig-mag mai prost decat otelul carbon sau aluminiul!Nu am stat prea mult sa aprofundez problema deoarece era graba si sudura s-a polizat la fata.

Editat de spik
Link spre comentariu

Modificari si reconstruiri mecanice sunt simple pentru mine, am toate utilajele necesare pentru asta, inclusiv sa imi construiesc un spoolgun care este deja in plan. Daca problema este ca nu impinge bine sarma, asta nu ma sperie deloc, cu cateva zile de munca si inginerie o sa impinga ca un camion.

Bineinteles ca accept sfaturi dar in limitele stabilite de la bun inceput de asta am si pus toate detaliile posibile in primul post. Daca eu vreau sa cumpar cartofi de 1leu kg si intreb de care sa iau, rosii sau albi nu mi se pare corect sa se tot insiste pe faptul ca ar trebui sa maresc bugetul si sa cumpar banane ca au mai multe proteine.

Nu sunt membru softpedia ca sa pot sa iti gasesc continutul de acolo sau sa vad pozele, la o prima aruncare de privire se pare ca vorbim totusi de echipamente diferite, tu vorbesti de clonele chinezesti care se vand in toata lumea sub toate denumirile, eu vorbesc de aparate produse in italia (telwin si awelco care produce modelul stanley). Poate iar ma insel, nu bag mana in foc.

Intrebarea mea initiala ramane, pana in prezent am primit o sugestie de la domnul Ion_Bumbu, am pana la 2000ron disponibil, ce aparat mig-mag pot sa iau de banii astia ? Dupa cum am specificat, nu ma intereseaza tara unde este construit, asta nu are nici o importanta, ci firma care il construieste si vinde. Dupa cum stim o firma 100% chinezeasca nu respecta majoritatea normelor pentru ca la ei nu prea se raspunde legal pentru defecte pe cand una europeana nu isi permite sa faca asta.

Link spre comentariu

"Clonele mele" chinezesti sant facute in Polonia, anual merg acolo si le vad pe banda si nu din povestite, e vorba de HandyMig, pe de alta parte Telwin si  Awelco te las pe tine sa ghicesti unde sant fabricate.

Nu trebuie sa ai cont pentru a vedea cateva poze iar aici nu mai stau sa scriu fiind vorba de alt timp pierdut, in vant.

Sa nu crezi de asemenea vre-o secunda ca ma opun sa cumperi ce doresti, eu doar incerc sa-ti sugerez cam ce nu as lua eu judecand dupa anii pe care-i am in service si dupa aparatele care trec pe la mine....... iar in cea ce privesc normativele probabil ca iarasi nu esti la curent cu debandada din UE, tot acolo unde nu poti intra am pus un aparat din Danemarca de firma buna avand inautru efectiv o chinezarie 100%...

Spik, da stiu ca merge mai prost inoxul mig/mag si de acea mi se aprinsese o scanteie de speranta cu acel amestec de gaze, eu am sudat doar cu Ar 100% dar mediocru, se pare ca asa se sudeaza MIG/MAG inox.

Link spre comentariu

A venit aparatul si am facut cateva teste cu bucatica de sarma flux (cred ca asta este) cu care a venit.

E o joaca de copil sa sudezi cu asa ceva comparativ cu electrodul, nu stai sa menti nici un fel de "gap", doar plimbi pistolul si restul se intampla de la sine. E prea usor si simplu.

In testele mele pe fier/otel rezultatele sunt extrem de bune, cu electrod nu imi ieseau suduri asa fine sau bine definite.

Pana in prezent sunt multumit de rezultat. La fier este un pas inainte pentru mine.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Ma streseaza cand tot scoate sarma in reglajul vitezei si trebuie sa o tai, cred ca am maruntit un metru de sarma, nu exist nici o posibilitate sa o trag inapoi ?

Sau decuplezi rola presoare inainte.

Atentie la presare, sarma tubulara e mai sensibila, daca strangi prea tare risti sa o deformezi cea ce inseamna ca va incepe sa curga praful din ea sau nu va mai trece lin prin duza de contact.

Pentru ce diametre de sarma are rola antrenoare?

De cat e bobina actuala de sarma, ce greutate? sarma cred ca e de 0.9.....

Cu sarma tubulara se sudeaza extrem de usor, sa-l probezi si cu sarma plina.

In rest sa te bucuri de el.

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

Banuiesc ca 0.6-0.9. Bobina de sarma e mica, cred ca vreo 200g, doar cateva spire. Planuiesc sa nu folosesc flux, o sa merg pe argon.

Ce am observat este ca nu am primit mai multe duze, doar una cu gaura destul de mare, sarma are joc in ea. Daca sarma este de 0.9 (nu am masurat) atunci cand o sa trec pe 0.8 o sa fie si mai larga gaura. Sa ii fac alta duza mai fixa ?

In rest aparatul se prezinta destul de bine, totul pare bine legat pe el, etichete plasticate peste tot pe el si pe fire, indicatii lipite pe interior, spatiu cu lant de prindere pentru butelie pe caruciorul lui. Ca marime este destul de mare, mult mai masiv decat m-as fi asteptat si greu, l-as compara cu dimensiunile unul televizor din vremurile apuse, a fost nevoie de doi oameni ca sa il trec pragul in camera lui.

Materialul de sacrificiu pe care am facut teste a fost o cheie de 14 (cine foloseste marimea asta oricum, nu ?) si au fost de departe cele mai frumoase mini-cordoane de sudura si puncte pe care le-am facut in viata mea. Nici un pic de zgura si metalul a facut priza perfecta pe cheia respectiva, curat parca ar fi cositor.

Pe el scrie "Awelco Made in Italy". In manual zice de consumul de argon ca ar fi intre 5l/min si 20l/min.

Cum sa ii setez debitul ? Cum masor cantitatea asta sau care smecheria sa ii nimeresc debitul corect ?

Alta intrebare ar fi legat de furtunul de argon, am observat ca el are un furtunas subtire transparent in interior, oare e o idee buna sa ii pun si eu un furtunas subtire de 4mm de la butelie ca sa nu fie mult argon acolo avand in vedere ca nu are nevoie de mai mult oricum e limitat de furtunasul din interior ?

O sa fac maine niste suduri pe un material mai curat, cheia actuala mi-e rusine sa o pozez.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Duza de contact trebuie asociata cu diametrul sarmei, 0.9 cu 0.9, 0.8 cu 0.8 si tot asa, o duza mai stramta sugereaza din start ce se intampla iar una mai larga va duce la o sudura cu probleme sau chiar lipirea sarmei de duza.

Debitul de gaz se aproximeaza asa ochiometric dupa duza gaz, ce diametru are cam atata gaz.

Furtun poti pune cat vrei nu influenteaza masina.

Eu nici acum nu stiu precis daca se mai fabrica Awelco in Europa sau daca sa fabricat vreodata, si nu numai Awelco, vin multe invertoare cu te miri ce denumiri forme  si culori iar la interior sint 100% awelco asa ca.....

Pun si eu ceva poze cu sarma de de 0.9 cu autoprotectie de proba de prin anul trecut facuta cu Handy Mig:

post-175768-0-21384100-1477373185_thumb.jpgpost-175768-0-53131200-1477373194_thumb.jpgpost-175768-0-59767200-1477373301_thumb.jpg

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări