turcu_dan Postat Octombrie 19, 2016 Partajează Postat Octombrie 19, 2016 Salutare, anul trecut am cumparat de craciun de la Miv...om o instalatie de tip led la un pret destul de bun. De la prima conectare la retea, am observat ca led-urile sunt mai luminoase ca alte instalatii similare. Instalatia a functionat vre-o 12 zile dupa care sirul serie cu led-uri verzi+albastre n-a mai luminat. Probabil ca limitarea cu rezistentele serie nu era suficienta si unul sau mai multe led-uri a cedat. Exista vre-o modalitate de a depana sirul intrerupt sau nu se mai merita? Instalatia are in total 200 led-uri. Link spre comentariu
Electronicserver Postat Octombrie 19, 2016 Partajează Postat Octombrie 19, 2016 Daca merita sau nu depinde de buzunarul tau. E posibil ca tiristorul de comanda sa fie defect. Fa o proba scurta: conecteaza alimentarea de la sirul de leduri defect la sirul de leduri functional si de aici vezi unde e problema. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 19, 2016 Partajează Postat Octombrie 19, 2016 Se poate repara, dar ai nevoie de r?bdare de fier. Ai cel pu?in un led Link spre comentariu
elmar Postat Octombrie 19, 2016 Partajează Postat Octombrie 19, 2016 Se poate repara relativ u?or dac? ai un indicator de tensiune f?r? contact ...a?a poti identifica unde se Link spre comentariu
turcu_dan Postat Octombrie 19, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2016 O sa verific daca e tiristorul. Indicatoarele de tensiune f?r? contact nu functioneaza numai in AC? Din cate stiu dupa controlerul care realizeaza jocul de lumini este CC. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Octombrie 21, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2016 (editat) Am mai g?sit o instala?ie identica func?ional? ?i am f?cut c Editat Octombrie 21, 2016 de turcu_dan Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 21, 2016 Partajează Postat Octombrie 21, 2016 Curentul trebuie redus la cel mult 10mA pentru a avea o durat? de via?? acceptabil? a ledurilor, ?in Link spre comentariu
turcu_dan Postat Octombrie 21, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2016 A?a am sa fac. O fi suficiente 2 rezistente de 1K Link spre comentariu
puriu Postat Octombrie 22, 2016 Partajează Postat Octombrie 22, 2016 Verificarea LED-urilor din siruri se poate face usor cu testere prevazute cu ace de cusut, care patrund usor prin PVC. Curentul indicat este de 8 mA pentru o viata lunga. Am doua ghirlande alb-galbui care functioneaza non-stop de mai mult de doi ani fara nici o victima. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Octombrie 22, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2016 In cele din urma am scos din sirul cu led-uri albastre rezistenta de 220R, si am inserat un led rosu, care are deja montata o rezistenta pe unul din terminale. Curentul prin sirul de led-uri albastre + verzi a scazut la 7mA. E ok acum. As mai avea o intrebare....... as putea conecta spre ex 4 instalatii led pe un singur controler? Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 22, 2016 Partajează Postat Octombrie 22, 2016 Dac? tiristorii lui suport? curentul cerut, se poate.Po?i Link spre comentariu
turcu_dan Postat Octombrie 22, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2016 Trebuie sa arunc o privire si sa vad ce tiristori are. Acesta ar fi potrivit : MCR22-6G? Curent de sarcin? max. 1.5A, curent de poart? 0.2mA. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 22, 2016 Partajează Postat Octombrie 22, 2016 Ar fi bun, dar s? te ui?i totu?i atent dac? Link spre comentariu
turcu_dan Postat Octombrie 22, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2016 Cred ca este triac, PCR406X. Tensiunea la ie?ire pe fiecare ?ir este intre 90-93V . Controlerul are o singura dioda redresoare. C Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 22, 2016 Partajează Postat Octombrie 22, 2016 Este tiristor PCR406 , dar chinezul l-a l?sat s? redreseze monoalternan??, ca s? scad? puterea disipat?. De obicei se pune tiristorul Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum