Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme cu un Samsung sasiu KS7A

Bird

Postări Recomandate

Va salut !

Am teveul din subj cu urmatoarea problema : dupa cum puteti vedea in imaginea atasata , are lipsa din rastru ~ 10cm . Reglajele EW functineaza , asta insemnand ca pot mari , miscora  si " plmba " imaginea stanga dreapta .( nu rastrul ) .

Am masurat C-urile din deflexie , valuare nu si curent de fuga . Si am facut poze cu semnalul in baza si colectorul driverului si in baza finalului linii

Va rog , dati-mi si mie niste idei pe unde sa mai umblu .

Cu multumiri ,

post-175211-0-35602300-1476988717_thumb.jpg

post-175211-0-69242200-1476988738_thumb.jpg

post-175211-0-93103900-1476988750_thumb.jpg

post-175211-0-76669400-1476988766_thumb.jpg

post-175211-0-41057300-1476989180_thumb.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bird

19

• dan cod

8

• Florinel TV

4

• iuliantv

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu-i faza H dereglat?Daca nu atuncibceva intoarcere din linii spre jungla.

Se intorc impulsuri pentru sincronizare linii ..da unde sa apara intarzierea ? Cu toate ca ...nu ar fi intarziere ...imaginea nu este mutata cu totul ci este " stinsa " pe bucatica respectiva , impulsurile avand durata corecta ( atat cat se vede pe ecran ) .

Link spre comentariu

Eu in poza cu mira nu o vad intinsa ci deplasata spre dreapta.

Patratele albe sunt normal pe centrul mirei . In stanga sunt 6,5 patrate , inspre dreapta numai ~4,5 . Daca din EW "trag " mai mult de ea spre stanga , se intoarce ,

Link spre comentariu

Redu dimensiunea pe orizontala pana ramane 1cm in laterale, mareste usor UG2 sa se vada rastrul si apoi vezi centrarea imaginii. Daca imaginea nu se centreaza avand liniaritate totusi pe orizontala este din fazare.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Redu dimensiunea pe orizontala pana ramane 1cm in laterale, mareste usor UG2 sa se vada rastrul si apoi vezi centrarea imaginii. Daca imaginea nu se centreaza avand liniaritate totusi pe orizontala este din fazare.

Am incercat si uite ce a iesit ...

post-175211-0-13743900-1477059728_thumb.jpg

Link spre comentariu

daca a-ti schibat finalul linii,as zice sa incercati altul,sau sapati in trafo driver h tranzistor driver h,si tot ce este legat de sincro h,dar e bine de vazut si condesatorul intoarcere h,

dupa cum au spus si colegii pare h defazat

Link spre comentariu

daca a-ti schibat finalul linii,as zice sa incercati altul,sau sapati in trafo driver h tranzistor driver h,si tot ce este legat de sincro h,dar e bine de vazut si condesatorul intoarcere h,

dupa cum au spus si colegii pare h defazat

Tv-ul a avut niste C-uri in sursa proaste si nu pleca , dupa ce a plecat , era asa cum am aratat , plus niste C-Uri uscate pe cadre ...unde altera liniaritatea si dimensiunea ....pe urma am ars jungla si o sursa de 3.3V , le-am schimbat si o iau DA'CAPO .....Cam asta e ....

Link spre comentariu

Ai incercat de curiozitate alt dump?

Am cautat pe net si am gasit dump-uri pentru sasiul KS7A dar nu pentru modelul de tv CW-29M064N . Sa incerc cu ele ? Nu sunt pentru aceeasi jungla . Aveti cumva asa ceva ?

Am verificat lantul de componente pe intoarcere linii pentru sincronizare  si sunt OK !

Editat de Bird
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări