Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat mig-mag

dany_cta

Postări Recomandate

La tras citeva cordoane, mai mult hafturi pe frig si ninsoare nu cred ca ai baga un invertor in cimp liber sa

traga fulgii prin el.

Sa nu mai spun de condensul care apare daca duci o scula de la cald la rece.

Deci in caz de vreme nasoala trafo rulez!

Link spre comentariu

Condens apare intodeauna pe un obiect rece bagat la caldura si nu invers, dar asta nu inseamna ca fac bine schimbarile bruste si pronuntate de temperatura, totusi daca aparatul e tinut sa se "aclimatizeze" sau tinut intentionat in permanenta la temperatura de lucru nu are nici pe naiba, adica in Siberia nu se sudeaza cu invertoare? :)

Ca nu e "compatibil" cu fulgii de zapada iarasi sant de acord dar se poate pune un capac si se rezolva si asta.

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

Am pe mana lincoln cv care pot turna apa in el ,radiatoarele sunt tunel, electronica este in rasina , ventilatorul metalic rezistent la praf , nisip.......totul depinde de constructia pe care a gandit-o proiectantul ca si destinatie.

Link spre comentariu

Da, asa este insa nu am vrut sa testez ce se intimpla cind se incalzesc radiatoarele si trage aer rece.

Daca nu era ventilatorul era mai bine, asa fiind doar IP23 ma feresc sa`l incerc.

Nu`i momentul sa`l incerc pe pielea mea.

Ii las pe altii.

Link spre comentariu

Am pe mana lincoln cv care pot turna apa in el ,radiatoarele sunt tunel, electronica este in rasina , ventilatorul metalic rezistent la praf , nisip.......totul depinde de constructia pe care a gandit-o proiectantul ca si destinatie.

Eu zic sa nu te culci pe o ureche...chiar daca la teste arata ca poata sa ploua pe el cu galeata si sa stea la -100 gr.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Condens apare intodeauna pe un obiect rece bagat la caldura si nu invers, dar asta nu inseamna ca fac bine schimbarile bruste si pronuntate de temperatura, totusi daca aparatul e tinut sa se "aclimatizeze" sau tinut intentionat in permanenta la temperatura de lucru nu are nici pe naiba, adica in Siberia nu se sudeaza cu invertoare? :)Ca nu e "compatibil" cu fulgii de zapada iarasi sant de acord dar se poate pune un capac si se rezolva si asta.

Corect!
Link spre comentariu

Condens apare intodeauna pe un obiect rece bagat la caldura si nu invers, dar asta nu inseamna ca fac bine schimbarile bruste si pronuntate de temperatura, totusi daca aparatul e tinut sa se "aclimatizeze" sau tinut intentionat in permanenta la temperatura de lucru nu are nici pe naiba,

Face condens, sa`l manninnce gaia, apare un fenomen idiot, dupa perioada de aclimatizare totul e OK, cind incepi insa sa sudezi incalzeste aerul

umed pe radiatoare si`l arunca pe partile racite in perioada in care a mers ventilatorul in repaos de sudare, acolo apare condens, in general tot ventilatorul il usuca dar nu complect, la asta al meu ventilatorul merge continuu.

Condensul la scule care lucreaza in salturi de temperatura apare inerent.

Stiu ca acel Lincoln 200C e protejat relativ OK insa nu e chiar o scula de santier.

De condens si umuditate trasa in scule outdoor is satul pina`n git, asta e motivul pentru care suflu si`n iaurt.

Am de`a face cu scule care stau outdoor si sint ventilate insa totul este aproape ermetic , exista doar un sistem de echilibrare a presiunii atmosferice .

Ventilatorul este protejat de umiditate dar raceste doar radiatorul , curentul de aer nu intra deloc in contact cu interiorul unei astfel de scule.

La Lincoln 200C am un dubiu ca este asa.

Prin urmare entuziasmul meu de a`l folosi in aer liber si la temperaturi negative e scazut.

Mai mult decit atit era pe la limita domeniului negativ de functionare dat de fabricant, -10C, afara erau tot pe acolo cind am lucrat.

Is eu curios cum l`as folosi asta in Siberia, suna frumos dar intreb si eu ca incepatorul, ce sudura iasa pe la -30-40C???

Tot asa ca idee, echipamentele outdoor dedicate functionarii in orice conditii au heatere in ele sa mentina o temperatura la care sa functioneze in parametrii.

Grig

P.S.

Nu asemanati un invertor cu un baros inghetat adus in casa la caldura, e un pic mai complicat.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Experientele cu MIG-ul continua.

Am folosit argon 100% si sarma de otel. Rezultatele sunt excelente pentru nivelul meu.

Problema este ca m-am trezit cu diametrul interior mai mic cu mai bine de o zecime si nu mai intra rulmentul. Am rezolvat-o luand cu dremelul finut si facand 1000 de probe.

Exista vreo regula sa respect pe viitor astfel incat sa imi iasa cota de rulment dupa sudura ? sau trebuie finisat la mana in astfel de cazuri si asta e ?

Posted Image

Link spre comentariu
...................

Problema este ca m-am trezit cu diametrul interior mai mic cu mai bine de o zecime si nu mai intra rulmentul. Am rezolvat-o luand cu dremelul finut si facand 1000 de probe.

Exista vreo regula sa respect pe viitor astfel incat sa imi iasa cota de rulment dupa sudura ? sau trebuie finisat la mana in astfel de cazuri si asta e ?

"Regula" de care vorbeste Bumbu se refera la faptul ca intodeauna sudura indiferent in ce mod e realizata "strange", in timpul sudurii metalul e fierbinte/dilatat iar in urma racirii se contracta....

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

Adevarul e ca a mers repejor si a iesit chiar bine dar am stricat 4 panze de smirghel, le toceste imediat. Avantajul este ca aveam o carcasa (sunt 4 in total) in care rulmentul intra cam usor, aproape la mana, si in felul asta s-a strans bine.

Oricum e buna de retinut ideea cu alezarea dupa sudura.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări