Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Acum 24 minute, dorinc a spus:

Pai normal , asta stiu: .BIN.BOOT1, .BIN.BOOT2, .BIN.EXT_CSD.

Dar de scris îl scrie bine ca am lucrat cu el. Problema e dacă vreau sa folosesc dump de rt pe easy-jtag sau alt programator. Fiindcă îl salvează criptat nu poate fi folosit decât cu rt.

Poți scrie cu rt dumpuri și de la easy-jtag și de la ufpi și de la ufi dacă le redenumești ca astea toate citesc corect. 

Da se redenumesc dar nu doar asa simplu, eu le redenumesc alt fel cum il citeste corect rt , am sa fac un videoclip sa vezi exact cum se face si atunci va fi ok dumpul , cu rt poate scri corect dumpul de la jtag doar pana in 4gb , daca e de 8gb atunci nu mai scrie tot in emmc

Link spre comentariu
Acum 27 minute, modoran a spus:

Ar fi fost interesant de postat acelasi dump citit atat cu rt, cat si cu easy jtag sa ne uitam putin prin el sa vedem ce diferente sunt.

Chiar voi face asta mâine când ajung la munca. As fi curios dacă se întâmplă chestia asta și la alt coleg poate are ceva rt-ul meu

Link spre comentariu
Acum 21 minute, Florinel TV a spus:

Da se redenumesc dar nu doar asa simplu, eu le redenumesc alt fel cum il citeste corect rt , am sa fac un videoclip sa vezi exact cum se face si atunci va fi ok dumpul , cu rt poate scri corect dumpul de la jtag doar pana in 4gb , daca e de 8gb atunci nu mai scrie tot in emmc

Știu Florin cum sa le redenumesc, am folosit destul de mult rt-ul pana am luat eazy-jtag am chiar și acel convertor de binuri. Am scris ca problema e doar la citire, adică dacă vreau sa salvez un dump cu rt e bun și pt easy-jtag sau doar pt rt?

Acum 3 minute, zvasile a spus:

este parca si un soft....

''Easy Jtag bin Converter to RT809H bin''

Da, asa este, il am

Editat de dorinc
Link spre comentariu
La 01.03.2024 la 18:20, dorinc a spus:

Eu am alta dilema poate ma lamureste cineva... De exemplu scriu cu rt809h intr-un emmc pe soclu bga153 un bin citit cu un alt programator(easy-jtag, ufpi, ufi etc), . Apoi il citesc din nou pentru verificare tot cu rt809h si la comparare binul citit este diferit fata de ce am scris. Citesc din nou cu easy-jtag si este identic cu binul sursa ceea ce inseamna ca l-a scris bine.

Am crezut ca e o problema de citire a rt-ului dar am scris din nou tot cu rt binul care credeam ca nu e citit bine. Citit apoi cu easy-jtag surpriza: identic cu binul sursa.

Am ajuns la concluzia ca rt809h cripteaza cumva binurile citite pentru a putea fi scrise doar cu acelasi programator. Pe ISP nu am probat pentru ca dureaza prea mult.

Idee e ca nu spui nimica daca functioneaza aparatul cu dump citit cu easy si scris cu rt....eu zic ca functioneaza fara probleme daca dumpurile au aproximativ aceiasi marime si atunci discutiile sunt de prisos,parerea mea....

Link spre comentariu
Acum 2 ore, siti a spus:

Idee e ca nu spui nimica daca functioneaza aparatul cu dump citit cu easy si scris cu rt....eu zic ca functioneaza fara probleme daca dumpurile au aproximativ aceiasi marime si atunci discutiile sunt de prisos,parerea mea....

Funcționează citit cu eazy-jtag scris cu rt. Invers nu funcționează(cel putin cu ce am citit eu). Îmi cer scuze dacă deranjez cu testele mele dar vroiam sa ma lămuresc daca e ceva general sau doar cu rt-ul meu se întâmplă asta.

Link spre comentariu
La 01.03.2024 la 21:29, modoran a spus:

Ar fi fost interesant de postat acelasi dump citit atat cu rt, cat si cu easy jtag sa ne uitam putin prin el sa vedem ce diferente sunt.

Aveti mai jos link cu dump de pe lg 47la690s eax64797004 1.1 emmc THGBM5G5A1JBAIR, de pe televizor functional, citit pe ISP cu ambele programatoare(easy-jtag si rt809h):

https://files.fm/f/mvmf7kh9bh

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
La 01.03.2024 la 21:40, Florinel TV a spus:

Dar daca imi cumpar adaptor socket pentru emmc, merge sa scriu soft de 8GB (salvat cu Easy Jtag) cu RT809H ?, stiu ca prin ISP RT-ul split-uieste softul mai mare de 4GB....ma gandesc ca daca emmc-ul e dat jos si pus pe adaptor e alta treaba :scarpin Daca vre-un coleg stie raspunsul, sa posteze aici ca sa nu dau 350 de lei degeaba pe adaptorul emmc. Multumesc

image.thumb.png.08096695cf7261b98400735c6e0e69c9.png

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu
Acum 1 oră, Florinel TV a spus:

Daca RT salveaza in mai multe parti eMMC atunci pe adaptor va fi la fel

Asa ma gandeam si eu...dar nu se stie sigur, doar cine are adaptor emmc ne poate confirma

Update:

Se pare ca ai dreptate, am vazut pe youtube la tv Sony cu emmc de 16GB, softul e impartit in 4 parti, cel mai nasol lucru la softul RT-ului, orezarii astia cu ochi mici, scot versiuni de soft de te doare capul....o versiune de soft sa citeasca/scrie binul intreg nu se gandesc si ei sa scoata, cine dracu' mai are bani acum sa mai dea 2500 de lei pe un Easy Jtag  :41

TNM5000 tot asa imparte softurile mari ??

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu
Acum 2 ore, Costica Tv a spus:

Asa ma gandeam si eu...dar nu se stie sigur, doar cine are adaptor emmc ne poate confirma

Update:

Se pare ca ai dreptate, am vazut pe youtube la tv Sony cu emmc de 16GB, softul e impartit in 4 parti, cel mai nasol lucru la softul RT-ului, orezarii astia cu ochi mici, scot versiuni de soft de te doare capul....o versiune de soft sa citeasca/scrie binul intreg nu se gandesc si ei sa scoata, cine dracu' mai are bani acum sa mai dea 2500 de lei pe un Easy Jtag  :41

TNM5000 tot asa imparte softurile mari ??

luati.va UFPI,ala e mai bun ca easy jtag la tv isp ,plus ca e plin de binuri la rusnaci,si merg si cele de easy

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Am vrut sa salvez cu RT809H softul emmc la un tv TESLA 32E610BHS cu placa TPD.MS6683.PB763 si nu am reusit sub nici-o forma sa ma conectez ISP, legaturile le-am facut ca in poza de jos, a reusit cineva sa citeasca emmc-ul ISP la aceasta placa TPD.MS6683.PB763 chinezeasca ?

TPD.MS6683-PB763.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări