ervinen Postat Octombrie 21, 2016 Partajează Postat Octombrie 21, 2016 (editat) Am un astfel de amplificator cu o problema careia nu-i dau de cap. Canalul B functioneaza perfect, dar canalul A are un comportament cel putin straniu. Indicatorul DDT se aprinde la un nivel al volumului mai mic cu circa 25% decat B-ul, cu toate ca am injectat acelasi semnal pe ambele canale. Mai mult, marind volumul spre maxim se produce un fenomen de neexplicat (cel putin eu n-am inteles cauza) si anume ca apar impulsuri periodice cu un format aproape dreptunghiular de nivel destul de mare suprapuse peste sinusoida de test (l-am testat cu sinusoida la 400Hz). Deasemenea se aude in radiator un zgomot ca un ticait (datorat impulsurilor, care satureaza periodic etajul final). In momentul aparitiei impulsurilor tip treapta, sinusoida este atenuata in el amplitudine destul de mult (pana la 50%) iar aceste impulsuri au cam trei -patru treceri prin zero apoi dispar si se repeta cu o frecventa de 100-150 Hz/, Evident ca am schimbat toti operationalii, inclusiv cel de transconductanta (3080), am verificat traseele de reactie din amplificator si toate componentele din jurul operationalilor. Pana la aparitia oscilatiilor, amplificatorul este ok, nu distorsioneaza deloc. Daca anulez circuitul DDT, oscilatia treapta este permanenta de la un anumit nivel al volumului si are amplitudine foarte mare (periculoasa pentru etajul final). Este prezenta si in iesirea operationalului de atac al etajului final. Se pare ca intreg etajul final devine instabil. Circuitele de injectie de curent din bara de tensiune mare nu apuca sa intre in functiune (cu toate ca sunt bune, le-am interschimbat cu canalul B) Filtrul Boucherot de la iesire este ok, toate tensiunile sunt ok pe etajul final, curentul de repaus este ok.Precizez ca defectiunea a aparut "in mers" si a afectat doar canalul respectiv. Poate cineva s-a mai intalnit cu un stfel de defect si are idee care ar putea fi cauza, sau ce ar trebui sa mai verific (ma adresez celor ce repara frecvent echipamente audio de mare putere.) Va multumesc foarte mult si orice sfat ar fi binevenit. Atasez si schema. crest_cpx2600.pdf Editat Octombrie 21, 2016 de ervinen Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 21, 2016 Partajează Postat Octombrie 21, 2016 Verifica toti electroliticii . Link spre comentariu
ervinen Postat Octombrie 21, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2016 Evident ca i-am verificat. Am si inlocuit o parte din cei de valori mici, iar cei de filtraj de 12000 sunt ok pe ESR. Oricum nu i-am banuit pentru ca defectul a aparut in mers, la cald, si s-a manifestat groaznic (impulsurile dreptunghiulare au generat in boxe niste pocnete cumplite). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum