nickrvl Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 Sudurile sant mai mult decat ok in ambele cazuri, poate totusi mai multa patrundere la "fier"... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 Nu seamana cu primele suduri prezentate. Ca`i aparatul , ca`i mina... aia stii mai bine ca noi dar deja este OK. Daca merge asa, e OK, inchide`l si sa`l folosesti sanatos. Dai drumul la alt proiect, un WIG! Grig Link spre comentariu
goguboeru Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 Si eu zic ca arata foarte bine sudurile, (nu discut de estetica: strambe sau alte reprosuri) . Parca cam mult material de adaos dar tu stii mai bine ce viteza a avut sarma , ca de penetrat par ok. La sudura obisnuita cu electrod asa apare cand e amperajul mic si nu penetreaza dar aici la tine nu e cazul . Ai reusit pana la urma l-ai "dovedit". Excelent dar si multa munca. Link spre comentariu
dany_cta Postat Decembrie 21, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2016 Argonul pur nu imi da optiuni la otel. Ca sa penetreze mai mult trebuie sa cresc serios voltajul si topeste sarma din duza direct si inroseste materialul ! Toate sudurile prezentate au fost facute cu gazul gresit deci putem sa ne asteptam la mici efecte negative. Link spre comentariu
dany_cta Postat Decembrie 22, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2016 Dai drumul la alt proiect, un WIG! Ce tig as putea sa aleg pana in 2000ron. O sa fac doar cateva suduri pe an si vreau ceva ieftin, nu sudez vapoare. Glumesc, nu ma intereseaza tig-ul. Au inceput sa imi incolteasca alte idei de imbunatatit in cap dupa ce m-am chinuit toata noaptea, ca am fost destept si am sudat fara manusi (da, alea cateva suduri de ieri le-am facut cu mainile goale) si m-am trezit bronzat pe maini ca la plaja. Am stat doar cu alifie si creme, rosu ca racul pana la cot. Aviz celor innebuniti dupa plaja, soare si bronzare, se poate si iarna cu zapada afara, tot ce iti trebuie este un aparat de sudura. Exista vreo posibilitate sa ii reduc voltajul ca sa ii pot monta o baterie de condensatoare ? sau doar modificarile in traf pot sa faca asta ? As fi bucuros sa il reduc si la jumatate. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 22, 2016 Partajează Postat Decembrie 22, 2016 Emisia UV la MIG este mult mai puternica decit la MMA, gazul nu atenueaza aproape deloc nici emisia UV nici cea in spectrul vizibil. Asta este si motivul pentru care la MIG folosesti la masca filtru cu 1-2 numere mai mari decit la MMA la acelasi curent de sudura. Link spre comentariu
Adrian Pruna Postat Decembrie 22, 2016 Partajează Postat Decembrie 22, 2016 .......... Penetrarea cel putin 2mm, se vede la sudurile din capete care nu apar in poza. Ai vrea tu, as vrea eu, am vrea noi ! Cand am lucrat la fabrica am avut posibilitatea sa fac orice teste am vrut in sectia de suduri. Table de 15-20mm, sudate in T, cap la cap, de colt etc. Amperi de ordinul 280-330, fir de 1.2, cele mai noi si smechere aparate, probe taiate la rece cu fierastrau cu banda. In cele mai bune situatii am gasit penetrare de 1.5-2mm. Diferiti sudori, diferite maini, pendulari etc. In rest doar depunere. De aceea sanfrenul este sfant la suduri mai serioase. Link spre comentariu
nickrvl Postat Decembrie 22, 2016 Partajează Postat Decembrie 22, 2016 La table subtiri aportul de caldura e mare de aici si patrundrea mare in asa fel incat daca nu e atentie se gaureste tabla... Link spre comentariu
dany_cta Postat Decembrie 22, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2016 Am incercat sa sudez si o bucata de cornier cu tabla de 2mm si a facut ditamai gaura, a curs pe jos. Pe platbandul din poze sunt gata sa pun pariu ca este strapuns 2mm, se vede clar. Da, la o bucata mai groasa inteleg ca o sa strapunga mai greu pentru ca nu poate sa incalzeasca zona asa de usor. Link spre comentariu
Artanis.ro Postat Ianuarie 9, 2017 Partajează Postat Ianuarie 9, 2017 (editat) baieti vreau sa imi cumpar si eu o butelie de 20 de litri pt sudura mig. Imi puteti spune de unde pot sa cumpar una ieftina? M-ar interesa si ceasurile pt butelie, pe alea unde le gasesc ieftine? Si niste ceasuri si butelie pt TIG. Si ce tip de ceasuri imi trebuie pt TIG si ce tip pt MIG? Merci mult Editat Ianuarie 9, 2017 de Artanis.ro Link spre comentariu
nickrvl Postat Ianuarie 9, 2017 Partajează Postat Ianuarie 9, 2017 ......... Si ce tip de ceasuri imi trebuie pt TIG si ce tip pt MIG? ....... Regulatoarele de gaz atat pentru Ar (TIG) cit si CO2 sau amestec (MIG/MAG) sant la fel. Link spre comentariu
dany_cta Postat Ianuarie 9, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2017 baieti vreau sa imi cumpar si eu o butelie de 20 de litri pt sudura mig. Imi puteti spune de unde pot sa cumpar una ieftina? M-ar interesa si ceasurile pt butelie, pe alea unde le gasesc ieftine? Si niste ceasuri si butelie pt TIG. Si ce tip de ceasuri imi trebuie pt TIG si ce tip pt MIG? Cauta pe net, la 20l cred ca este in jur de 1000-1100ron noua, si ceasul este cam 250-270 cu indicator cu litri pe minut pe iesire. Link spre comentariu
Artanis.ro Postat Ianuarie 9, 2017 Partajează Postat Ianuarie 9, 2017 Cauta pe net, la 20l cred ca este in jur de 1000-1100ron noua, si ceasul este cam 250-270 cu indicator cu litri pe minut pe iesire. Stii cumva si cam cate ore pot suda cu 20l? Link spre comentariu
dany_cta Postat Ianuarie 9, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2017 Depinde, consumul este intre 5 si 20l/minut. Eu in general cam cu 5-6l/minut am sudat. Daca fac un calcul simplu imi vine vreo 12-13 ore la 4mc de gaz. Deci vorbim de 12 ore de arc electric continuu. Poate la tine sunt alte conditii, poate mai sunt si mici pierderi, putem sa estimam vreo 10ore. Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 9, 2017 Partajează Postat Ianuarie 9, 2017 (editat) Depinde, consumul este intre 5 si 20l/minut. Eu in general cam cu 5-6l/minut am sudat. Daca fac un calcul simplu imi vine vreo 12-13 ore la 4mc de gaz. Deci vorbim de 12 ore de arc electric continuu. Poate la tine sunt alte conditii, poate mai sunt si mici pierderi, putem sa estimam vreo 10ore. Eu nu am inteles! Se consuma intre 5 si 20 l pe minut...dar sudezi 10-12 ore cu o butelie de 20l E ceva in neregula sau sunt eu mai greu de cap? Editat Ianuarie 9, 2017 de mac01 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum