Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat mig-mag

dany_cta

Postări Recomandate

O butelie are pana la 220 bari adica peste 4 metri cubi, adica peste 4000 litri.

Daca stim ca consumam 5litri pe minut, in cat timp consumam 4000 litri ?

Transformam rezultatul din minute in ore.

Bine ai venit in clasa a 3-a.

Link spre comentariu

Eu nu am inteles! Se consuma intre 5 si 20 l pe minut...dar sudezi 10-12 ore cu o butelie de 20l

E ceva in neregula sau sunt eu mai greu de cap?

Asa am inteles si eu :)

O butelie are pana la 220 bari adica peste 4 metri cubi, adica peste 4000 litri.

Bai Dany nu te supara ma ca d-aia suntem aici pe forum ca sa aflam lucruri. Eu am spus ca am o butelie de 20 de litri si tu ai spus ca se consuma 5l/minut si ai mai spus ca te tine 10 ore. Noi care nu stim exact care e treaba cu buteliile astea d-asta am intrebat.

Acum ca am venit cu totii in clasa a 3-a si am si plecat :d, am gasit link-ul asta: http://www.millerwelds.com/resources/communities/mboard/filedata/fetch?id=503067

Butelia aia de 48" si 122 de cubic feet sau 3.4 metri cubi cate ore de sudura mig ma duce? Dupa calculul tau vreo 12-13 ore, corect?

Si inca ceva, daca am si aparat de mig si aparat de tig trebuie sa am 2 butelii asa e?

Si as mai avea nevoie de un link cu niste ceasuri bune, de calitate, ms

Editat de Artanis.ro
Link spre comentariu

La 4metri cubi (4.4mc la 220bari, 4mc la 200 bari) dupa calculul meu duce vreo 13 ore teoretic. Practic sa zicem 10 ore. La 3.4mc o sa duca ceva mai putin, dar tot vorbim de o gramada de timp de sudura nonstop.

Eu vorbesc strict de MIG, nu am nici un fel de experienta cu TIG.

La tig o sa vrei argon, la mig o sa vrei co2-argon pentru fieroase si argon pur pentru aluminiu. Daca vrei poti sa citesti cateva pagini in urma, se discuta astfel de lucruri, tot aici le-am invatat si eu.

Eu am doar argon pentru ca la fieroase folosesc sarma flux care nu are nevoie de gaz.

Daca te hotaresti sa folosesti argon la ambele nu ai nevoie de doua buteli, pui din aceeasi butelie cu reductie, sau gasesti un aparat care stie si TIG si MIG.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Acum nu cred ca trebuia sa ma jignesti...eu am pus o intrebare...Nu am avut niciodata un mig...urmeaza in viitorul apropiat...si sunt foarte interesat de acest procedeu de sudura. Pana ma experimentez ...mai pun si eu o intrebare. Daca te exprimai de la inceput corect atunci intelegeam.

Stiam eu ca esti irascibil...dar nici chiar asa. Am pus o intrebare nu am dat cu parul. M-ai facut sa-mi para rau ca ti-am pus intrebarea!

O seara placuta!

Editat de mac01
Link spre comentariu

Linisteste-te, n-am dat cu parul, doar am explicat cumva sa fie mai usor de inteles.

Daca dadeam cu parul nu mai explicam deloc ci doar faceam scandal.

Nici forma in care te-ai exprimat tu nu a fost chiar linistita, nu ?

Link spre comentariu
..............

La tig o sa vrei argon, la mig o sa vrei co2-argon pentru fieroase si argon pur pentru aluminiu............

E un pic ambigua explicatia in sensul ca otel carbon MIG/MAG se poate suda atat cu amestec, cel mai folosit Ar/C02, cat si cu CO2 100%, pentru multi e mai convenabil sudura cu CO2 deoarece e mai usor de incarcat si e si mai ieftin decat un tub cu amestec. Pentru regim casnic e mai mult decat ok. Nu am specificat Ar 100% deoarece acesta nu e folosit la sudarea otelului decat in amestec. Sant care au sudat totusi si cu Ar 100%, inclusiv eu :) de curiozitate, dar e cu mult mai scump si nici sudura nu-mi place cum iese chiar si comparativ cu CO2-ul.

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

In general la sudarea cu gaze de protectie consumul este dat de marimea diuzei de gaz folosite, atat la tig cat si la mig-mag.In functie de conditii, pozitie se poate mari sau micsora.Gasesti pe net si te sfatuiesc sa citesti informatii cu privire la sudarea tig-wig si mig-mag.Apoi, daca ai nelamuriri, te ajutam cu placere.

Link spre comentariu

La 4metri cubi (4.4mc la 220bari, 4mc la 200 bari) dupa calculul meu duce vreo 13 ore teoretic. Practic sa zicem 10 ore. La 3.4mc o sa duca ceva mai putin, dar tot vorbim de o gramada de timp de sudura nonstop.

Eu vorbesc strict de MIG, nu am nici un fel de experienta cu TIG.

La tig o sa vrei argon, la mig o sa vrei co2-argon pentru fieroase si argon pur pentru aluminiu. Daca vrei poti sa citesti cateva pagini in urma, se discuta astfel de lucruri, tot aici le-am invatat si eu.

Eu am doar argon pentru ca la fieroase folosesc sarma flux care nu are nevoie de gaz.

Daca te hotaresti sa folosesti argon la ambele nu ai nevoie de doua buteli, pui din aceeasi butelie cu reductie, sau gasesti un aparat care stie si TIG si MIG.

E un pic ambigua explicatia in sensul ca otel carbon MIG/MAG se poate suda atat cu amestec, cel mai folosit Ar/C02, cat si cu CO2 100%, pentru multi e mai convenabil sudura cu CO2 deoarece e mai usor de incarcat si e si mai ieftin decat un tub cu amestec. Pentru regim casnic e mai mult decat ok. Nu am specificat Ar 100% deoarece acesta nu e folosit la sudarea otelului decat in amestec. Sant care au sudat totusi si cu Ar 100%, inclusiv eu :) de curiozitate, dar e cu mult mai scump si nici sudura nu-mi place cum iese chiar si comparativ cu CO2-ul.

Aparatul meu de sudura este multifunctional, are MIG, TIG si MMA. Pe MIG vreau sa sudez cu Argon si CO2 si pt TIG vreau sa sudez doar cu Argon cum este de fapt corect pt ambele procedee de sudura. Dar ceea ce nu vreau este sa cumpar 2 butelii :| . Cu sarma de flux nu am sa sudez pe mig, face o tona de zgura, sudura nu iese aspectuoasa si materialul este vizibil uratit. Am vazut si pe net pareri, sarma cu flux e naspa(e buna doar daca trebuie sa sudezi MIG afara), mai bine bag un electrod de super calitate, un 7018-1 si imi face o sudura de ii da ceata sarmei de flux.

In ceea ce priveste gazul si practic in ceea ce ma intereseaza pe mine trebuie totusi sa fac un compromis. Ma intreb cum este mai rau? Sa sudez mig cu 100% argon ca sa pot suda si TIG sau sa sudez TIG cu ameste Ar+CO2?

Deci, gandind logic, cat de grav ar fi daca as suda MIG MAG cu Ar 100%? :d

nickrvl ce nu ti-a placut la sudura MIG cu Ar 100%?

Editat de Artanis.ro
Link spre comentariu

Si iata-mi si raspunsul la intrebare.

@Membru: mie personal imi place mai mult cum iese sudura la electrod(mai ales 7018) fata de mig cu inima de flux, dar doar atat, electrod comparat cu MIG cu gaz, ii da ceata MIG-ul la orice, viteza, aspect al sudurii/materialului. Doar TIG-ul il bate pe MIG cu gaz.

Link spre comentariu

TiG doar cu gaze neutre, Ar sau amestec de gaze neutre, Ar+He.

Daca adaugi un pic de Co2 se "arde" electrodul.

Prin urmare trebuie 2 butelii.

Doar TIG-ul il bate pe MIG cu gaz.

La aspect, la viteza nu.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Daca sudezi mig otel carbon atunci o sa te usture la buzunar si nici treaba buna nu iese. Argonul este de peste trei ori mai scump decat Co2! Corgonul este putin mai ieftin ca argonul, dar este cel mai bun la sudarea otelurilor carbon!Nu ai decat sa folosesti tubul de argon si la tig si la mig si atunci ai sa vezi daca mai vrei si al doilea tub pentru mag!

Link spre comentariu

TiG doar cu gaze neutre, Ar sau amestec de gaze neutre, Ar+He.

Daca adaugi un pic de Co2 se "arde" electrodul.

Prin urmare trebuie 2 butelii.

Doar TIG-ul il bate pe MIG cu gaz.

La aspect, la viteza nu.

Da, 2 butelii.

Un brand bun de butelii de Corgon imi recomanda si mie cineva? Vad pe net ca sunt o gramada de firme care fac butelii, dar un brand bun pe astea exista? Si un reductor de firma stiti?

Ms mult de tot

Editat de Artanis.ro
Link spre comentariu

..................doar atat, electrod comparat cu MIG cu gaz, ii da ceata MIG-ul la orice, viteza, aspect al sudurii/materialului. Doar TIG-ul il bate pe MIG cu gaz.

Mai e de dezbatut, electrodul "poate ca da" mai mult aspect sudurii comparativ la acelas curent dar mig/mag poti ridica cu mult curentul peste electrod si atunci se schimba problema cu aspectul, asta pe de o parte pe de alta daca vezi un profesionist mig/mag in lucru arunci electrodul, ca nu ne iese noua aspect e din cauza priceperii, experientei...

Si alta, viteza de lucru/productivitatea la mig mag e net superioara electrodului, si mai curata etc etc

Tig-ul de asemenea intrece mig/mag-ul doar la aspect si "fineturi", atat, dar totusi exista STT, sudura mig mag la baza care suplineste tig-ul si uite asa sant multe posibilitati si variante fiecare cu avantaje si dezavantaje....

Dar pentru uz caznic tot electrodul ramane de baza pentru fiare groase si ruginite, iar pentru table mig/magul...

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări