nickrvl Postat Decembrie 18, 2016 Partajează Postat Decembrie 18, 2016 (editat) Cred ca am intrebat de curiozitate chiar pe topicul asta daca se poate adapta tig la aparat mig si daca nu chiar tu, inseamna ca altcineva mi-a taiat aripile. Daca chiar ar merge, as face niste incercari de curiozitate. Deci mi-ar trebui o torta ? Cablu, electrod wolfram? Recomandari ? Ce altceva ar trebui sa verific inainte sa incep investitiile ? Voltajul la mine urca pana pe la 25v, nu e cam putin pentru tig ? Problema nu este tensiune (de fapt este dar se rezolva cu condensatori in sensul ca o sa mareasca tensiunea si in plus ai nevoie de CC liniar si nu pulsat) ci curentul, la acea tensiune i-ti debiteaza curentul brut/maxim fara posibilitate de reglaj, daca micsorezi treptele/tensiunea nu o sa mai amorseze, dar incearca totusi... In plus amorsarea o sa fie dificila, prin scaparare... Editat Decembrie 18, 2016 de nickrvl Link spre comentariu
dany_cta Postat Decembrie 18, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2016 Deci TIG-ul iese din discutie. Am zis de la bun inceput, chiar daca era o solutie mai ideala pentru lucrarile mele, nu ma atrage sudura TIG. Eu am nevoie de ceva simplu sa nu fie nevoie sa invat nimic. Nu sudez decat de 3 ori pe an (doar in an bisect) Link spre comentariu
spik Postat Decembrie 18, 2016 Partajează Postat Decembrie 18, 2016 Pai, iti trebuia un 3 in1...mma, tig si mig- mag! Link spre comentariu
dany_cta Postat Decembrie 18, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2016 nu gaseam nici unul robust cum vreau si eu si in bugetul disponibil. Am zis ca nu vreau sa fac TIG si deja am MMA dar odata ce ai MIG nu prea mai ai nevoie de MMA, deci erau bani aruncati. Daca era la acelasi pret, da, ar fi fost un bonus, dar echipamentul respectiv ar fi costat cat MIG-ul meu si un TIG separat pe deasupra. Acum daca ar fi vreo posibilitate sa ii adaug si functia de TIG cu niste modificari low cost, as face-o doar de dragul de a proiecta inca ceva, dar in nici un caz nu as plati diferenta sa il transform in 3in1. Link spre comentariu
Adrian Pruna Postat Decembrie 19, 2016 Partajează Postat Decembrie 19, 2016 Dimpotriva, prea mult. La TIG sudezi cu 15....19V. Caracteristica sursei TIG este cazatoare. La MIG este constanta usor crescatoare. Link spre comentariu
dany_cta Postat Decembrie 19, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2016 (editat) Hai sa fiu corect si sa dau cezarului ce este al cezarului. In final concluzia este ca este un jeg de aparat. Nu este un aparat de sudura in adevaratul sens al cuvantului. Da, poti sa faci niste puncte si sa sudezi un pic cu el dar in nici un caz nu este ceva recomandabil de cumparat daca nu ai de gand sa il modifici. Stas-urile de pe el sunt din 2002, oare a mai fost modificat de atunci ? Eu am avut noroc ca sunt genul care mereu cauta sa imbunatateasca pe cat posibil si chiar mania mea de a modifica ma impinge sa cumpar aparate modificabile, nu surse in comutatie la care ma uit ca maimuta. Asa cum au zis toti la inceput, nu il recomand unui care nu vrea sa il modifice. Are probleme de la stabilitatea curentului pana la sistemul de impins sarma, probleme grave la partea electronica, design prost. Eu am zburat complet electronica si mi-am facut propria placa deci nu m-a afectat asta, dar placa initiala e plina de probleme. Am pus de test placa lui electronica la loc si am vazut ca viteza sarmei variaza in functie de voltajul selectat, chiar daca nu umblu la viteza, am vazut ca motorul de 24v primeste chiar si 40v pe voltaj maxim !! desi nu ar trebui sa aiba vreo legatura. Si asta face mai mult ca sigur ca viteza sarmei sa varieze odata cu sarcina trafului in timpul sudurii, ceea ce nu este deloc normal. Se pare ca si racirea diodelor este o problema. Nu m-a lovit de asta dar am gasit detalii pe internet. I-am montat condensatori, partea electronica e complet diferita, construita de mine, sistemul de avans la fel, practic din el a ramas numai transformatorul, puntea de diode si carcasa de tabla. Merita 1700ron astea ? eu zic ca nu. In cazul meu a fost totusi o alegere buna pentru ca mi-a permis sa il modific cum am vrut eu si am sperante ca o sa mearga frumos, alt model nu mi-ar fi dat voie sa fac nimic si 1000euro sa dau pe aparat, nu as fi dat niciodata. Deci in concluzie e un mare "NU" pentru utilizatorul normal. Editat Decembrie 19, 2016 de dany_cta Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Decembrie 20, 2016 Partajează Postat Decembrie 20, 2016 Eeeeeeee, la asta ne referean si noi cand spuneam ca nu se merita.. Oricum, la 220v alimentare poate gasiti de cumparat un sh Elektra-Beckum. Mi s.au parut unele din cele mai bine lucrate si reusite aparate mig mag.La acest Stanley fluctuatia vitezei in functie de treapta de sudura apare deoarece electronica motorasului se alimenteaza din puntea redresoare de forta. Aparatele serioase au alimentarea placii din transformator separat.De interese comerciale nici vorba, nu am cota parte de la nici un revanzator(samsar) de scule. Link spre comentariu
spik Postat Decembrie 20, 2016 Partajează Postat Decembrie 20, 2016 (editat) Ura si la gara...vorbiram degeaba!!! Editat Decembrie 20, 2016 de spik Link spre comentariu
nickrvl Postat Decembrie 20, 2016 Partajează Postat Decembrie 20, 2016 Dimpotriva, prea mult. La TIG sudezi cu 15....19V. ......... Asta in sarcina, in gol pentru amorsare tensiunea trebuie sa fie "mare"..... Astfel orice sursa MMA de CC poate suda TIG cu amorsare prin scaparare. Link spre comentariu
dany_cta Postat Decembrie 20, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2016 Dar sudura MMA nu se face la tensiuni mult mai mari ? Eu credeam ca e ceva de genul 30-50v, stiu ca la vechiul aparat comunist (un transformator imens facut in casa) voltajul era destul de serios incat sa ma ciupeasca in anumite conditii. Link spre comentariu
nickrvl Postat Decembrie 20, 2016 Partajează Postat Decembrie 20, 2016 "Ideal" cam astea ar fi tensiunile in sarcina: (0.04 x I) + 10 tig(0.04 x I) + 20 mma Link spre comentariu
dany_cta Postat Decembrie 20, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2016 (editat) deci la 100A ar fi 0.04*100+20 adica 24v la MMA in sarcina ? Editat Decembrie 20, 2016 de dany_cta Link spre comentariu
nickrvl Postat Decembrie 20, 2016 Partajează Postat Decembrie 20, 2016 Exact.... Link spre comentariu
dany_cta Postat Decembrie 21, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2016 (editat) Si azi a dat si prima proba in inox. Eu sunt foarte multumit de rezultat. A fost dat cu peria de sarma la viteza mare, de aia se vad porii aia mici. Ca gaz am folosit argon pur, nu am co2. Repet iar, nu am nici cea mai mica idee ce voltaj am in sarcina, pe care din cele 8 trepte trebuie sa il setez, sau ce viteza trebuie sa fie la sarma. Eu invart la nimereala de ele ambele (voltaj si viteza) si orice modificare face diferenta de la cer la pamant, pana nimeresc ceva care pare mai normal. Nu am nici mana formata, imi tremura, nu pot sa mentin viteza constanta. In cazul asta am avut voltajul prea mic de a iesit sudura asa de inalta ? sau viteza sarmei prea mare ? Sau am miscat eu prea incet ? Culoarea materialului a fost modificata de pe partea cealalta unde cred ca am avut voltajul mult prea mare ca a inrosit-o bine. Editat Decembrie 21, 2016 de dany_cta Link spre comentariu
dany_cta Postat Decembrie 21, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2016 (editat) Fier, 100% argon, diferite setari, mici diferente intre ele. Alea strambe mi-au iesit asa din mana, la astea mici am tinut cu doua maini pistolul cat am putut eu de fix. Penetrarea cel putin 2mm, se vede la sudurile din capete care nu apar in poza. Editat Decembrie 21, 2016 de dany_cta Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum