Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

instalatie pom led-uri

turcu_dan

Postări Recomandate

Salutare, anul trecut am cumparat de craciun de la Miv...om o instalatie de tip led la un pret destul de bun. De la prima conectare la retea, am observat ca led-urile sunt mai luminoase ca alte instalatii similare. Instalatia a functionat vre-o 12 zile dupa care sirul serie cu led-uri verzi+albastre n-a mai luminat. Probabil ca limitarea cu rezistentele serie nu era suficienta si unul sau mai multe led-uri a cedat. Exista vre-o modalitate de a depana sirul intrerupt sau nu se mai merita? Instalatia are in total 200 led-uri. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• turcu_dan

11

• validae

5

• puriu

3

• Electronicserver

1

Daca merita sau nu depinde de buzunarul tau.

E posibil ca tiristorul de comanda sa fie defect.

Fa o proba scurta: conecteaza alimentarea de la sirul de leduri defect la sirul de leduri functional si de aici vezi unde e problema.

Link spre comentariu

Verificarea LED-urilor din siruri se poate face usor cu testere prevazute cu ace de cusut, care patrund usor prin PVC. Curentul indicat este de 8 mA pentru o viata lunga. Am doua ghirlande alb-galbui care functioneaza non-stop de mai mult de doi ani fara nici o victima.

Link spre comentariu

In cele din urma am scos din sirul cu led-uri albastre rezistenta de 220R, si am inserat un led rosu, care are deja montata o rezistenta pe unul din terminale. Curentul prin sirul de led-uri albastre + verzi a scazut la 7mA. E ok acum. As mai avea o intrebare....... as putea conecta spre ex 4 instalatii led pe un singur controler?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări