Vizitator Postat Octombrie 20, 2016 Partajează Postat Octombrie 20, 2016 Nu stiam ce denumire sa dau la Topic...dar, incerc sa fac un charger/discharger la un acumulator, folosind circuitul de mai jos(partial). Prima intrebare este daca R4 se monteaza sau nu, si daca nu cumva trebuie sa pun 2 rezistori de 22K. In lipsa acumulatorului, la pozitia "charge" apare tensiune si pe "REZISTENTA", si nu ar trebuii cred eu... Ce e incorect la circuit ?... Link spre comentariu
one Postat Octombrie 20, 2016 Partajează Postat Octombrie 20, 2016 (editat) Cred ca lipseste o rezistenta in poarta ( G-D) tranzistorului ca sa o descarce cand nu este comandat. Tranzistorul nu deschide complet circuitul. Editat Octombrie 20, 2016 de one Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 20, 2016 Partajează Postat Octombrie 20, 2016 (editat) R3&R4 nu ar trebuii sa aiba valoarea 20(22k) ca sa rezulte 10K ? sunt in paralel prin R1 & R2, nu ? Da, cam lipseste un rezistor dar unde ? intre U1/Pin4-GND sau intre U1Pin4-OUT[-] ? problema apare cand nu are bateria montata.. L.E: da stiu vorbesc prostii... o sa pun o rezistenta intre U1/Pin4-GND sa vad ce si cum, si trebuie sa schimb rezistentele alea 2 cu 22K Editat Octombrie 20, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
ionel popescu 69 Postat Octombrie 20, 2016 Partajează Postat Octombrie 20, 2016 Eu zic ca r4 trebuie de 10k. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 20, 2016 Partajează Postat Octombrie 20, 2016 .... Q1 si Q2 sunt in paralel, daca pun R3/R4 de 10K, rezulta o rezistenta de 5K. Asta ar afecta divizorul rezistiv, Q1 & Q2 vor fi atacati in grila cu prea putin, nu vor deschide complet... sau nu ?... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum