Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

• 3 săptămâni mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Salut tuturor

Am o problema cu acest programator, citeste emmc pe isp dar nu vrea sa scrie. 

Da o eroare CRC.

Am incercat pe diverse placi pe care le-am scris in trecut cu succes, dar acum pur si simplu nu mai vrea.

Am schimbat diverse versiuni instalate pe doua calculatoare cu windows XP si windows 7. Am incercat toate combinatiile posibile din Setings, totul fara rezultat.

Incep sa ma gandesc destul de serios ca e o problema cu programatorul.

Poate sa imi spuna cineva daca a avut problema asta si daca a rezolvat cumva?

Multumesc mult!

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns,

Ok, inteleg ca pot avea probleme eMMC-urile, dar in ultimele 7 situatii cand am incercat rescriere eMMC (la placi diferite), nu am reusit. Si majoritatea au fost placi pe care le facusem in trecut de mai multe ori fara probleme, cred ca trei au fost din seria F si H Samsung. In functie de placa, imi da ori eroare CRC ori ca in foto. Am incercat toate variantele posibile in fereastra Settings, degeaba. Am incercat sa scriu cu acelas fisier pe care l-am citit cu succes din respectivul eMMC, am incercat sa scriu pe bucati (bifat doar ce vroiam sa scriu). nu merge deloc.

As cumpara alt RT809, dar imi e frica sa nu il cumpar degeaba. Ca sincer nu prea imi permit sa cumpar un Easy Jtag. Ultima oara cand am verificat era vre-o 5000lei cu adaptoare.

image.thumb.png.5053354bd864e780c8addfe1447fb4b3.png

Link spre comentariu

Eu am alta dilema poate ma lamureste cineva... De exemplu scriu cu rt809h intr-un emmc pe soclu bga153 un bin citit cu un alt programator(easy-jtag, ufpi, ufi etc), . Apoi il citesc din nou pentru verificare tot cu rt809h si la comparare binul citit este diferit fata de ce am scris. Citesc din nou cu easy-jtag si este identic cu binul sursa ceea ce inseamna ca l-a scris bine.

Am crezut ca e o problema de citire a rt-ului dar am scris din nou tot cu rt binul care credeam ca nu e citit bine. Citit apoi cu easy-jtag surpriza: identic cu binul sursa.

Am ajuns la concluzia ca rt809h cripteaza cumva binurile citite pentru a putea fi scrise doar cu acelasi programator. Pe ISP nu am probat pentru ca dureaza prea mult.

Editat de dorinc
Link spre comentariu
Chiar acum, Florinel TV a spus:

Jtag citeste diferit fata de rt

Pai eu cred ca e invers: rt citește diferit fata de toate, cel puțin pe soclu, cum am spus nu am încercat pe isp. Binul pe care l-am scris era de ufpi de pe remont iar de scris l-a scris bine cu ambele programatoare. Doar ce am citit pentru verificare cu rt era diferit. Concluzia mea este ca ce ai citit cu rt(cel putin pe soclu bga) scrii doar cu rt. 

Link spre comentariu
Chiar acum, Florinel TV a spus:

Trebuie redenumit dumpul pt rt daca e salvat cu ufpi sau cu jtag ca rt nu scrie tot dumpul in emmc

Pai normal , asta stiu: .BIN.BOOT1, .BIN.BOOT2, .BIN.EXT_CSD.

Dar de scris îl scrie bine ca am lucrat cu el. Problema e dacă vreau sa folosesc dump de rt pe easy-jtag sau alt programator. Fiindcă îl salvează criptat nu poate fi folosit decât cu rt.

Poți scrie cu rt dumpuri și de la easy-jtag și de la ufpi și de la ufi dacă le redenumești ca astea toate citesc corect. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări