Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

La 07.12.2021 la 15:43, nicnec a spus:

Revin cu aceeasi problema NAND de 4 Gb Nu pot scrie si citi decat 520Mb . Mentionez ca nand-ul este nou.

La mine mai lucra pe astea de la Micron, doar pe samsung facea figuri... dar am facut economie :) si am luat adaptoare la beeprog, sunt forate multumit in felul cum lucra.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Beeprog zice la fel

Device info: 
           Manufacturer: Micron                        
                   Type: MT29F4G08ABADAWP-IT [TSOP48]  
            8-bit bytes: 21000000h (553,648,128 Bytes) 
           Organization: 21000000hx8 bit               
              Algorithm: Specialized                   
 Implemented in SW ver.: 2.97 or earlier               
    Modified in SW ver.: 3.45                          
           Package Info: TSOP(48), 12x20mm  

553648128 Bytes = 528 MB

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
1 oră în urmă, gabiz_ro a spus:

Presupunand ca il protejezi la citire atunci nici in dispozitivul in care va fi montat nu va putea fi citit.

Ahaa..inseamna ca metoda asta de protejare la citire pe programator, merge doar la microcontrollere  :scarpin, eu de exemplu vreau sa copiez softul dintrun MCU S3F94C4EZZ-DK94 si nu reusesc pentru ca este protejat la citire....acest MCU este din statia mea de aer cald W.E.P 8786D si vreau sa fac un backup la soft...

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu
Acum 36 minute, geoky a spus:

Pe ce programator l-ai pus, si ce iti spune acesta ?

Multumesc !

Pe programator RT809H acum un an si ceva cand mi-a venit din china S3F94C4EZZ-DK94, nu mai stiu ce eroare dadea la citire, dar nu e problema ca demontez statia rapid si scot integratul ca e pe soclu....vad ca programul de la RT are un buton "Protect", pe timpul acela cand am incercat sa citesc S3F94C4EZZ-DK94, aveam alta versiune de soft mai veche, nu mai tin minte daca era si acel buton "Protect"...oricum o sa scot chiar acum S3F94C4EZZ-DK94 din statie si incerc sa vad la citire ce si cum...versiunea care o am acum instalata este ce din poza de jos

RT809H.jpg

Link spre comentariu

Eu asa stiu, protejezi un MCU dar sortul il poti citi fara probleme, dar nu mai poti scrie acel MCU ca ic se protejeaza nu dumpul extras din el, acum daca gresesc asta este, poate spune alcineva, eu la statia ZD-912 am salvat dumpul din MCU dar daca l am scris inapoi nu mai afiseaza nimic, atunci trebuie sa cumpar un MCU nou sa il scriu si va merge dar nu se gasesc pe la noi , Costica la nand il poti proteja la scriere in felul urmator , scri nandul si dupa ce termini dai cu ciocanul in nand si este protejat si nimeni nu il mai poate salva dumpul :rade:

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Florinel TV a spus:

Eu asa stiu, protejezi un MCU dar sortul il poti citi fara probleme, dar nu mai poti scrie acel MCU ca ic se protejeaza nu dumpul extras din el, acum daca gresesc asta este, poate spune alcineva, eu la statia ZD-912 am salvat dumpul din MCU dar daca l am scris inapoi nu mai afiseaza nimic, atunci trebuie sa cumpar un MCU nou sa il scriu si va merge dar nu se gasesc pe la noi , Costica la nand il poti proteja la scriere in felul urmator , scri nandul si dupa ce termini dai cu ciocanul in nand si este protejat si nimeni nu il mai poate salva dumpul :rade:

Aici greșești Florin. De aceea ai stricat și stația fiindcă ai citit exact nimic din procesor. Și normal ca dacă ai scris nimic nu merge. 

Protejat la scriere nu este. Nu vorbim aici de memorii care se scriu o singura data. 

In schimb protejat la citire da sunt multe. 

La 14.01.2022 la 18:39, Costica Tv a spus:

Pe programator RT809H acum un an si ceva cand mi-a venit din china S3F94C4EZZ-DK94, nu mai stiu ce eroare dadea la citire, dar nu e problema ca demontez statia rapid si scot integratul ca e pe soclu....vad ca programul de la RT are un buton "Protect", pe timpul acela cand am incercat sa citesc S3F94C4EZZ-DK94, aveam alta versiune de soft mai veche, nu mai tin minte daca era si acel buton "Protect"...oricum o sa scot chiar acum S3F94C4EZZ-DK94 din statie si incerc sa vad la citire ce si cum...versiunea care o am acum instalata este ce din poza de jos

RT809H.jpg

Dacă ar fi la mine și dacă este în lista la beeprog am ști clar cum este protejat sau nu. Dacă pot cumva vreau sa te ajut. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări