Vizitator Postat Noiembrie 4, 2017 Partajează Postat Noiembrie 4, 2017 Da e normal , chipurile au viteza diferita de citire - scriere , si la mine face la fel .Unele le scrie mai repede altele mai incet iar la unele imi da senzatia ca nu mai termina de sters . Link spre comentariu
orgasmo Postat Noiembrie 4, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2017 O intrebare pentru cei care au RT809H, e normal inainte de rescrierea unui flash 25Q64 programatorul sa-l stearga(Auto erasing...) de 20 de ori, acea bara de progres se duce pina la capat si iar o ia de la inceput si tot asa de 20 de ori, am vazut ca flashul NAND il sterge instant.....oare asa e normal sau windows-ul imi creeaza mie probleme?, deci dureaza mai mult la stergere(20 secunde) decit la scriere(18 secunde)........Multumesc Raspunsul este in modul de accesare ca aici: The Serial Peripheral Interface bus (SPI) is a synchronous serial communication interface specification used for short distance communication, primarily in embedded systems. The interface was developed by Motorola in the late 1980s and has become a de facto standard. Typical applications include Secure Digital cards and liquid crystal displays. SPI devices communicate in full duplex mode using a master-slave architecture with a single master. The master device originates the frame for reading and writing. Multiple slave devices are supported through selection with individual slave select (SS) lines. Sometimes SPI is called a four-wire serial bus, contrasting with three-, two-, and one-wire serial buses. The SPI may be accurately described as a synchronous serial interface,[1] but it is different from the Synchronous Serial Interface (SSI) protocol, which is also a four-wire synchronous serial communication protocol. SSI Protocol employs differential signaling and provides only a single simplex communicationchannel. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Noiembrie 4, 2017 Partajează Postat Noiembrie 4, 2017 Mai intervine si modul de stergere,parca stergerea-scrierea se poate face in mai multe moduri de adresare. Ceva legat de sector,block sau page din ce-mi amintesc Adica poti sterge sau scrie doar anumite portiuni de ex. sector sau block,page parca doar la nand dar posibil sa fie si la astea SPI. Daca softul face stergerea sector cu sector sau block cu block atunci posibil sa dureze mai mult sterge o bucatica,verifica,trece la urmatoarea etc. Totusi majoritatea cred ca au si o comanda de chip erase si atunci doar o verificare daca e blank mai este necesara. Posibil ca respectiva comanda de chip erase sa nu fie folosita din motive de compatibilitate.Poate nu toate stiu de comanda respectiva,asa ca cel ce a facut softul a preferat o metoda mai lenta dar sigura,sector cu sector sau block cu block. Ideal ar fi ca fiecare chip sa fie definit in baza de date a programului si programul sa stie ce posibilitati are chipul respectiv. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Noiembrie 4, 2017 Partajează Postat Noiembrie 4, 2017 O intrebare pentru cei care au RT809H, e normal inainte de rescrierea unui flash 25Q64 programatorul sa-l stearga(Auto erasing...) de 20 de ori, acea bara de progres se duce pina la capat si iar o ia de la inceput si tot asa de 20 de ori, am vazut ca flashul NAND il sterge instant.....oare asa e normal sau windows-ul imi creeaza mie probleme?, deci dureaza mai mult la stergere(20 secunde) decit la scriere(18 secunde)........Multumesc Da este normal Link spre comentariu
attilaa0 Postat Noiembrie 5, 2017 Partajează Postat Noiembrie 5, 2017 Da este normal Confirm si eu acest lucru,deci la stergere de exemplu la 25Q64 care e destul de mare linia aceea de erase urca de mai multe ori . Este ceva normal la RT809H. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 5, 2017 Partajează Postat Noiembrie 5, 2017 OK, multumesc la toti colegi pentru raspunsuri Link spre comentariu
goznerg Postat Noiembrie 14, 2017 Partajează Postat Noiembrie 14, 2017 A reusit cineva sa scrie un flash s29gl512N cu RT809H ? De 3 ore stau sa il scriu si nu merge sub nici o forma. Imi arata ca scrie si ajunge pana la 99% dupa care iar o ia de la 0. In mod normal ar trebui sa termine in 10 minute maxim. Nu este bga. Am incercat si terminatiile cu N P S la sfarsit dar face acelasi lucru. Driverul presupun ca e bine instalat deoarece flashuri tsop48 am reusit sa le programez fara probleme. Daca a reusit ceneva il rog sa ma ajute. MS! Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 14, 2017 Partajează Postat Noiembrie 14, 2017 (editat) Sa ma uit pe placile defecte poate gasesc acest nand flash si sa fac o proba ca sa vad daca la mine merge sau face la fel.......in ce este acest nand in tv sau laptop? Vezi ce spune aici....cred ca a vrut sa spuna ca merge OK pe Windows XP...... #122 #133 Editat Noiembrie 14, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
goznerg Postat Noiembrie 14, 2017 Partajează Postat Noiembrie 14, 2017 Sa ma uit pe placile defecte poate gasesc acest nand flash si sa fac o proba ca sa vad daca la mine merge sau face la fel.......in ce este acest nand in tv sau laptop? Vezi ce spune aici....cred ca a vrut sa spuna ca merge OK pe Windows XP...... #122 #133 este in receptor satelit. Acum am reinstalat driverul pe ul ult pc si acum imi da ca termina pana la 100% dupa care scrie write error. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 14, 2017 Partajează Postat Noiembrie 14, 2017 (editat) este in receptor satelit. Acum am reinstalat driverul pe ul ult pc si acum imi da ca termina pana la 100% dupa care scrie write error. PC-ul ce sistem de operare avea win 7 sau win xp? Acum mi-am adus aminte acum vre-o doi ani cumparasem de pe ebay programatorul din imagine, imi dadea o eroare la scriere, am probat pe 3 pc-uri si 2 laptop-uri si degeaba....pina la urma am probat si pe un laptop dell mai vechi, pe acesta din urma a mers perfect fara eroare sau alte figuri...... Editat Noiembrie 14, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
goznerg Postat Noiembrie 14, 2017 Partajează Postat Noiembrie 14, 2017 PC-ul ce sistem de operare avea win 7 sau win xp? Acum mi-am adus aminte acum vre-o doi ani cumparasem de pe ebay programatorul din imagine, imi dadea o eroare la scriere, am probat pe 3 pc-uri si 2 laptop-uri si degeaba....pina la urma am probat si pe un laptop dell mai vechi, pe acesta din urma a mers perfect fara eroare sau alte figuri...... Am windows 10 cu licenta. Pot incerca si pe un windows 7 dar nu cred ca se rezolva problerma Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 14, 2017 Partajează Postat Noiembrie 14, 2017 Am windows 10 cu licenta. Pot incerca si pe un windows 7 dar nu cred ca se rezolva problerma Ai citit pagina asta https://www.elforum.info/topic/119812-rt809h/page-9?do=findComment&comment=1567449 sa vezi ce spune colegu' "siti"? Link spre comentariu
goznerg Postat Noiembrie 14, 2017 Partajează Postat Noiembrie 14, 2017 Ai citit pagina asta https://www.elforum.info/topic/119812-rt809h/page-9?do=findComment&comment=1567449 sa vezi ce spune colegu' "siti"? Incerc imediat pe un win 7 ca nu am xp. Nu vrea sub nici o forma. Probabil e defect flashul. Daca are cineva un asfel de flash din dezmembrari? Link spre comentariu
rares01 Postat Noiembrie 14, 2017 Partajează Postat Noiembrie 14, 2017 nand defect sau programator defect.. multe clone de programatoare au probleme de genu Link spre comentariu
siti Postat Noiembrie 14, 2017 Partajează Postat Noiembrie 14, 2017 S29GL512 TSOP56 merge pe win7 acum am scris unu dar BGA nu merge,mie mi-a mers doar pe XP. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum