Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtru Tweeter ScanSpeak Classic D2905-9700

alexy

Postări Recomandate

Va rog putin ajutor , am doua difuzoare tweeter ScanSpeak  Classic D2905-9700 , si as vrea sa fac un filtru pentru ele , mentionez ca vreau sa le folosesc separat nu in boxe, ca un fel de super tweetere , tweetere-ele vor fii legate direct la amplificator , si nu stiu ce filtru sa fac pentru ele .Multumesc pentru intelegere si numai bine

http://www.scan-speak.dk/datasheet/pdf/d2905-970000.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Haralambie

5

• adrian lucian

4

• alexy

4

• Shambala

1

Ca supratweetere le tai pe la 10-12khz cu 12dB/oct. Butterworth.

Eventual mai pui o R serie inainte de filtru din care poti regla usor nivelul (R = 0 - 2,2ohm/3-5W)

Tatonezi polaritatea ca nu cumva sa le legi in antifaza cu tweeterele existente.

Editat de shambala
Link spre comentariu

Sunt tare curios in ce configuratie vrei sa folosesti 9700 ca si super TW. Nu de alta dar e un TW foarte bun care il regasesti in boxe comerciale cu pretentii serioase iar ceea ce incerci tu ...... pare ceva ciudat.

Link spre comentariu

Am doua boxe grand high ts 5000 , difuzoarele de inalte din boxe nu au asa multe inalte , si de aia mam gandit sa fac supratweetere cu ScanSpeak Classic D2905-9700 , sau ca difuzoare suplimentare ptr inalte, am desfacut difuzorul de inalte 8ohm din grand high ts 5000 ,si lam inlocuit cu un ScanSpeak Classic D2905-9700 , merge putin mai bine pe frecvente inalte , dar tot nu suna cum trebuie sa sune pe boxe , cred ca este limitat din filtru din boxe, cum sa fac cu difuzoarele ScanSpeak Classic D2905-9700 sa fac sa mearga ca  supratweetere sau cu alt filtru separat ptr ele, rog cine are o schema de filtru din grand high ts 5000, sa o posteze . La difuzoarele de inalte grand high ts 5000 , + Plus este la minusul tweeterului si , - Minus este pus la plus.  din Multumesc si numai bine 

Difuzorul de inalte din grand high ts 5000

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Editat de alexy
Link spre comentariu

De ce nu pui o poza cu filtrul din boxele tale? Fata-spate. Sau si mai bine ridica-i schema, cu siguranta are rez serie cu Tweeterul ,sau L-pad. Putem sa-ti spunem ce sa faci ca sa debalansezi inaltele pentru gustul tau. Eu nu cred ca aia care au facut boxele tale nu s-au straduit sa le faca cat de cat liniare, probabil e doar o problema de gust.

Masoara ce Rdc are tweeterul tau din boxe, daca chiar vrei sa le schimbi cu SS sa-ti zic cum modifici filtru. Asta ptr ca SS are 6Ohm si cel original poate sa fie altfel.

E greu sa integrezi SS ca supertweeter, poate ca omnidirectional 4pi, cauta in site-ul lui Ahegies, parca are asa ceva...cel mai lesne pentru tine roaga-l sa ti-l faca el, daca are timp si daca tu ai banii necesari, nu face nimeni munca patriotica. Ca tastam aci cu bunavointa cativa, e alta discutie... 

Editat de adrian lucian
Link spre comentariu

Predatore, e retorica cerinta sau la misto? Intreb ptr ca iti stiu stilul, te-am mai rugat sa treci pe alt trotuar, nu ma baga in seama. Daca chiar vrei un raspuns gugaleste.

Alexy, solutiile tale au probleme grave de difractie, nu mai inventa apa calda, ex : vezi solutii B&W , montaj in "picatura".

Din nou iti zic, vezi solutia lui Ahegyes de tweeter omnidirectional.

Ce te faci cu fazarea daca nu ridici schema filtrului? Ca macar teoretic sa-ti spunem cum sa-l legi.

Shambala ti-a dat o sugestie, cond 1,47 micro serie (1+0,47 paralel) si 0,1 mH bobina paralel pentru 10kHz. 

Editat de adrian lucian
Link spre comentariu

Aberezi dar eram curios de explicatie. Cu termeni pot sa arunc si eu. Montaj in picatura. 

Trecand peste, chinezismele astea, nu merita nimic in plus, ca asta sunt in esenta niste chinezisme. Nu sunt facute in SUA cum viseaza X-Y. 

Cu tweeterele astea, le-a dublat valoarea intr-un fel. 

Link spre comentariu

Aberezi dar eram curios de explicatie. Cu termeni pot sa arunc si eu. Montaj in picatura. 

Trecand peste, chinezismele astea, nu merita nimic in plus, ca asta sunt in esenta niste chinezisme. Nu sunt facute in SUA cum viseaza X-Y. 

Cu tweeterele astea, le-a dublat valoarea intr-un fel. 

Exact ce spuneam, ai comportament de troll, bagi fitile. 

Stiu ca nu merita osteneala dar explic pentru un eventual interesat. Solutia sugerata, cea B&W, de montaj al tweeterul aditional implica minim de difractie. Tweeterul e montat intr-o carcasa aidoma unei picaturi de apa, insa cu axa orizontala. Cauta o imagine si ai sa te lamuresti.

Predatore ai inteles? Unde e aberatia? 

E lucrul omului, de ce il umilesti ca atat si-a permis, o chinezarie cum peiorativ o denumesti?

Si omul vrea o imbunatatire, e in firea lucrurilor. Si eu sau altul incercam sa-l ajutam. Si tu te bagi si manjesti totul cu aerele tale condescendente, ca ce lucruri de cacat are omul si ce tampenii sugerez eu ca ajutor.

Esti josnic si sper ca moderatorul sectiunii sa te sanctioneze. Probabil esti priceput, poate ai si calitati insa caracterul tau e infect. Imi displaci si am sa ma retrag din discutie. 

Editat de adrian lucian
Link spre comentariu

In fine, Macar nu folosesc termeni care nu-i inteleg si ii mai pot incurca si pe altii. 

Nu stau sa coafez cuvintele pentru doamne, ca nu-s drot. Am incercat multe lucruri, am ajuns la concluzia ca multe nu merita imbunatatite, ci lasate asa cum sunt. Daca se ofera posibilitatea, scapa de ele si ia ceva ce-ti place. 

In rest, apa de ploaie. 

Peiorativ chinezarie, dar acolo sunt facute. 

Mie mi-a dat cu blocaj ingineristic cand am auzit texte ca:

• [*]Sau si mai bine ridica-i schema, cu siguranta are rez serie cu Tweeterul ,sau L-pad.

Eu nu vad niciun L-Pad. Poate respectivul nici nu stie ce e. Dar merita cuvantul bagat. 

• [*]Putem sa-ti spunem ce sa faci ca sa debalansezi inaltele pentru gustul tau

Hai da-ma naibii, Ii stii si gustul acum.

• [*]Masoara ce Rdc are tweeterul tau din boxe, daca chiar vrei sa le schimbi cu SS sa-ti zic cum modifici filtru. Asta ptr ca SS are 6Ohm 

Ce naiba e Rdc, si cum il masor? Imi trebuie ceva ce gasesc doar in calandria?

Si doi la mana, SS-ul ala are impedanta de 6ohmi. Rezistenta echivalenta e undeva pe la 4.6.

poate ca omnidirectional 4pi,

Asta cu omnidirectional 4 pi la un tweeter cu magnet in dos m-a terminat. 

Alexy, solutiile tale au probleme grave de difractie, nu mai inventa apa calda, ex : vezi solutii B&W , montaj in "picatura".

Iar asta apogeul.

Adica dupa ce discutam de tot felul de chestii de baza, ajungem sa ne comparam cu o incinta ce costa cat un apartament. Misto. 

Ca sa nu mai zicem de apa calda, cand tu exact asta incerci sa faci. Montaj in picatura, nu cred ca s-a putut scrie asta nici acum.

Editat de Predator
Link spre comentariu

Nu stiu ce cauti tu in discutie.

Daca sunt nelamuriri, indreptatit sa reactioneze este initiatorul topicului.

Desi am scris ca ma retrag din discutie, cad in capcana si dau replica desi stiu ca nu se ajunge nicaieri.

Esti obraznic si faci pe inginerul pedant si riguros ca sa acoperi cu fum josniciile evidentiate de mine mai sus.

Vrei analiza pe text?

"Eu nu vad niciun L-Pad. Poate respectivul nici nu stie ce e. Dar merita cuvantul bagat."

Unde sa vezi daca omul nu a postat schema filtrului ?

"Hai da-ma naibii, Ii stii si gustul acum."

Omul a specificat clar ca nu e multumit de cum redau incintele zona de sus a spectrului sonor. 

"Ce naiba e Rdc, si cum il masor? Imi trebuie ceva ce gasesc doar in calandria?

Si doi la mana, SS-ul ala are impedanta de 6ohmi. Rezistenta echivalenta e undeva pe la 4.6."

Evident ca nu poate masura cu un aparat domestic decat rezistenta in cc a tweeterului original ceea ce este sugestiv pentru ce impedanta e socotit filtrul lui. Deci si ce se poate face daca alege inlocuirea directa cu SS-ul  ( impedanta 6ohm).  

" Asta cu omnidirectional 4 pi la un tweeter cu magnet in dos m-a terminat."

Nici macar nu te-ai obosit sa te documentezi cum se poate ca un tweeter cu calota si lob ingust de radiatie poate fi facut sa radieze 4pi prin plasarea unui con in fata lui si ansamblu tweeter-reflector asezat orizontal.

Dupa cum iei lucrurile mot-a- mot imi este clar ca esti un interlocutor limitat, lipsit de imaginatie, creativitate si simt tehnic.

Cu asta am incheiat, e pierdere de timp, e periculos sa dai replica prostului, te trezesti cu prostul intreg in discutie. Imi pare rau sa spun asta public, nu obisnuiesc, insa imi asum cele afirmate in legatura cu colegul Predator.  

Nu am avut si nu o sa am contre cu cineva pe acest forum, cazul de fata e o exceptie justificata pe deplin.  O trecere in revista a postarilor lui Predator evidentiaza  clar caracterul sau conflictual si diseminator . Genul care spurca locul ....

Scuze initiatorului de mazgaleli, daca inca are nevoie de ajutor se poate si in PM.

Editat de adrian lucian
Link spre comentariu

Mhm. Ciudat e ca-mi produci mila. 

Trecand peste gropi, cel mai bun sfat este sa:

Vinde boxele si cu banii aia poti face ceva mai interesant avand in vedere ca deja ai niste tweetere. Se gasesc proiecte si unele documentate bine. 

Spor! 

Link spre comentariu

Da, cred ca am inteles ce vrei tu sa faci, dar daca termini proiectul si tot nu-ti place? Nu-ti vine apoi sa dai cu ele de pamant?

Cel mai putin costisitor sfat este sa vinzi boxele si impreuna cu ce ai sa faci ceva mai zdravan. Beneficiile sunt multiple. 

Sau vinde-le pe toate si cumpara ceva ce sa te multumeasca. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări